Jailbreak FW 3.1.3 с RedSn0w 0.9.4 Win/Mac - САМО ЗА НЯКОИ

Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
Публикувай отговор
Аватар
vaxo

Re: Jailbreak FW 3.1.3 с RedSn0w 0.9.4 Win/Mac - САМО ЗА НЯКОИ

Мнение от vaxo »

Здравейте на васички. Имам Iphone 3GS и съм със 3.1.3,мога ли да му напрвая jailbrake? телефона е фабрично отключен а модема на Firmware е 05.12.01. Ще съм ви много благодарен ако някои ми обърне внимание. БЛАГОДАРЯ предварително
Iphone 2 firmware 3.1.3 JB ФЗ
Iphone 4G firmware 6.0 ФО
Imac 21.5 intel core i7
ipad 2 3G firmware 5.0.1 JB ФО
Iphone 4 firmware 5.1.1
intruder

Мнение от intruder »

Кажи серийния номер на телефона и ще ти кажем. :)

Ако 3-та цифра е 9, а 4-та и 5-та правят число по-малко от 41 - можеш. Ако е по-голямо от 44 - не можеш. Ако е по средата - трябва да се опита. :)
Аватар
vaxo

Мнение от vaxo »

88947А4V3NP това е серийният номер. Какво ще рече това става ли?
Imac 21.5 intel core i7
Iphone 4 firmware 5.1.1
Аватар
vaxo

Мнение от vaxo »

wow Значи ще трябва да чакам,защото гелдах едно клипче в ю туб и ми се стори че става но пък там не се казва за какъв файрмуер е. Иначе ето го клипчето http://www.youtube.com/watch?v=zPqI-fchIBE
Imac 21.5 intel core i7
Iphone 4 firmware 5.1.1
intruder

Мнение от intruder »

Ами като гледа клипа коментара под него прочете ли?
WahooFan5 — February 16, 2010 — **YOU MUST ALREADY BE ON JAILBROKEN 3.1.2 FIRMWARE TO DO THIS!**

**THIS ONLY WORKS FOR IPHONE 3GS's WITH OLD BOOTROM (359.3)**
Това е само за вече jailbreak-нати телефони със стария bootrom. Твоя е със новия.
Аватар
vaxo

Мнение от vaxo »

Ами аз го бях джейнал на 3.1.2 но когато го рествах и постоянно ми отиваше в DFU mode.За това го ъпдейтнах до 3.1.3
Imac 21.5 intel core i7
Iphone 4 firmware 5.1.1
Аватар
ViolinRa
Обратна връзка:

Мнение от ViolinRa »

Здравейте,
намирам се в следната ситуация: От днес съм горд притежател на iPhone 3g 8gb neverlocked fw 3.1.3.
Проблемът е , че нямам инсталирани никое от "полезните" приложения (cydia,redsnow и т.н.), съответно не мога да си инсталирам хакнати приложения и игри.
Въпросът ми е това поправимо ли е? Става ли по горепосоченият начин?
intruder написа:Кажи серийния номер на телефона и ще ти кажем. :)

Ако 3-та цифра е 9, а 4-та и 5-та правят число по-малко от 41 - можеш. Ако е по-голямо от 44 - не можеш. Ако е по средата - трябва да се опита. :)
Moят влиза в тези граници...значи би трябвало да стане?

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО :)

СТАВА!!! Вчера го jail-нах :) Със стария boоt съм.
Последно промяна от ViolinRa на 27 Май 2010, 15:28, променено общо 3 пъти.
iPhone 4 16GB ГЛОБУЛ 5.0.1
http:gxgsculpture.com
victor11

Мнение от victor11 »

Не четеш внимателно. В описанието е даден линк към тема за джейлбрейк на 3.1.2, като тук са посочени разликите, които трябва да съблюдаваш в отделните стъпки, тъй като правиш джейлбрейк на 3.1.3:
Като имате предвид следните разлики:

Първа стъпка - Изтеглете файл с FW 3.1.3.

Втора стъпка - Направете рестор като посочите изтегления файл с FW 3.1.3.

