Apple наема хакер за стажант
Apple наема хакер за стажант
19-годишният Nicholas Allegra, разработчик на средства за "хак" на операционната система iOS започва стаж в компанията Apple. За това съобщава самия Allegra, използващ е мрежата ника Comex, в микроблога си в Twitter.
В "туита" Allegra пише, че ще стане стажант в Apple в началото на септември. Той не уточнява колко ще продължи стажа и какви ще бъдат задълженията му.
Allegra е разработил инструментите JailbreakMe и Spirit за "Jailbreak" на iPhone, iPad и iPod touch. Под "Jailbreak" устройството получава способността да стартира приложения не от официалния магазин не Apple.
На сайтът jailbreakme.com от името на Allegra е поместено съобщение, което казва:
"Търся работа или стаж, където мога да помогне за създаване на нещо наистина готино. Ако ви харесва този сайт, защо не ми пишете?".
Първата версия на JailbreakMe излиза през 2007. В продължение на няколко години разработчика запази анонимност. Подробности за Allegra станаха известни след като той даде интервю за списанието Forbes, което бе публикувано на 1-ви август. В частност Allegra е заявил пред репортера, че той е на 19 години, живее с родителите си в северната част на щата Ню Йорк и учи в университета Браун.
В "туита" Allegra пише, че ще стане стажант в Apple в началото на септември. Той не уточнява колко ще продължи стажа и какви ще бъдат задълженията му.
Allegra е разработил инструментите JailbreakMe и Spirit за "Jailbreak" на iPhone, iPad и iPod touch. Под "Jailbreak" устройството получава способността да стартира приложения не от официалния магазин не Apple.
На сайтът jailbreakme.com от името на Allegra е поместено съобщение, което казва:
"Търся работа или стаж, където мога да помогне за създаване на нещо наистина готино. Ако ви харесва този сайт, защо не ми пишете?".
Първата версия на JailbreakMe излиза през 2007. В продължение на няколко години разработчика запази анонимност. Подробности за Allegra станаха известни след като той даде интервю за списанието Forbes, което бе публикувано на 1-ви август. В частност Allegra е заявил пред репортера, че той е на 19 години, живее с родителите си в северната част на щата Ню Йорк и учи в университета Браун.
През 2012 се очаква да свърши света.. Ако искаш да оцелееш - ела в България, тук сме с 30 год. назад...!!!
Re: Apple наема хакер за стажант
хехеgogi71 написа:Значи да чакаме JailbreakMe 4.0

MacBook Air
Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7
Дано не съм прав,но ми се струва че идва края на джейла и ънлока...дори и с турбо сим.спомнете си колко се чакаше за PS3...дано да греша...
През 2012 се очаква да свърши света.. Ако искаш да оцелееш - ела в България, тук сме с 30 год. назад...!!!
Ако дойде края на джейла, кой ще си купи такъв смотан теелефон... 

-
GeoHot все още е сред нас.Не забравяйте,че най-често се използват неговите експлойти."Comex" е много можещ и знаещ но все пак няма незаменими хора.
П.П @thebest Джейла на PS3 е направен от GeoHot
П.П @thebest Джейла на PS3 е направен от GeoHot
iPhone 6
MacBook Pro 13" Apple Magic Mouse Apple TV2 iPad Air
MacBook Pro 13" Apple Magic Mouse Apple TV2 iPad Air
-
Не е направен от геохот, той "само" пусна дупката в системата, от която в последствие (някви месеци) други се възползваха.
- nasoblg95
- Обратна връзка:
Добре, щом е само пуснал дупката. А ако не я беше намерил, дали щеше да имаш untether джейл? 

Samsung Galaxy S3 White 16GB
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
MacBook Pro 13" Mid 2010 / OS X Mountain Lion
Моля без съобщения молещи да ви добавя в Скайп. Има лични съобщения за въпроси!!
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
Моля без съобщения молещи да ви добавя в Скайп. Има лични съобщения за въпроси!!
-
Не знам, за какво точно ми говориш. Ако ме питаш за пс3, за което говоря аз, не съм го "джейл-вал", нямам и такива намерения, не знам и дали щеше да бъде джейлван, но предполагам, че щеше да е. Все пак доста преди геохот са били разбивани всякакви защити, включително и на конзоли, и много след него ще продължават да бъдат.
Ако ме питаш за телефона ми - предполагам, че важи същия отговор, с изключение, че ми е джейлнат телефонът.
Ако ме питаш за телефона ми - предполагам, че важи същия отговор, с изключение, че ми е джейлнат телефонът.
- nasoblg95
- Обратна връзка:
Говоря ти за телефона и искам да кажа, че ако тои не беше намерил тази дупка, ще можеше да пускаш телефона единствено с помоща на компютър. 

Samsung Galaxy S3 White 16GB
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
- Едва ли,беше голяма изненада от страна на GeoHot
- Наложи се да преработват и greenpois0n (силно я рекламираха тогава)
Тука стана един огромен спам вижте захлавието на темата
With Iphone 4 16 gb 5.01
imac 2012 10.8.2
ipad 4 6.1.2
ipod touch 1gen
imac 2012 10.8.2
ipad 4 6.1.2
ipod touch 1gen
-
все пак е много добре, че мина месец след последния пост, за да ни го кажеш 

"Apple наема хакер за стажант"
Хмм... това може да се тълкува и по друг начин. "Хакер" е дума с доста изкривено значение според мен. Хакерите ни дават всичко, за което трябва да плащаме и това е защото те са много умни хора и си разбират от работата. За мен това е човек с много познания в дадена област.
Така че това е доста добър избор от страна на Apple.
Това си е мое мнение.
Хмм... това може да се тълкува и по друг начин. "Хакер" е дума с доста изкривено значение според мен. Хакерите ни дават всичко, за което трябва да плащаме и това е защото те са много умни хора и си разбират от работата. За мен това е човек с много познания в дадена област.

Това си е мое мнение.