Помощ за ъпгрейд, jailbreak, unlock без WiFi

Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
Аватар
x3mer

Помощ за ъпгрейд, jailbreak, unlock без WiFi

Мнение от x3mer »

Здравейте, имам iPhone 3g 8GB Version 3.0.1, model MB489B, Modem FirmWare 04.26.08 .

Искам да го ъпгрейдна до новия софтуер, но безжичният ми интернет нещо не работи (което също ми е проблем). Възможно ли е да свърша това без него L-) ?

Благодаря предварително !
3G 8GB Version 4.0(8A293) MB489B Modem FirmWare: 05.13.04 Фабрично Заключен
Аватар
gorgior

Re: Помощ за ъпгрейд, jailbreak, unlock без WiFi

Мнение от gorgior »

Всичко е възможно, само трябва да се почете малко: http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... 19&t=13183
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Аватар
nrj

Мнение от nrj »

Намираш си custom firmware със Cydia в него. За ънлок и appsync без WIFI четеш тук:
http://www.ihackintosh.com/2009/11/unlo ... ifi-cydia/
http://www.iphoneheat.com/2009/09/insta ... hout-wifi/.
Изпробвано е няколко пъти, работи без грешка.
Последно промяна от nrj на 29 Яну 2010, 19:57, променено общо 1 път.
SpaceZeaLoT

Мнение от SpaceZeaLoT »

Само да попитам. В темата която е посочена става дума за отключване с МАC. А аз нямам на разположение такъв.
Да разкажа историята си накратко. Става дума за iPhone 3G 8GB с версия 3.1.2. Чудесно телефонче отключен с blackrein и т.н. всичко точно. Изведнъж след една не лицеприятна сметка от 60лв (заради 3G) и обаждане в МТЕЛ да се изключи спира да работи и Wi-Fi-то. Намира мрежи но при опит да се свърче "unable to connect". И това при най - различни мрежи и рутери. И линксис и Асус и т.н. Та да се върнем на проблема. По съвет на форума пробвам да го ресторна и отключа на ново. Та всичко върви по план докато не стигаме момента с инсталирането на сидиа и хоп греда. Няма wireless. :( И така от напълно работеш телефон и пълна функнионалност сега ми остана само 1 лъскава играчка която не може да прави нищо :(. Искам съвет и помощ за отключване и жейл офлайн. Както и за някаква идея защо wireless-a не работи. (Не е от картата със същата карта на друг iphone няма проблем). А на тази с каквато и карта да е не работи. Изключително се надявам на помощ. Може ли wireless модула да е развален. Но как хардуерно ако е развален намира мрежи, но не иска да се свърже. Изключително се моля и надявам на помощ. Ако не за wireless-a то поне за отключване на телефона offline или с 3Г или по усб кабела да се пусне нет. Нямам идея. Но нямам МАС :(.
10x in advance!
Аватар
import
supporter

Мнение от import »

Пробва ли да направиш reset на network settings (от Settings-> General-> Reset-> Reset Network Settings) и да видиш дали ще ти работи WiFi?
iPhone 3GS 16GB Black 3.1.2

"Въображението е по-важно от знанието." - Албърт Айнщайн
SpaceZeaLoT

Мнение от SpaceZeaLoT »

естествено с това започнах и с нетворк и с алл сетингс още преди да реша да ресторвам на ново.
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Ако правилно си написал, мисля че wifi не ти е работело още преди да спреш мобилния интернет и затова ти е натрупало сметка. Сега можеш да вкараш ръчно DNS (попитай доставчика си за него)и виж дали ще имаш нет. Може да пробваш рестор с къстъм фирмуер, но пак ще ти трябва нет за да го отключиш и ако не се появи увисваш.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
SpaceZeaLoT

Мнение от SpaceZeaLoT »

В началото wi-fi-to 100 % работеше защото с него го отключих първия път. Не вярвам със спирането от Мтел да има връзка защото същата карта си работи на друг iphone както и wireless-a и. Но просто стана като съвпадение. А иначе наистина кофти сега без wireless. Четох сега темата за отключване offline с къстъм. Но до колкото разбирам ми трябва MAC.
intruder

Мнение от intruder »

Неразбираш - не ти трябва мак - просто изтегли някой готов custom и направи рестор с него както е писано в темата!
SpaceZeaLoT

Мнение от SpaceZeaLoT »

Сега тегля къстъм за 3.1.2 (понеже вече съм с 3.1.2 и няма да ми даде по - долен) да видим дали ще стане.
Аватар
import
supporter

Мнение от import »

