за аудиофили...тема за слушалки

За всякакви теми, спорове и коментари, които не са свързани с iPhone. Това е мястото да си говорите глупости (не в буквалния смисъл), независимо на каква тема или по какъв повод...
profusion

за аудиофили...тема за слушалки

Мнение от profusion »

нека тук споделяме кой какви слушалки използва....

аз съм преминал през доста плеъри, както и слушалки тип earphones и in-ear, белите слушалки на ябълката далеч не са за аудиофили, та за който иска по-качествен звук мога да му препоръчам 2 модела на sennheiser cx300 и mx50vc (с първите се свиква трудно защото изолират и силикона се натиква в ухото яко и усещането е все едно имаш вода в ухото <:-P )
и двата модела ги препоръчвам пред филипс/сони, като цената им е около 30 и 45 евро

особенно са добри за електронна музика с бас защото свирят по-топъл/мек звук
cx300
Изображение
mx50vc
Изображение
"В заглавието на темите излагайте същността на проблема си, а не дълбочината на вашите страдания."
Аватар
Blurry

Re: за аудиофили...тема за слушалки

Мнение от Blurry »

Аз съм с тези: http://www.sennheiser.com/sennheiser/ho ... Open&row=1 Струват 145лв от Дайнакорд. Имат 4 от 5 звезди в 'Customer's Satisfaction'.
Apple iPod Touch 2G 32GB 3.1.2 Jailbroken with blackra1n
Аватар
wysiwyg
Обратна връзка:

Мнение от wysiwyg »

На мен наскоро един пич ми прати тези http://www.ultimateears.com/_ultimateea ... perfi4.php ... много чисто се чува с тях ;).

@Blulrry - ти с тия кютуци ли ходиш по улицата? Не те ли заболява врата? Аз до скоро ходех с Bose QC2, обаче са ми неудобни за ходене по улицата и се пренасочих към хубави тапи. Горните са изключително качествени, като предполагам има и по-добри от тях, та не е нужно да ходиш с тонколони на главата по улицата ;).
Аватар
anedko

Мнение от anedko »

wysiwyg написа:На мен наскоро един пич ми прати тези http://www.ultimateears.com/_ultimateea ... perfi4.php ... много чисто се чува с тях ;).

@Blulrry - ти с тия кютуци ли ходиш по улицата? Не те ли заболява врата? Аз до скоро ходех с Bose QC2, обаче са ми неудобни за ходене по улицата и се пренасочих към хубави тапи. Горните са изключително качествени, като предполагам има и по-добри от тях, та не е нужно да ходиш с тонколони на главата по улицата ;).
Незнам дали знаеш ,но тапите са адски вредни!
понеже изолират и всичко ти отива в тъпанчето и оглушаваш за 0 време..
бях с тапи и ме болеше главата след 20 мин слушане!
затова реших да зема нещо качествено и се насочих към фирмата AKG!

мога да кажа ,че не съм имал по добри слушалки за цената си!
http://www.akg.com/personal/K_314_P,pca ... and,1.html

баса и всичко останало е перфектен не съм имал никога такива добри слушалки..
ако някой му трябват слушалки да си вземе на AKG няма да съжалява гаранция!
мойте ги взех от техномаркет за някви 24 лева.. ;)
iPhone 3G 8GB Firmware 4.2.1
Аватар
ivanzhelev

Мнение от ivanzhelev »

anedko написа:Незнам дали знаеш ,но тапите са адски вредни!
И шоколадът е вреден, ако преяждаш с него, но предполагам си купуваш ;) Надявам се разбираш какво искам да кажа.
In-ear слушалките са вредни ако увеличаваш до максимум, но тъй като изолират външния шум не се налага да го правиш. Ограничил съм си iPod-a до около 70% от максималната мощност и въпреки това рядко увеличавам до края на слайдера. С обикновени слушалки не можех да си позволя подобно нещо, понеже чувах основно двигатели и псувни докато се движех по улицата.

wysiwyg, радвам се, че си доволен от слушалките. Ползвай ги със здраве :)
Аватар
gavreto

Мнение от gavreto »

преди около месец си взех ето тези http://store.apple.com/uk/product/TV023ZM/A. Като цяло съм доволен от звука но ме дразни едно - тапичките на слушалките. Скоро ми заседна в ухото и малко трудно я искарах с помоща на приятел.
night_pz

Мнение от night_pz »

Хубава темичка :)
И аз съм фен на качествения звук и съм сменил доста слушалки.
В момента ползвам Sennheiser px100. Лошото е, че са OpenAir, т.е. не изолират и ги ползвам само в тиха среда. Когато искам Noise Isolating ползвам тапи на Sonyericson, тези които си идват с W- серията. Доволен съм от тях, като за евтини слушалки :)
iPod 1G 3.1.2 iOS, наваля го черния дъждец :) - DEAD
The new iPad 4g 64gb iOS 6.0
Аватар
Thillate

Мнение от Thillate »

Аз в момента съм с Razer Pro|tone m100 ... хубави слушалки , но вече няма откъде да си ги купиш.
profusion

Мнение от profusion »

То хубаво имам слушалки като от първия пост ама буксата им не става и нямат мик. Я предложете някакви с добър саунд, може бели да са и с микрофон? А ако имат старт/стоп за ипода няма да откажа =D>

Нещо на синхайзер няма ли за ифон специализирано?

