Macbook Air 13.3 или Macbook Pro 13.3 ?!

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с компютрите на Apple - MacBook Air, Macbook Pro, Mac Mini, iMаc, Mac Pro, а също така и за операционанта система Apple OS X...
Аватар
iSurf

Macbook Air 13.3 или Macbook Pro 13.3 ?!

Мнение от iSurf »

Привет на всички...
ще се радвам да поспориме малко относно кое е по-добрия избор :)
Чудя се между новия Про и Еър 13-инчови...?! ?:-/ и по-специално Macbook Air 13" 1.7GHz i5 256GB SSD и Macbook Pro 13" 2.4GHz i5 500GB HDD
В момента съм с Dell Studio XPS 13.3" 2.4GHz C2D, Win Vista и нямам оплаквания от машината, само от операционната система =))
Та ще се радвам на мнения от всякакъв вид :)
Щирлиц помисли. Хареса му и помисли още веднъж...
angelovarna
Обратна връзка:

Re: Macbook Air 13.3 или Macbook Pro 13.3 ?!

Мнение от angelovarna »

Про-тата имат оптично аудио (комбо са буксите), можеш да им ъпгрейдваш рамта, харда и да сложиш допълнителен хдд на мястото на двд-то ако искаш. ;)
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
Veraa

Мнение от Veraa »

Имала съм и двата
На MakBook Air - му се счупи пантата,
А на МакBook Pro - вчера му изгоря дъното (10 дни след като му изтече 1 годишната гаранция)

Според мен Mac Book Pro e по добър, но вече няма да се излъжа да си го купя от Бг.
Аватар
donpeev

Мнение от donpeev »

Air -а е с по-слаби параметри, но е компактен, по-красив и аз бих избрал него. Разбира се зависи за какво ти трябва компютъра. Ако е за нормална употреба нет, филми, музики и обикновени неща ок. Иначе Про-то е с по-стабилни параметри.
Зависи от предназначението му основно.. :)
iPhone 6+
Аватар
donpeev

Мнение от donpeev »

Veraa написа:Имала съм и двата
На MakBook Air - му се счупи пантата,
А на МакBook Pro - вчера му изгоря дъното (10 дни след като му изтече 1 годишната гаранция)

Според мен Mac Book Pro e по добър, но вече няма да се излъжа да си го купя от Бг.
В България гаранцията е 2 години, не знам ти от къде си го купила...
12 месеца международна гаранция (24месеца гаранция за България)
iPhone 6+
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

При Еър-а, просто трябва добре да помислиш още при покупката какво купуваш, защото после реално много малко неща могат да се ъпгрейднат - всъщност/реално само "харддиска" (ако може да се нарече тъй) може да се смени... всичко останало е на дъното и съответно за да се смени, трябва да се смени самото дъно, което струва яки кинти и реално става безсмислено да се сменя. Например - добре помисли дали не ти трябва повече памет и си поръчай компютъра съответно с 8ГБ, вместо с 4ГБ.
На по-старите Про-та все пак беше възможно да се ъпгрейдва паметта, харддискът също (включително и добавяне на още един хард, вместо ДВД-то). Не съм гледал на новите, които излязоха миналия месец дали положението е пак така или са последвали примера на 15" Ретина модела, при който вече положението е същото като при Еър-ите (паметта е запоена на дъното и не може да се ъпгрейдва, няма вътрешно ДВД и съответно не може да се добавя втори харддиск и евентуално може само да се смени модула на ССД-то). Все пак - на пръв поглед изглеждат като "старите", а не като "ретина"-та.
Иначе аз лично също предпочитам Еър-а - заради по-красивия дизайн, и по-тънък и най-вече почти двойно по-малкото тегло, но е за сметка на малко по-ниски хардуерни параметри, естествено... всеки си преценява приоритетите. Пък и просто Еър-а си ме кефи, че и сега ползвам такъв (по-стар модел). Ако трябваше сега да купувам подобен лаптоп, бих взел MacBook Air 13.3" - i5 1.8GHz, 8GB RAM, 256GB SSD - излиза 3350лв.. B-)
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Аватар
iSurf

Мнение от iSurf »

:) само да споделя - все пак Еър-а надделя :) Определено НЕ съжелявам за избора. 1.8GHz s 256GB SSD i 4GB DDR3L . Машинката направо лети. Ползвах за около месец едно Про - 2.9 GHz s 750GB i 8 GB старото DD3 и честно да си призная - разлика в бързината не намерих (спрямо функциите, които аз лично използвам) Така, че спокойно мога да дам съвет на тези, които се чудят - внимателно да си помислят за какво си използват компютъра :) Въобще не ми липсва СиДи-то, а разликата в преносимостта е огромна :) Взел съм му един неопренов кейс и чувството е все едно разнасяш списание наляво-надясно :) За батерията няма какво да кажа, освен само суперлативи. Около 6:30 - до 7:30 часа
Щирлиц помисли. Хареса му и помисли още веднъж...

Мнение от koci »

Браво,да ти е честит! :)
А как е температурата,усеща ли се да загрява?
Аватар
darkheroz

Мнение от darkheroz »

значи са им пооправили батериите, аз на моя повече от 3.5 - 4ч не мога да докарам, MBA 2011
иначе за бързодействие и сравнение между Про и Еър при еднакви х-ки, разлика не може да намериш. само дето Еъра е
по-готин и не се усеща
Iphone 6 Gold 16GB
Ipad Air 32gb wifi only
Macbook Air 11'' 128GB SSD 4GB RAM, model 2011
Apple watch sport 42mm
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Е, вече е малко по-различно положението от времето на пускане на темата. Новият Retina 13.3 Pro е по-добър - най-вече заради новия Retina дисплей, естествено, а и вече е почти като Еър на вид и размер, а дори почти и на тегло го докарва. ;)
Иначе - естествено, че при същите хардуерни характеристики (процесор, памет, SSD диск и видео), ще имат еднакво бързодействие. B-)
Евентуално като излезе нов Еър с Ретина дисплей туй лято - ще е пак на дневен ред този избор. :-w
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Публикувай отговор