Проблем със сензора за светлина на бял iphone 4

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
babyslava

Проблем със сензора за светлина на бял iphone 4

Мнение от babyslava »

Здравейте, от 10 дни имам бял iphone 4, закупен от Виена и се оказа, че май има проблем със сензора за светлина.По време на разговор дисплея свети и започва едно безразборно включване на всевъзможни функции.Може ли някой да ме насочи как трябва да си оправя настройките (ако проблема идва от тях, разбира се).Второто ми въпросче е: Как да си настроя и камерата, защото прави ужасни снимки?
Аватар
nino_xman

Re: Проблем със сензора за светлина на бял iphone 4

Мнение от nino_xman »

В началото доколкото си спомням имаше такъв проблем със сензора на 4-та бях гледал в youtube за него.Камерата на 4-та няма сетингс и немога да разбера какви настройки искаш да правиш??
iPhone5-16GB-FU-iOS 7.0.4-JB
Аватар
nino_xman

Мнение от nino_xman »

Хвърли един поглед над това http://www.youtube.com/watch?v=WEh5JwHkUoY
babyslava

Мнение от babyslava »

Благодаря за отзивчивостта.Опитах както в youtube е показано, но когато провеждам разговор не ми излиза иконката на bluetooth, a само "mute, keypad, speaker, add call, hold, contacts".Може би трябва да отида в някой сервиз, където наистина знаят какво правят, а не като мен- да стрелям на посоки.
Относно камерата- снимките, направени със светкавица, ми излизат ужасни ( все едно снимаш през целуфан).
Чух, че някъде около "Парк хотел Витоша" има сервиз на Apple и май ще ги посетя.Да не говоря, че и контактите от старата сим карта не мога да си ги копирам в iphone-a.
Отново благодаря за съдействието!
Аватар
nino_xman

Мнение от nino_xman »

Най-хубаво е да го погледнат наистина и в сервиз, но за камерата неочакваи много от нея и то на тъмно :) Ако имаш възможност синхронизираи си контактите с outlook-a и след това с i-tunes после е лесно.......Успех!!
Аватар
nino_xman

Мнение от nino_xman »

За контактите погледни тук : http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... B8#p116588
Този линк ще ти е от позлза също !! http://uomoto87.blogspot.com/
Аватар
hitman

Мнение от hitman »

Е как си купи бял iphone4 ? Като още не ги продават.
iPhone 4 16GB Black, 5.0.1 , Factory Unlocked

iPad 2 32GB 3G 5.0.1
Аватар
Val13V

Мнение от Val13V »

Има фирми, които заменят черните части с бели и си готов. <):)
iPhone 6 Space Gray 16GB iOS 8.0
Аватар
hitman

Мнение от hitman »

Да, но това не е оригинален бял айфон с проблемен сензор :)

А отварян телефон със сменени панели и проблемен сензор, което автоматично води до това, че не се знае кой какво е строшил :)
iPhone 4 16GB Black, 5.0.1 , Factory Unlocked

iPad 2 32GB 3G 5.0.1
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Е, няма как... гъзарията иска жертви. :))
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
babyslava

Мнение от babyslava »

Отново ти благодаря, nino_xman!А относно това как съм си купила бял iPhone - от 01.04.2011г. тези телефони ги има на Американския пазар и в Хонг Конг.Бройките за Европа са доста ограничени.Имаше ги в Германия,Австрия, сега мисля и Канада.Във Виена имаше само 4 броя и понеже имаме офис там,изпратих човек в магазина и така се сдобих с това бижу.Странното, е че в повечето страни телефоните са neverlock, не разбирам защо при нас операторите ги заключват ?:-/
babyslava

Мнение от babyslava »

Аз не мога да гарамтирам, че това е оригинален бял iPhone, въпросът е че изглежда прекрасно и аз съм щастлива ;;) Сега отивам в сервиз и по-късно ще пиша пак.
Аватар
housemd70

Мнение от housemd70 »

По повод на камерата, дано не се окаже че си забравила да махнеш предпазното фолио от гърба на телефона, че ще се изложиме ... :)
"Legio Patria Nostra"
Аватар
masterboss

Мнение от masterboss »

housemd70 написа:По повод на камерата, дано не се окаже че си забравила да махнеш предпазното фолио от гърба на телефона, че ще се изложиме ... :)
именно заради това трябва да е
iPhone 4 Black 16GB by M-Tel - iOS 7.1.2
iPhone 4S White 16GB by M-Tel - iOS 8...

R.I.P. Steve Jobs 1955-2011
Аватар
nino_xman

Мнение от nino_xman »

И аз това си помислих, но не ми се вярва да е забравила да махне фолиото отзад.
babyslava

Мнение от babyslava »

Оказа се,че очакванията ми за камера и iphone са доста различни от действителността.Днес ми обясниха,че телефончето прави хубави снимки на дневна светлина, но за съжаление нещата не стоят по същия начин със снимките, направени вечер и със светкавица.
Днес разпитах всичките си познати с iphone-и и за мое учудване малка част от тях ми потвърдиха, че и техните апарати нямат сензор за светлина.С нетърпение чакам утре да ми кажат какъв е точно проблема с моя iphone и ще го споделя с вас разбира се :)
nikso

Мнение от nikso »

Качи снимки на телефона, включен, ако не ти е проблем :)
babyslava

Мнение от babyslava »

Разбира се,само да си го взема утре :)
Аватар
N1k0lA

Мнение от N1k0lA »