EDIT: имало ама пусто са такива дето ти влизат до мозъка @-)

Изображение
"В заглавието на темите излагайте същността на проблема си, а не дълбочината на вашите страдания."
duronman

Мнение от duronman »

Това е и причината да не си ползвам AKG-то. На епълските има дистанционно и микрофон. Ако някоя фирма пусне хубави с тази функционалност бих си купил веднага, но за съжаление за сега не съм намерил такива. Ако някой знае да сподели.
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Ти сляп ли си, или гламав? В поста над твоя ги има!
"Мисля-значи съществувам"
duronman

Мнение от duronman »

Не намирам изказването ти за много мило. Не, не съм "гламав". Просто не смятам предложените слушалки за аудиофилски.
Аватар
NiKoL4o0o

Мнение от NiKoL4o0o »

Аз пък съм с едни А4 слушалки за 15 лева тип тапа и са егати думкалницата :)) (добри)
iPod Touch 2G Варна
Аватар
Thillate

Мнение от Thillate »

те и за 3лева слушалки от илиенци ще слушаш музика ... просто няма да се усеща хубава плъност на баса , добри високи тонове и така нататък иначе пак ще си чуваш музиката
mopopondo

Мнение от mopopondo »

Ако позволите едно по-различно мнение. За да свири хубаво една слушалка трябва да има или голям говорител, или в мобилния вариант ако е многолентов. Примери са Ultimate Ears SuperFi 5pro или още по-добре Ultimate Ears TripleFi 10. но при цена 400 до 1000 лв. мисля че е вупрос на финанси. А по въпроса за оглушаването, тапите със сигурност пазят ушите наи-добре. Мнението ми е основано на дълги години работа и слушане със слушалки. Аиде, приятно слушане......
Аватар
import
supporter

Мнение от import »

Аз съм с AKG K 324 P. Това са най - добрите слушалки от този клас(според мен). Купих ги от iStyle в София с 2 години гаранция за 80 лв , но в Техномаркет ги има за 69 лв (пак с двугодишна гаранция).

Изображение

Изображение
iPhone 3GS 16GB Black 3.1.2

"Въображението е по-важно от знанието." - Албърт Айнщайн
thrilseeka

Мнение от thrilseeka »

Смятам да си взема CX400-II модела на Sennheiser, някой да има мнение относно тези слушалки?
iPod Touch 8GB 2G 3.1.2 FW
Аватар
subzer0
Обратна връзка:

Мнение от subzer0 »

И аз мисля да си взема нови слушалки, че моите китайските взеха да сдават багажа. Не разбирам от слушалки и затова не съм се насочил към никой модел. Ползвам ги предимно за да слушам музика и то по 1-2 часа на ден. Четох горните постове, но не мога да реша какъв модел да си взема. :-/
Device: iPhone 3G 16GB Black/FW 3.1.3
You call it piracy. We call it Freedom.
Полезни ръководства за iPhone
thrilseeka

Мнение от thrilseeka »

Преди близо месец вече си взех Sennheiser CX-400 Precision-II. Ето как изглеждат : Изображение

От лично наблюдение - Слушалките са с много готин дизайн, удобни за носене, с размери на тапичките и още няколко аксесоара с тях( както се вижда на снимката). Имат много добър и плътен бас, но се губят средните честоти. Ако слушате динамична музика от рода на рок, може би това не са точните слушалки за вас. Но ако харесвате например по-басова музика (като например електронна като мен) мисля, че ще ви удовлетворят. Цената им в България е 60 лева( когато гледах за последно). Съвет, за тези, които искат да спестят малко пари от слушалки, но все пак държат на хубавия звук - пазарувайте от www.ebay.co.uk :) Взех моите от там за 31 лева. (50% от цената в България)
murrey

Мнение от murrey »

А какви слушалки бихте препоръчали за рок музика?
666

Мнение от 666 »

murrey написа:А какви слушалки бихте препоръчали за рок музика?
Такива на които има немски железен кръст, а не нахапана ябълка =))))
icaci

Мнение от icaci »

Аз съм с AKG K 530:
Изображение

Струваха 139 лв., но, така да се каже, свирят с всяка стотинка от цената си. Обхващат плътно ушите, шумоизолират и са доста чувствителни, въпреки че трябва нивото на звука на айтъча да се надува почти докрай заради по-високия импеданс (55 ома срещу 32 ома на слушалките в комплекта на iPod touch). Малко са тежки за ползване извън къщи и след време кожената лента започва да се усеща върху косата, но като за слушане на музика в леглото/на дивана са невероятни. Комбинацията от Apple Lossless аудио файлове и тия слушалки буквално доведе до преоткриване на музикалната ми колекция - започнах да харесвам песни, които преди това нямаше как да харесам :P

Между другото, перфектни са за рок музика.
 MacBook (OS X 10.6.4)
 Mac mini (OS X 10.6.4)
 iPod touch 2g (iOS 4.0)
Аватар
panteleimonov

Мнение от panteleimonov »

Мнения за тезиhttp://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09053905 ?
Изглеждат ми читави B-)
thrilseeka

Мнение от thrilseeka »

Искам да потвърдя мнението на @import . AKG K324p са невероятни.. наистина! Изолират външния шум до голяма степен, басите се усещат невероятно и няма загуба на по-високите честоти ( според мен поне). Цената им в България мисля, че е около 70 лева, но ако пазарувате от eBay можете да ги вземете за около 35лв (Както направих аз). Истинско удоволствие е да слушаш музика с тези слушалки!
Аватар
r3ac7

Мнение от r3ac7 »

Някой има ли впечатления от BeatsByDre Solo HD?
Имам възможност да ги взема тънко(чисто нови) от един приятел в САЩ.
Единственото негативно, което съм чувал за тях, е че много лесно се чупили. Така ли е?
[:)
iPhone 5 16GB Black
iPad 1st Gen 16GB Wifi+3G
MacBook Pro 15" Early 2008 C2D 2.4Ghz
iMac 21.5" 2012 Core i5 2.7Ghz, 8GB RAM, 1TB HDD, Nvidia GeForce 640M 512MB
Публикувай отговор