Имам следният проблем. Понеже имам проблеми с програмката наречена Installous 2.0.4, от която си свалям 80% от софтуера на телефона (от известно време, най-ползваният файл хостинг сървър AppScene не работи. Установих, че при новите версии 3/3.1/3.1.2 на популярната търсачка няма такъв проблем и реших да си я инсталирам, но уви както при новите версии на Installous, така и при още няколко програми ми искат минимум версия на FW да ми е 3.1. Прочетох тази тема: "Jailbreak& Unlock iPhone, iPod 3.1(.2) BlackRa1n (Win&Mac)", където се споменава за софтуерен unlock само при baseband 05.11.07, но нищо не се казва за тези с 04.26.08 или по-стара версия. Реших да проверя имам ли възможност да мина от тази, към необходимата, за да мога да се възползвам от jailbrake и unlock, но всичките теми в Google бяха за "Downgrade 05.11.07 -> 04.26.08". Когато потърсих за jailbrake и unlock на iPhone 3G с този baseband ми излязоха няколко теми, от които следните две: Jailbrake и Unlock. Както става ясно там jailbrake-а го правят с Pwnage Tool 3.14, а unlock-а с Ultrasn0w 0.9, но до колко този unlock е обективен, не става ясно по мненията на хората от тази и другите теми. Прочетох и в друг неофициален форум на Apple, за jailbrake и unlock по същата система, която е проработила и за FW 3.1.3 и даже се държала стабилно. Кое е факт и кое е фикция, вие ще кажете, но от това, което прочетох би трябвало аз да съм в най-удобно положение за FW ъпдейт, защото тази 04.26.08 е една от старите версии.
И преди съм писал, но да кажа пак:
Продукт: iPhone 3G 8GB
Jailbrake: софтуерен с Redsn0w 0.7.2 за FW 3.0
Unlock: хардуерен с Rebel Simcard за FW 3.0
Информация:

Благодаря предварително за съдействието ви!
TBO