Незнам за 4-ката ама снимките на 3GS-a са ужас,дори на дневна светлина понякога са зацапани,а да не говорим за баланса на бялото.Старият ми телефон,който беше с 2МП камера правеше по-чисти снимки :))
iPhone 5s iOS 7.1 / iPhone 5 iOS 7.1
iPhone 3GS iOS 6.1 / iPhone iOS 3.1.3
Аватар
nrj

Мнение от nrj »

Оригинален бял iPhone 4 НЯМА. Китайците се усетиха навреме, както винаги, и почнаха да правят бели панели. Проблемът със светкавицата се дължи на това, че по-евтините бели панели нямат дифузер за светкавицата, както оригиналният черен панел.
Явно твоят е такъв. Да те предупредя, че е много вероятно и дисплеят да не е retina, защото задължително е сменяван заедно с белият преден панел.
babyslava

Мнение от babyslava »

Част от аутсорсинга на Apple е в южен Китай (близо до Хонг Конг).Само да отбележа за протокола, че всички световно гиганти имат производство в Китай.Така че не разбирам какво точно ви "яде"!Само човек, който е бил там би могъл да ме разбере.Освен това говоря за проблема "proximity sensor", който дори е оповестен от самия Стив Джобс и се очаква update на софтуера.Опитвам се да намеря алтернативно решение, за което Вие никак не ми помагате.
Bekov

Мнение от Bekov »

И какво като аутсорсинга на Епъл бил изнесен в Южен Китай? Белия Iphone 4 все още не е пуснат в търговската мрежа, като определено ти заявявам,че в Канада го няма.Единствения начин някой да се сдобие с такъв модел е да е бил изнесен нелегално от фабриката, което малко ме съмнява да е станало.Не казвам,че не е възможно да се случи, но хората ти казват да провериш дали наистина е оригинален модел Iphone 4 White или просто са сменени панелите.Освен това ти говориш за различни проблеми-имаше проблеми с проксимити сензора-при доближаване на телефона до ухото продължаваше да свети и неволно човек натискаше с ухо някой от иконите на дисплея.Епъл пуснаха софтуерен ъпдейт и при някой телефони проблема се оправи, при други не.Снимките с камерата на телефона са доста добри, да не кажа много добри за телефон.При наличието на толкова много проблеми при теб те съветвам да си видиш документацията с която си купила телефона, ако имаш официална Епъл гаранция се обърни към тях.
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Колкото и да ми е неприятно да ти го кажа , за теб няма алтернативен вариант , освен сервиз или ако наистина имаш някаква гаранция за телефона се възползвай , ако не трябва да се занесе в сервиз . По-скоро вярвам , че отиваш към втория вариант, защото наистина бяла 4-ка няма , това което ти имаш е 4-ка със сменени панели и съответно отпаднала гаранция към Епъл, ако о занесеш в техен магазин/сервиз , но ако го занесеш/ изпратиш до магазина от който е купен , би трябвало да поемат някаква гаранция и да си го оправят ! Знам , че ти е неприятно да го чуеш , но е така ! Ако имаш други въпроси , можеш да ми пишеш ЛС !
Поздрави

П.П Ако се появи legaliziran , той ще ти каже за белите 4-ки , които се продават във Виена най-добре :) , даже може да се окаже , че той е гаранционен сервиз на твойта :))
anonim4o

Мнение от anonim4o »

Бял оригинален айфон 4 все още не се продава. Просто вече има фирми които сменят панелите тъй като хората искат бял а той така и така и не излиза и много фирми се усетиха/ А проблемите които описваш за мен са очаквани тъй като четох в една статия бая отдавна беше че точно заради тези проблеми се забавя белия телефон а по точно че заради белия панел през него прониква всетлина и затова проксимити сензора дава грешка а снимките със светкавица са ужасни тъй като част от светлината от светкавицата преминава през панела и обектива успява да я улови. Надявам се разбра какво имам пред вид че не съм много добър в обясненията а и незнам дали в статията всичко е 100% истина Ето статията http://www.kaldata.com/comments.php?catid=5&id=59095 тя е от отдавна и уж тези проблеми са отстранени пише но така или иначе бял телефон оригинално все още няма.
П.С Между другото преди 2 дни се прибрах от Лондон и посетих магазина на Епъл в Ковънт Гардън и това е официален магазин а не реселър и там бял айфон няма - виж с черни е залято а и със черни и бели айпад 2 -дори едвам се откъснах да не грабна един но удържах на изкушението
Аватар
nrj

Мнение от nrj »

babyslava написа:Част от аутсорсинга на Apple е в южен Китай (близо до Хонг Конг).Само да отбележа за протокола, че всички световно гиганти имат производство в Китай.Така че не разбирам какво точно ви "яде"!Само човек, който е бил там би могъл да ме разбере.Освен това говоря за проблема "proximity sensor", който дори е оповестен от самия Стив Джобс и се очаква update на софтуера.Опитвам се да намеря алтернативно решение, за което Вие никак не ми помагате.
Аз ли криво ти говорих, ти ли криво ме разбра...
Що се палиш, нали ти обясняваме как стоят нещата. 100% проблемът е хардуерен. Или сензорът не бачка, или тоя дето е сменявал панела не е щракнал добре конектора. Послушай колегите и го занеси на сервиз, само не в официалният, щото ще те замерят с него :))
Публикувай отговор