iMac - мнения, наблюдения?
iMac - мнения, наблюдения?
Онзи ден в един магазин видях няколко Мака - лаптопчета и един iMac, който ми направи доста голямо впечатление.
Не съм работила никога на Mac и понеже според анкетата в една друга тема разбрах, че тук си имаме мак потребители, ми се иска да чуя някакви мнения за iMac.
Например:
- софтуерът, който си идва с конфигурацията, достатъчен ли е, ако искате да правите нещо повече от сърфиране в нета и слушане на музика?
- възможно ли е инсталиране на програми като Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Corel Draw и т.н.?
- стабилна ли е операционната система?
- как стои въпросът с вируси, spyware и т.н.?
- какви са плюсовете/минусите спрямо PC?
- ултра тънката клавиатура удобна ли е за писане?
Изобщо, всякаква информация, която можете да споделите, е добре дошла.
Благодаря предварително.
Не съм работила никога на Mac и понеже според анкетата в една друга тема разбрах, че тук си имаме мак потребители, ми се иска да чуя някакви мнения за iMac.
Например:
- софтуерът, който си идва с конфигурацията, достатъчен ли е, ако искате да правите нещо повече от сърфиране в нета и слушане на музика?
- възможно ли е инсталиране на програми като Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Corel Draw и т.н.?
- стабилна ли е операционната система?
- как стои въпросът с вируси, spyware и т.н.?
- какви са плюсовете/минусите спрямо PC?
- ултра тънката клавиатура удобна ли е за писане?
Изобщо, всякаква информация, която можете да споделите, е добре дошла.
Благодаря предварително.
my precious iPhone 8GB 1.1.2 OTB
+ фешън калъф Cellet Flip Cover Fashion Case, Black
+ фешън калъф Cellet Flip Cover Fashion Case, Black
Re: iMac - мнения, наблюдения?
Надявам се това да отговори на повечето въпроси: http://www.apple.com/imac/specs.html Аз ползвам iMac. Photoshop има за Mac OS X, за другите две провери в Google. ;-) Стабилна ли е операционната система?-Да. Въпросът с вирусите и спайуеър не стои никакси. Плюсове и минуси спрямо РС-като прочетеш инфото от линка ще си отговориш сама на въпроса. Тънката клавиатура е удобна и още как.
Съвсем начинаеща си в света на МАС и бих ти препоръчал да поразгледаш сайта им. Там пише всичко, което те интересува. Гарантирам ти, че ще се влюбиш в който и да е МАС.
Съвсем начинаеща си в света на МАС и бих ти препоръчал да поразгледаш сайта им. Там пише всичко, което те интересува. Гарантирам ти, че ще се влюбиш в който и да е МАС.
- foolmastah
Честно казано и аз се интересувам от същото като Anelia и бих искал да изкажете как стоят нещатаз авас. А не как биха искали да стоят нещата от Apple.

- Adamov
- iSupport
- Обратна връзка:
мога да ви кажа как стои въпроса с приложенията на Адоби, защото съм ги ползвал на Мак (лично аз нямам мак). амииии държат се прекрасно
повече от прекрасно даже. клавиатурата и мишката са много удобни и за писане и за цъкане 
за мен има само един минус на мак-а и това е, че трябва да се търсят приложенията за мак ос. от там на сетне за мен всичко е плюс

за мен има само един минус на мак-а и това е, че трябва да се търсят приложенията за мак ос. от там на сетне за мен всичко е плюс

thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Ползвам едно iMac-че от 3 години без никакви грижи.
По-стар модел с G5 процесор е и без камера.
- софтуерът с които идва е много повече от това само да сърфираш. може да правиш филми, двд-та може да създаваш музика, да си организираш снимки и какво ли още не.
- програмите на адоб бачкат без грижи, но мисля че няма корел - не съм сигурен.
- операционната система .. ех ... повече от стабилна и лесна за употреба
- вируси ? какво е това .. отдавна не бях чувал за тях
- един от плюсовете за мене е, че вече компютъра ми служи на мен, а не аз на него! минуси за мен няма
- клавиатурата още не сам я ползвал, но мисля е перфектна!
мога само да кажа за мишките на ейпъл, че грам хич не ми харесват, но с един хубав лазарен лоджитех всичко си идва на мястото!
Никога повече виндовс!!!
По-стар модел с G5 процесор е и без камера.
- софтуерът с които идва е много повече от това само да сърфираш. може да правиш филми, двд-та може да създаваш музика, да си организираш снимки и какво ли още не.
- програмите на адоб бачкат без грижи, но мисля че няма корел - не съм сигурен.
- операционната система .. ех ... повече от стабилна и лесна за употреба
- вируси ? какво е това .. отдавна не бях чувал за тях

