смяна на хард диск на мак бук 5.1 (2008)

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с компютрите на Apple - MacBook Air, Macbook Pro, Mac Mini, iMаc, Mac Pro, а също така и за операционанта система Apple OS X...
Аватар
lyubenof

смяна на хард диск на мак бук 5.1 (2008)

Мнение от lyubenof »

Здравейте обмислям да си ъпгреидна мака от към хард диск , колебая се между няколко варианта затова реших да постна темата , единия е да взема кади и ссд от ибея и да си махна диск четеца , другия е да си заменя моя 250 гб с по голям и всякаш съм по за втория ( от бюджетна гледна точка ) , та основния ми въпрос е свързан с това какъв хард ще поддържа дъното , защото видях че ми пише сериал-ата което мисля значи сата , въпроса е че има няколко вида сата 2 сата 3 , има и някакви хибридни хдд , комбинация между ссд и хдд , и в общи линии не ги хващам много кое ако купя ще е най добре и дали ще сработи с мака .

Всякаква информация и предложения за свързани с смяната и избора на хард са добре дошли :)
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Re: смяна на хард диск на мак бук 5.1 (2008)

Мнение от mitku »

Единственото важно нещо, с което трябва да се съобразиш е, че трябва да вземеш 2.5" SATA (Serial ATA) харддиск, с дебелина 9.5mm или по-тънък... но не по-дебел. За съвместимостта няма значение дали е SATA2, SATA3 или стандартен, хибриден, SSD - всичките ще работят ако можеш да ги монтирал (затова казах, че важен е външният размер). А вече от тях коя да е, зависи какво търсиш.
1) За обем, и добра цена - 2.5", 9.5mm, 1TB 5400rpm WD Blue е оптимално... сравнително евтин, но не много бърз;
2) За по-добро бързодействие при сравнително голям обем - 2.5", 9.5mm, 750GB 7200rpm WD Black... по-бърз от предния, но малко по-малък;
3) За максимално бързодействие - 2.5", 7mm, 256GB SSD Samsung Pro 840... много бърз, но по-малък обем и височка цена.
Ако цената не е съществена - оптимално е комбинация между 3) (SSD за ОС и работа) и 1) (1TB за файлове и сторидж като 2-ри диск, в кади на мястото на оптичното устройство). :-w
Последно промяна от mitku на 28 Май 2013, 18:21, променено общо 1 път.
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Публикувай отговор