Ще стане, къда да ходи? :)) Откъде изтегли къстъма?
iPhone 3GS 16GB Black 3.1.2

"Въображението е по-важно от знанието." - Албърт Айнщайн
SpaceZeaLoT

Мнение от SpaceZeaLoT »

Ами от темата във форума. Иначе не знам дали ще стане защото сега съм с 3.1.2 оригинал, а пише че е задължително да съм с 3.0 и то отключен :(. Т.е. омагьосан кръг. Ако някой може (и има желание разбира се) да ми хелп по скайп. Моля нека ми пише на yanko85 . Имам iPhone 3G 8GB с 3.1.2 заключен с неработещо WiFi (намира мрежи но не се вързва).
Аватар
nrj

Мнение от nrj »

Направи му официален рестор през iTunes. Изтегли си blackra1n и го стартирай. След като се рестартира телефона ти ще е джейлбрейкнат, но без cydia и ще е заключен за други оператори. Това няма значение. Пробвай пак wifi-то дали пък не се е оправило. Ако ДА, стартираш блекрейн, инсталираш Cydia и blackra1n unlock-a (ако имаш нужда де).
cvetan_pe

Мнение от cvetan_pe »

SpaceZeaLoT написа:Ами от темата във форума. Иначе не знам дали ще стане защото сега съм с 3.1.2 оригинал, а пише че е задължително да съм с 3.0 и то отключен :(. Т.е. омагьосан кръг. Ако някой може (и има желание разбира се) да ми хелп по скайп. Моля нека ми пише на yanko85 . Имам iPhone 3G 8GB с 3.1.2 заключен с неработещо WiFi (намира мрежи но не се вързва).

Колега какво става оправи ли си телефона?.....Имам същия проблем и незнам какво да напрвя.Всъщност купих си телефона3G 8GB s fw 3.0 преди 2 дена аз по принцип си бях спрял нета от м-тел и като си сложих картата няма WIFI.Опитах да му сложа 3.1.2 но пак не стана дори след втория опит немога да ползвам дори и телефона.Чета форума с часове и незнам кое е най правилно да направя в момента..... :( Естествено опитах да ресетна мрежовите настройки но нищо.В момента съм с 3.1 (7С144) 37-ма седмица и модем 05.11.07 нямам WIFI не мога да ползвам телефона.....умирам от яд МОЛЯ КАЖЕТЕ КАКВО ДА НАПРАВЯ..... или точно къде да прочета и да действам..
iPhone 4G
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

cvetan_pe написа:
SpaceZeaLoT написа:Ами от темата във форума. Иначе не знам дали ще стане защото сега съм с 3.1.2 оригинал, а пише че е задължително да съм с 3.0 и то отключен :(. Т.е. омагьосан кръг. Ако някой може (и има желание разбира се) да ми хелп по скайп. Моля нека ми пише на yanko85 . Имам iPhone 3G 8GB с 3.1.2 заключен с неработещо WiFi (намира мрежи но не се вързва).

Колега какво става оправи ли си телефона?.....Имам същия проблем и незнам какво да напрвя.Всъщност купих си телефона3G 8GB s fw 3.0 преди 2 дена аз по принцип си бях спрял нета от м-тел и като си сложих картата няма WIFI.Опитах да му сложа 3.1.2 но пак не стана дори след втория опит немога да ползвам дори и телефона.Чета форума с часове и незнам кое е най правилно да направя в момента..... :( Естествено опитах да ресетна мрежовите настройки но нищо.В момента съм с 3.1 (7С144) 37-ма седмица и модем 05.11.07 нямам WIFI не мога да ползвам телефона.....умирам от яд МОЛЯ КАЖЕТЕ КАКВО ДА НАПРАВЯ..... или точно къде да прочета и да действам..
Ето тук се крие всичко което ти трябва. От "нулева" стъпка нататък.

Jailbreak& Unlock iPhone, iPod 3.1(.2) BlackRa1n (Win&Mac)

Наблягам на няколко неща написани в нулевата стъпка които са много важни!
- Сваляте файла за вашия модел на 3.1.2
- След това вкарвате устройството в Recovery или DFU режим
- натискате и задържате натиснат бутона "Shift" на клавиатурата и докато е натиснат с мишката натискате на Restore
- Ще ви поиска файл и посочвате сваления с 3.1.2

Чети внимателно първия пост - и няма да имаш проблеми!
Полезни ръководства за iPhone

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
cvetan_pe

Мнение от cvetan_pe »

Здравей MADMAX благодаря за бързия и изчерпателен отговор,но след като направих вс както е описано,телефона ми вече е с 3.1.2 но няма WIFI и телефона не може да се ползва....какво става? :( случвало ли се е на някой друг досега?....
iPhone 4G
cvetan_pe

