Помощ: iPhone 3G (error 23)

Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
Аватар
no.rules

Помощ: iPhone 3G (error 23)

Мнение от no.rules »

Първо добър ден на всички,

Телефонът е iPhone 3G с вече бивш FW 3.0.1, jailbrake-нат.
След като е бил оставен да се зарежда през нощта, на сутринта телефонът е бил изгаснал.
Когато е свързан към зарядното и се опита да се включи, светва ябълката и след известно време изгасва. Също така докато показва ябълката, ако бъде изваден от зарядното, екранът моментално изгасва. Същото става, и когато е свързан към компютър.
Успява да влезе в recovery mode, но при опит за restore ми дава: error(23), а log-a показва, че има recovery mode radio error. В DFU стига до "Preparing for recovery" и след това същата грешка.

Ако може някой да помогне, ще съм много благодарен. ;)
Аватар
MadM@X

Re: Помощ: iPhone 3G (error 23)

Мнение от MadM@X »

Вкарай го в ДФУ режим (DFU mod) докато е на зарядното и след това рестор.
Полезни ръководства за iPhone

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
Аватар
no.rules

Мнение от no.rules »

no.rules написа:... В DFU стига до "Preparing for recovery" и след това същата грешка. ...
;)
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Ако наистина е в ДФУ и си тестал и на други компютри освен твоя си за сервиз.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Аватар
r3ac7

Мнение от r3ac7 »

Добър вечер! :)
Нека ви разкажа за един iPhone 3G, който трябваше да бъде мой, но... поради нещата, които ще ви напиша сега схемата се обърка.
Значи миналата година на 28 Май от Канада един мой познат закупи 4 iPhone 3G-та. Единия трябваше да бъде мой(белия), но като ми го докараха исках да му направя рестор. Започнах рестора, но ми даваше някакви ерори и го дадох на сервиз, защото тогава не бях толкоз в час с iPhone отколкото сега. Мина през един(тук във Варна) и ми казаха, че проблема е хардуерен, и че няма оправия. Дадох го и в София на сервиз(незнам дали е този на Сашо, защото чичо ми го занесе) Оттам също неможаха да го оправят. Преди малко се сетих, че с някой по-съвременен фирмуер(3.1; 3.1.2) може да стане нещо... Вкарах го в ДФУ(успешно(сигурен съм)), натиснах Шифт+рестор и посочих 3.1.2. Уж всичко тръгна по вода(this iphone is preparing for restore) и по едно време error 23... Телефона светна бяло и така се убедих, че от този телефон не става нищо(евентуално за части).
Ето тук идва и питането ми:
1. Нещо друго да ме посъветвате да опитам преди да го затворя в шкафа?
2. Коя част(хардуерна :)) ) трябва да сменя, за да ми проработи телефона(комборд...)? :-t

Ще се радвам да ми помогнете, защото съм много на зор да си го ползвам него вместо черния ми! :-/
iPhone 5 16GB Black
iPad 1st Gen 16GB Wifi+3G
MacBook Pro 15" Early 2008 C2D 2.4Ghz
iMac 21.5" 2012 Core i5 2.7Ghz, 8GB RAM, 1TB HDD, Nvidia GeForce 640M 512MB
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Грешка 23:

- според Епъл как се оправя грешка 23: http://support.apple.com/kb/TS1259

- освен това грешка 23 се оправя единствено с рестор в ДФУ режим (черен екран) само с оригинален файл (не къстъм!) и в повечето случаи не става с Шифт+рестор а само рестор към последния фирм....

- сега с какъв софтуер е? версия ? (последната преди да го вкараш в дфу?) - има съвети и да пробваш с програмата за джейл за съответната версия с която е и тя ще го "оправи" но кажи с коя версия е бил...

Относно това кой хардуер може да е проблемен ако не е софтуерен проблема - може да е всяка част.. трябва в сервиз да пуснат диагностика и да ти кажат коя част дава грешка/ е неизправна. Иначе само може да се гадае но не може да се каже конкретно - това е часта, смени я.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Аватар
legaliziran

Мнение от legaliziran »

Приятели. Малко търпение до по-късно (вечерта) или до утре. Ще постна тук много подробно описание заедно със снимки какво да направите за да си ноправите ябълките. Проблема е от хардуеърно естество. Но с малко търпение и спокойни ръце. Сами ще си решите проблема. А докато пусна поста Вие можете да си набавите нужните инструменти. А те са.
1. Мултицет (мултиметър)
2. Кръстата отверка (пробвайте дали пасва на размер, на долните два винта които са до отворите на микрофона, говорителчето и входа за USB кабела.
3. Лупа
4. Гумена вкумна лепенка (примерно от някоя плюшена играчка която се залепва за стъкло)
5. Тънка права отверка с която да откачите лентовите кабелчета
6. Работещо зарядно (за 3,7 волта) на което трябва да му се среже кабела.
Отклююване чрез имей на iPhone заключени към Австрийските оператори: A1, Orange, 3, и T-mobile.
Аватар
r3ac7

Мнение от r3ac7 »

@MadM@X - не съм сигурен с кой фирмуер е бил, но мисля, че е 2.2.1. Рестора го правих през ДФУ с оригинални 3.1 и след това 3.1.2. Нямаше как да проверя с кой фирмуер е бил, защото просто не се включва(свети бяло)

legaliziran - благодаря, но не рискувам сам да го направя това.
iPhone 5 16GB Black
iPad 1st Gen 16GB Wifi+3G
MacBook Pro 15" Early 2008 C2D 2.4Ghz
iMac 21.5" 2012 Core i5 2.7Ghz, 8GB RAM, 1TB HDD, Nvidia GeForce 640M 512MB
Аватар
legaliziran

Мнение от legaliziran »

Момчета, преценети си сами. Който реши да го нправи да пише. Ше му помогна...
Отклююване чрез имей на iPhone заключени към Австрийските оператори: A1, Orange, 3, и T-mobile.
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

legaliziran написа:Момчета, преценети си сами. Който реши да го нправи да пише. Ше му помогна...
Чесно казано на мен ми стана интересно, ще се раздвам ако опишеш подробно какво трябва да се направи.
А пък вече всеки ще си прецени дали е компетентен да извърши процедурата или е мераклия да си прецака телефона.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Аватар
legaliziran

Мнение от legaliziran »

MadM@X кажи само със снимка или видео да направя описанието към текста. И не е ли по добре да го направя в нова тема?
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

legaliziran написа:MadM@X кажи само със снимка или видео да направя описанието към текста. И не е ли по добре да го направя в нова тема?
По твоя преценка - както го направиш в зависимост от това което искаш да покажеш. А за нова тема - може да пуснеш нова тема в раздел "Съвети и ръководства" :)

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Публикувай отговор