Германос мамят!! Моля за съвет!

За всякакви теми, спорове и коментари, които не са свързани с iPhone. Това е мястото да си говорите глупости (не в буквалния смисъл), независимо на каква тема или по какъв повод...
Аватар
söndag

Германос мамят!! Моля за съвет!

Мнение от söndag »

Здравейте!
Става въпрос за айфон 4с, закупен от Германос през Юли (на изплащане за 2 години).
Месец по-късно диспея дава дефект и започва да губи чувствителност в горната си част. Не е изпускан, няма дори драскотина... моята приятелка, закупила телефона го връща на Германос, за да й го сменят с нов евентуално.
След една-две седмици обаче, от сервиза на Германос й се обаждат и й казват, че понеже айфона бил отварян гаранцията му не важала и не можели да й дадат нов. Тя естествено се ядосва, защото никога дори не си е помисляла да отваря айфона и подава жалба. Точните им думи са: "Липсва едно болтче в телефона, което означава, че сте го отваряли" ?:-/ (те изобщо имат ли право да го отварят??)

От един месец няма отговор на жалбата. Управителя на магазина държи телефона и ни казва, че ако си го вземем обратно приемаме, това което са ни казали от сервиза и губим гаранцията...
Няма къде да проверим какво става с жалбата... не мога да намеря мейл на Епъл за оплаквания, а телефона си стои в магазина и гаранцията му си тече... Моля дайте съвет!!
Аватар
The Shaman
supporter

Re: Германос мамят!! Моля за съвет!

Мнение от The Shaman »

Намерили сте къде да давате жалба!! Давай в КЗП.
Последно промяна от The Shaman на 01 Окт 2012, 19:59, променено общо 1 път.
alex4real

Мнение от alex4real »

КЗП и бой до дупка! Ще стане! Успех!
Аватар
GPower
Обратна връзка:

Мнение от GPower »

Нищо ново под слънцето. Браха ядове те със мен.
Отиваш в КЗП и подаваш жалба след като те им напишат актовете им теглиш едно дело и си ти човека. Всичкото това нещо съм го изпитал на свой гръб. Телефона ти дори съм сигурен, че не са го вписали в регистъра за рекламации.
Моята 4-ка преди година две не я отремонтираха, защото съм я (мокрил) и ми искаха 400 лева за да ми я заменят.
Тези плиткоумни изблици обаче пред Комисията не минават. Изтъркало се е вече мокренето и почнаха с болчетата вътре......
М@миц@т@ им на Германос - мошенници.
www.iOSXbg.com - За онези, които мислят различно.
www.Home-Plast.com
Аватар
söndag

Мнение от söndag »

Моля някой да ми каже, дали Германос изобщо имат правото да отварят айфон... Аз доколкото знам в България няма лицензиран сервис на Епъл - Глобул и Мтел имат право да приемат айфони за поправка, но единствено ги заменят с нови. Иначе жалбата в КЗП е подадена вече...стискайте палци.
Аз се чудя дали някой от Германос не е направил измама. На тях какво им коства да заменят телефона?
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

До изтичането на първата година нямат(до тогава Епъл ги подменя). Мизерници са там, ако имаш копие от приемо - предавателния протокол, го прилагай към жалбата. КЗП е комай единствената ни защита, която слава Богу работи!
"Мисля-значи съществувам"
vivera9

Мнение от vivera9 »

Cервиза на Германос нe ca оторозирани да разглобяват(поправят) телефони от Apple L-)
Аватар
izzo
Обратна връзка:

Мнение от izzo »

söndag написа: не мога да намеря мейл на Епъл за оплаквания
Само не знам що пък реши че Епъл ама грам ше ти обърнат внимание...
NeZiRuS

Мнение от NeZiRuS »

Аз също не съм доволен от услугите им.... не си първия човек който се оплаква.... а нали знаете... веднъж като ти излезе лошо име - върви доказвай, че нямаш сестра после.
Разгледахте ли вече вашият годишен хороскоп за вашата зодия? | Нови и second hand дрехи от ProMall
Публикувай отговор