Пета стъпка - Задължително трябва да посочите файл с FW 3.1.2! Този файл ще се използва от redsn0w само за да подготви данните за jailbreak-а.
Аватар
vaxo

Мнение от vaxo »

излезна ли вече джайл за 3.1.3 на 3гс новят бот роом? телафона ми е фабрично отключен
Imac 21.5 intel core i7
Iphone 4 firmware 5.1.1
Аватар
lian

Мнение от lian »

Все още НE.
Soze

Мнение от Soze »

iPod втора генерация модел МВ528LL в момента е с фирмуер 3.1.3 
Даваите съвети че се видях в чудо . Четох го пустото му ръководство ама така и не ми стана ясно как да го джелна . Пробвах се да го сваля на 3.1.2 ама ми даде някаква грешка 20 от там се пробвах два пъти да го сваля на 3.0 същата работа . Пак на 3.1.2 пак засече и накрая с кустом и там ми изписа грешка 1600 . Вече останах без нерви и му сложих 3.1.3 , от там пък не се свързваше с ютибе , викам не е фатално почнах по темата за джел с червения сняг понеже вече беше на 3.1.3 първа и втора стъпка я пропуснах защото току що го бях направил просто фаила за фирмуера ми не беше в в нея папка която е дадена . Беше в друга с друго име , та продължих по стъпка три вече направих точната папка със redsnw0w в нея избрах и 3.1.2 от там и така до стъпка 8 . Е как ли не го тълкувах това , не можах да го разбера !!! Гледам и коментарите другите са се оправили но аз не можах да го разбера .
Осма стъпка
Свържете първо телефона към компютъра и след това го спрете. След това натиснете бутона Next

Девета стъпка
RedSn0w сега ще ви дава насоки които да изпълните точно.
1. Свържете устройството към компютъра.
2. Задръжте двата бутона Power и Home натиснати докато екрана на RedSnow се промени и изчезнат инструкциите.
това свържете първо телефона към компютара !!! че той си беше свързан още от рестора с 3.1.3 просто изключих itune и стартирах червения сняг и така до стъпка 8 . Какво ще рече това "после го спрете" аз го откачих от кабела и натиснах некст. Така даде ми три секунди време да го свържа , така поне го разбрах и като мина на втора точка натиснах повер и хом бутона с цел да изчезнат инструкциите но от там ми отчиташе брояч от 30 надолу и логочно телефона се рестартира а инструкциите не изчезваха .
и така по едно време ми изкара надпис да гледам клипчета в ютибе и да се уча :)
Та кажете ми къде греша и от къде да го почна искам само да го джелна без значение дали ще е 3.1.2 или 3.1.3 
поне на 3.1.2 вече съм отработил въпроса с дъжда ама не можах да го сваля.
Версията на итуне ми е 9.0.2.25 а снега ми е 0.9.4
Моля ви не чи даваите линкови към теми да чета , прочел съм ги , явно не съм ги разбрал , в темата за понижаване пишеше ще ви даде грешка игнорираите я , да обаче като я игнорирам ми излиза от процеса , после пак на ново и пак същото !

Поздрави
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
victor11

Мнение от victor11 »

Редсноу би трябвало през цялото време да ти дава инструкции какво да правиш. Спирането значи да изключиш айпода - Slide to Power Off.
Soze

Мнение от Soze »

victor11 написа:Редсноу би трябвало през цялото време да ти дава инструкции какво да правиш. Спирането значи да изключиш айпода - Slide to Power Off.
Ами дава ми ама на мен английския не ми е силната страна за разлика от испанския . Еми определено не го изключих а го откачих от кабела . Сега като си е с 3.1.3 от коя точка да почна ? или на ново да го ресторвам .
И защо не можах да го понижа !!! на долен фирмуер изглеждаше елементарно в темата уж само да игнорирам грешка , на мен ми даде някаква грешка ли съобщение ли с надпис 20 !
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
victor11

Мнение от victor11 »

Почни пак от трета точка.
А даунгрейда вероятно не си го правил от DFU, затова ти е дало тази грешка 20.
Soze

Мнение от Soze »

Ами ще пиша в понеделник какво е станало . А даунгрейда си го правех баш от включен нормално телефон , но той нали уж си го рестартирва и трябва сам да си го вкара в рековери мод !
Пробвах с едно 3G преди седмица тоз рековери мод да правя рестор изобщо itune не го засича и ми писна и го ресторнах от включен и не видях разлика , та сметнах че пак ще е така .Все си мислех че тези авариини режими са ако не ти запали телефона . А трябва да се прави рестор .
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
kaspar_ivo

Мнение от kaspar_ivo »

Здравейте,

Извинявам се че питам сигурно за 1000 път но понеже не ми стана много ясно това със серийния номер даже изобщо... та да питам от 2 дни имам 3Г с FW3.1.3(7E18) modem 5.12.01 SN започва с 87832А.... от USA. Въпроса ми е може ли да се отключи т.е да го ползвам с нашите оператори ако това значи отключване?? или може ли да му слагам някакви програмки ако е заключен т.е да го ползвам само за програмки и музика засега? Сложих му skype и още няколко free програмки но искам да сложа например иго8.