- един от плюсовете за мене е, че вече компютъра ми служи на мен, а не аз на него! минуси за мен няма
- клавиатурата още не сам я ползвал, но мисля е перфектна!
мога само да кажа за мишките на ейпъл, че грам хич не ми харесват, но с един хубав лазарен лоджитех всичко си идва на мястото!
Никога повече виндовс!!!

Microsoft doesn't have customers, it has victims!
Да знаете, че никога не съм ползвал Мак и честно да си кажа много се чудих когато един приятел от университета си купи такъв
Все пак избягвах да коментирам защото наистина нямам преки наблюдения. С този iPhone обаче много се замислям дали да не взема един лаптоп на Apple. Супер впечатлен съм просто. Ако правят такива неща на телефон, какво остава за компютър? :mrgreen:
Тази година живот и здраве ако замина ще ги огледам съвсем сериозно. Явно това с "Halo" ефекта не е измислица някаква
Бъдете здрави и успех!
Keep going ...

Тази година живот и здраве ако замина ще ги огледам съвсем сериозно. Явно това с "Halo" ефекта не е измислица някаква

Бъдете здрави и успех!
Keep going ...
Keep going ...
Последната версия на Corel е 11. Не, че е нещо особено. Доколкото знам Мак работещите дизайн и Корел не се обичат много многоchopomir написа: - програмите на адоб бачкат без грижи, но мисля че няма корел - не съм сигурен.

- Adamov
- iSupport
- Обратна връзка:
Последната версия на Корел е 13 ! 

Adamov написа:Последната версия на Корел е 13 !
за МАК ???
- Adamov
- iSupport
- Обратна връзка:
Ми тука преди няколко дни ми трябваха едни работни файлове от един приятел (аз работя като графичен дизайнер). Дава ми пича диска, прибирам се у нас, тръгвам да го разглеждам и гледам следната директория. Корел Дроу Х3 (което е 13 версия) и вътре 2 поддиректории (X3 for PC и X3 for MAC OS)
Версията за Мак не я пробвах просто, защото нямам Мак
Поздрави и за Много Години Шаманец
Версията за Мак не я пробвах просто, защото нямам Мак

Поздрави и за Много Години Шаманец

Малко тъп въпрос ама все пак да питам. На машина ПЦ мога ли да подкарам МАС?
Nokia N85 + 8GB microSD - headphones: BOSE In-Ear; Shure SE110
- Adamov
- iSupport
- Обратна връзка:
да можеш. ще имаш малко проблеми с аудио и дривери за видеото най-вече и по-специално директХ пакета, но става. само трябва да си доста упорти и да поназнайваш някой неща 

Аз съм доста нов Мак потребител от 2 седмици и съм много доволен.
Малко е болка докато си намерите софтуера ама после макчето ви служи на вас а не вие на него.
Всичко е като детска игра.
ОС-а не забива.
Фотошопа ми върви по добре от същата конфигурация на Windows
Ако чак толкова опреш винаги можеш да сложиш BootCamp и да си инсталираш Windows дори на Мак-а
А ако ти трябва само за някое приложение имаш възможност да пускаш само него с помоща на програмата CrossOver която успешно пуска Half-Life 2 и други winndows приложения под Мак
Малко е болка докато си намерите софтуера ама после макчето ви служи на вас а не вие на него.
Всичко е като детска игра.
ОС-а не забива.
Фотошопа ми върви по добре от същата конфигурация на Windows
Ако чак толкова опреш винаги можеш да сложиш BootCamp и да си инсталираш Windows дори на Мак-а
А ако ти трябва само за някое приложение имаш възможност да пускаш само него с помоща на програмата CrossOver която успешно пуска Half-Life 2 и други winndows приложения под Мак