Мнение от cvetan_pe »

Веднага започвам да пробвам!!! Виждам обаче че темата е при липса на WIFI GPS i Youtube,а телефона дали ще проработи като направя всичко това....????
iPhone 4G
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

cvetan_pe написа:Здравей MADMAX благодаря за бързия и изчерпателен отговор,но след като направих вс както е описано,телефона ми вече е с 3.1.2 но няма WIFI и телефона не може да се ползва....какво става? :( случвало ли се е на някой друг досега?....
Явно не си прочел цялото първо мнение.... в края му има линк точно за проблемите които имаш. Ако го беше прочел до края нямаше да имаш сега да питаш отново. :) Четете вснимателно и всичко! Не го пишем за красота а защото е за ваша помощ!

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
cvetan_pe

Мнение от cvetan_pe »

MadM@X написа:
cvetan_pe написа:Здравей MADMAX благодаря за бързия и изчерпателен отговор,но след като направих вс както е описано,телефона ми вече е с 3.1.2 но няма WIFI и телефона не може да се ползва....какво става? :( случвало ли се е на някой друг досега?....
Явно не си прочел цялото първо мнение.... в края му има линк точно за проблемите които имаш. Ако го беше прочел до края нямаше да имаш сега да питаш отново. :) Четете вснимателно и всичко! Не го пишем за красота а защото е за ваша помощ!
Здравей MADMAX старая се да не задавам излишни въпроси и чета доста макар че се обърквам отвреме на време....Та относно моя проблем е :

1.че нямам WIFI тоест от Settings му давам да намери мрежата но след като му дам Join ми изписва Unable to join WiFi Network.
- опитах да ресетна няколко пъти с network sttings но нищо.

2.телефона не работи тоест не намира мрежа а това което забелязах е че дори като вляза в GENERAL просто поленцето CARRIER липсва....като дам на ABOUT - Network not available.

....каде да чета какво да правя :(
iPhone 4G
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Използва ли blackra1n за джейл и в последствие инсталира ли и blacksn0w?

А за проблема с WiFi - пробвай с няколко мрежи, може да бъркаш паролата, да има въведено ограничение, или проблем с рутера за който нищо не си споменал какъв е.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
cvetan_pe

Мнение от cvetan_pe »

MadM@X написа:Използва ли blackra1n за джейл и в последствие инсталира ли и blacksn0w?

А за проблема с WiFi - пробвай с няколко мрежи, може да бъркаш паролата, да има въведено ограничение, или проблем с рутера за който нищо не си споменал какъв е.
1.Използвах blackra1n за джейл но как да инсталирам нещо друго като нямам ниакакъв интернет нито от WiFi нито от Мтел (както вече казах не ми открива оператора въобще)...???

2.Рутера е железен на LinkSys Wrt160/n 300Mbits няма проблем с него или с паролата защото на другите iPhoni работи перфектно.
iPhone 4G
cvetan_pe

Мнение от cvetan_pe »

Значи искам също да поясня че в случая всичко може да е от съществено значение...:

- тел е бил закупен май от Глобул (видях от снимките които ми е пратил продавача),но не съм сигурен....
- моята карта е на МТЕЛ (със спян интернет)
- като взех тел беше с 3.0 но не му работеше WiFi-то пак намираше мрежите но не ми позваляваше да се канектна.Тогава реших да му сложа 3.1.2 хем да е новия софт хем да трагне Wi Fi -то ама уви.....

...ако това помогне нещо......
iPhone 4G
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

cvetan_pe написа: 2.Рутера е железен на LinkSys Wrt160/n 300Mbits няма проблем с него или с паролата защото на другите iPhoni работи перфектно.
Да, рутера е железен НО телефона ти не е n..... Да не е настроен да се връзва само на "n" и да не подържа 54G връзка? Пробвай с друг рутер на познат,съсед или в заведение. Не може след тест само с 1 устройство да казваш че WiFi не работи. Тествай с други. Според мен проблеа е настройка на рутера, включен филтър....

А това как се инсталира нещо като нямаш нет си има много начини и има ръководства....

Там ще намериш как да си инсталираш Сидиа, и как да инсталираш и други пакети без нет на телефона.

Всичко необходимо се намира в подписа ми....

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
cvetan_pe

Мнение от cvetan_pe »

След като сложих 3.1.2 забелязах че вече модема ми е 05.12.01 има ли значение.....?
Още не съм пробвал да сложа нет на телефона но след час почвам...
iPhone 4G
Публикувай отговор