Поздрави.
iPhone 3G 16GB FW 4.2.1 JB*
intruder

Мнение от intruder »

Можеш да следваш стъпките от темата и да го jailbreak-неш (ще можеш да му качваш кракнати програми и не официални приложения).
kaspar_ivo

Мнение от kaspar_ivo »

intruder написа:Можеш да следваш стъпките от темата и да го jailbreak-неш (ще можеш да му качваш кракнати програми и не официални приложения).
Ако съм те разбрал правилно значи ще мога да му слагам програми само за телефон няма да мога да го ползвам така ли? :)
А преди малко ми казаха че телефона е jailbreak-нат .... това значи ли че всичко което е трябвало да направя от темата е свършено и че направо мога да си му качвам програмки? :)

Извинявам се за глупавите въпроси :(

Поздрави.
kaspar_ivo

Мнение от kaspar_ivo »

Преди малко се опитах да сложа една игра...NFS драгвам е до iTunes Application и после давам Sync... обаче ми излиза съобщените че програмата не е инсталиерана заради еррор 0xE8008001 ... :( какво значи това? нещо правя неправилно или че не е jail-nat?
Аватар
lian

Мнение от lian »

kaspar_ivo

Мнение от kaspar_ivo »

Мерси за бързите отговори. Ще пробвам тези стъпки дано всичко стане... :)

п.п Последно - има ли значение версията на иТунес каква е? т.е последната ли трябва да е или може и по стара?
kukubalu

Мнение от kukubalu »

Здравейте!
Аз имам IPhone 3GS от няколко месеца, в началоото беше с FW 3.1.2 и го jailbreak-нах с blackrain, след което не е бил никога изключван и всичко беше наред, до вчера, когато cydia ми искаше update на някакви приложения, аз го пуснах и след това се наложи да рестартира телефона! След това той не искаше да се включи, а показва кабелчето и Itunes. Прочетох в някои от форумите че просто трябва да стартирам отново blackrain, без да давам рестор, но blackrain-a не иска да се стартира, излиза ми съобщение "This application has failed to start because ASL.dll was not found. Re-installing the application may fix this problem." но и след ре-инстал на blackrain ми дава същото съобщение. И така тръгнах да търся проблема някъде другаде, при което видях че Firmware-a ми е 3.1.3 (явно или аз съм му позволила по някое време update или то само го е направило, но имайки предвид че не ми е създало проблеми - и не съм забелязала) и така стигнах до тази тема, но опитвайки се да изпълня инстукциите, не успявам да се справя тук:

Девета стъпка
RedSn0w сега ще ви дава насоки които да изпълните точно.
1. Свържете устройството към компютъра.
2. Задръжте двата бутона Power и Home натиснати докато екрана на RedSnow се промени и изчезнат инструкциите.

опитах неколкократно, по различни начини но инструкциите си стоят все така и не изчезват, а телефона си се включва и изключва...!!! :((((
тук накрая пък прочетох пък че ако 4-тата и 5-тата цифра от серийния ти номер са число по-голямо от 44 (моето е 47!) не може да се направи нищо и трябва да чакаме... :?
Много горещо моля някой ако има идея какво мога да направя да ми помогне!!! Странно ми е до вчера да съм имала jailbreak-нат iphone със Cidya и всичко му беше наред, а сега нищо да не може да го оправи! :( Извинявам се за многото писане, но прочетох и направих много неща, и не исках да пропусна нищо за да ме разберете максимално добре. Благодаря много предварително!!!
Аватар
lian

Мнение от lian »

Телефона ти ФЗ или ФО?
kukubalu

Мнение от kukubalu »

Ами честно казано не знам :( купен е от България, ползвала съм го само с карта на мтел и не съм имала никакви проблеми (в смисъл работи си нормално телефона дори и да не е jailbreak-нат, но аз се опитвам да направя всичко това за да си сваля cydiq и от там SBSsettings и да спра това Е което ми се появява горе и ми регистрира трафик без изобщо да съм влизала в интернет...)
Ако можете да ми дадете инструкции как точно да проверя дали е фабрично отключен/заключен?
Публикувай отговор