РеАктивация на iPhone с произволна СИМ карта

Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
Аватар
nasoblg95
Обратна връзка:

Re: Как да активирате iPhone 3G/3Gs без оригинална СИМ карта

Мнение от nasoblg95 »

@gogi71 ще мога ли да ресторна с фирмуер 4.3.3 от тази тема? :)
http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... 19&t=27691
Samsung Galaxy S3 White 16GB
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
MacBook Pro 13" Mid 2010 / OS X Mountain Lion

Моля без съобщения молещи да ви добавя в Скайп. Има лични съобщения за въпроси!!
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

Да ще можеш ;) но трябва да вкараш телефона в ДФУ мод със redsn0w или PwnageTool.Ти си със МАК защо не си направиш един къстъм със PwnageTool ;)
weer

Мнение от weer »

Здравейте на всички :)
имам чисто нов iPhone 4 който е фабрично заключен, дори не е активиран през iTunes. Когато го свържа с него и съм сложил карта на M-tel, прогамата ми изписва че не е с правилната сим карта (което е нормално понеже е заключен). Искам да попитам когато пусна този хак дали телефона ще може да се ползва с карта от M-tel? Мерси предварително :)
victor11

Мнение от victor11 »

Не. Gevey турбо сим ти трябва.
weer

Мнение от weer »

Добре, значи няма друг начин. Аз точно това иках да попитам дали ще стане без да копувам Gevery сим.
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

Първо трябва да активираш телефона Gevery не активира телефона ,виж на 4.3.1/4.3.2/4.3.3 със f0recast и четеш тук как да го хактивираш http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... 19&t=22693
weer

Мнение от weer »

Дообре но ти си дал реководство за тези които имат сим картата към заключения телефон. На мен дори не ми дава да го пусна, първо иска да го свържа с iTunes-а.
victor11

Мнение от victor11 »

Действай спокойно, ако телефонът не е активиран, при джейлбрейка Redsn0w ще ти го хактивира и ще имаш достъп до менюто.
dean__gb

Мнение от dean__gb »

Здравейте с аифон 3гс бейсбанд 6.15.00 и фирмуеър 4.3.3 и се надявам да ми помогнете да си оправя проблема с батерията. Така въпросът е мога ли да използвам обикновенна карта на мтел и кога идва момента с инсталиране на ултрасноу че нещо не разбрах :)
п.п И има ли шанс да загубя ънлока си. Предполагам че не но все пак да попитам....
demitelbg

Мнение от demitelbg »

Имам 3GS с FW 4.0.1 (8A306) и Modem 05.13.04, успях да го ресторна през Itunes с 4.0.1, но сега немога да го активирам и джейлна, пробвах със почти всички версии на redsnow, но никоя неможе да разпознае ipsw на 4.0, 4.0.1 и 4.0.2 дава ми unable to recognize и до там... някаква йдея как да го активирам?!
demitelbg

Мнение от demitelbg »

gogi71 написа:Я чети тук viewtopic.php?f=19&t=21595
Пробвах и с limerain, вкарва го в дфу-мод и веднага след това изписва, че съм джейлнат и всичко е ок, а то реално въобще не е минала процедурата (това с логото на екрана limerain и тн.) ноо както и да е , оправих се като update-нах на 4.1 и направих baseband-a 6.15.00
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

Е това е :-t :-t :-t Когато джейлваш със limerain ,iTunes трябва да е отворен.Със една дума беше 3GS
bobby_paz

Мнение от bobby_paz »

Здравейте,
имам един Айфон 4 ФЗ, сега е с 4.3.5 но не е ХАктивиран ( седи само на / сложете картата към която е заключен телефона) т.е. не мога да влезна в менюто и не мога да използвам Гевей, Имам Гевей Ултра.
Как да процедирам.
bobby_paz

Мнение от bobby_paz »

Тогава като стартирам Редсноу, трябва да му дам 4.3.4 ли? Тогава ми дава ' Unable to recognize spezified IPSW'
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

Да точно така и имай напредвид че джейла е Untethered.
bobby_paz

Мнение от bobby_paz »

Е успях да пусна редсноу с 4.3.4, но след джейла ми заби на ябълката ????
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

Tethered Devices:
(след направа на джейл, всяко следващо стартиране се прави чрез redsn0w като се избира само "Just boot tethered right now" във втора стъпка)
bobby_paz

Мнение от bobby_paz »

OK, всичко стана супер!
Сега имам един последен въпрос - мога ли само да хактивирам телефона с Редсноу и да се ползва директно с Гевей( без Джейлбрейк)?
victor11

Мнение от victor11 »

Е, то няма как Редсноу да ти го хактивира, без да направи и джейлбрейк. Ако искаш така, трябва да си намериш карта на съответния оператор.
bobby_paz

Мнение от bobby_paz »

а имаш ли идея как да разбера към кой е заключен?
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

Setting>Genaral>Abaut > Model последните две букви. http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... 39#p177039
kickercska

Мнение от kickercska »

Следвах стъпка по стъпка как се борави във SAM. Но накрая ми пише, че SAM е деактивиран, защото телефона ми е хАктивиран, да вляза в Revert Lockdown и да disable-на хАктивацията, но ми дава грешка - Stockification Failure.

Тъй като съм още мнооооого бос в тея неща, моля някой да ми помогне, искам да си оправя notification-ите.

Разбрах, че телефона ми е хАктивиран. Какво да направя ? 3gs, Версия 4.1 (8B117)

И имам друг въпрос, не свързан със САМ, за да не наводнявам сега другата тема с глупави въпроси - какво по дяволите е стар буут и нов буут, аз как да разбера с кой съм? Има ли смисъл, т.е. заслужава ли си да се занимавам да минавам на iOS5? Какво повече има тази версия? Ако мина ще ми се оправят ли нотификациите?

P.S. Така.. успях да го накарам да ми махне хактивейшъна, т.е. да го деактивирам. Цъкнах на Дизейбъл Айфон, после пуснах iTunes и нищо не стана.. Няма съобщение, че телефона ми е активиран пак.. Дори не знам дали съм на прав път и какво направих.. :)

Мисля, че ми тръгнаха нотификейшъните.. Т.е. на Скайп и една друга програма за фейсбук - Facely Pro - имам! Нямам обаче на тази, която аз пробвам, не знам как се казва, във Апстор пише само Фейсбук.. Нямам и на мейла :(
teodor192

Мнение от teodor192 »

Качих на iphone 3g 4.1 OS (http://www.felixbruns.de) и след jailbreak-a тръгнах да качвам чрез Cydia "repo.bingner.com" и спря на Updating Sources: Done: Packages заредило е докрай, но не мърда.. Другото забелязах, че някак си имаше "хранилището" http://repo666.ultrasn0w.com/ без да съм го добавял, но като кликна на него нямаше Ultrasn0w..
Публикувай отговор