Официален метод за отключване на 2.0 с WinPwn2.0 (Windows)

Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
Публикувай отговор
Ivan

Re: Официален метод за отключване на 2.0 с WinPwn2.0 (Windows)

Мнение от Ivan »

Всичко става както казваш.Но като се преинсталира нищо нестава!!!!!
Аватар
Anares

Мнение от Anares »

Здравейте всички,

Само да споделя нещо, за да не се случва и на друг. След успешно преминаване към 2.0 на първо поколение телефон си закупих нов 3G. Реших стария да го дам на сина ми. Преди това реших, че няма да е лоша идея да изтрия всичко от него. Пуснах ме "Erase all content and Settings" от стандартното меню за настройки на телефона. Резултатът беше катастрофален - не само, че телефонът не можеше изобщо да стартира, но за да го приведа в работоспособен вид се наложи първо да му възстановя оригинален 2.0, който след това да активирам и jailbrake-на.

Може да съм направил нещо грешно и ако някой знае какво, нека сподели, за да не се мъчат и останалите.
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Не си. Случват се тези работи с отключени телефони.
grisha

Мнение от grisha »

Следвайки инструкиите, направих всичко и вече съм с 2.0. За сега всичко си върви много добре, но нямам Installer.
Моля за съвет как да си го инсталирам?! Предварително благодаря!
Аватар
Anares

Мнение от Anares »

Чети бе човек! И във форума го пише на маса места - още няма Installer за новия фирмуер.
Аватар
ivo098

Мнение от ivo098 »

следвам указанията, взлизам в DFU режим, itunes казва че е засекла телефон в recovery mode и на дисплея нямам кабелче, празен е, и като тръгна да слагам къстъм 2.0 излиза следната грешка в itunes 7.5 -

Изображение

P.S. изключих и пак включих USB-то към компютъра и itunes пак го разпозна в recovery mode като този път дисплея е пак празен няма кабел но свети бяло дисплея, не е черен после пак ми дава грешка като от картинката но вече е цифричка 5, а не 1..
не знам какво да правя вече..

P.P.S. в Device Manager имам Apple USB (DFU) Recovery Driver при първата грешка с черен екран, и Apple USB (iBoot) Recovery Driver при втората грешка когато дисплея свети бяло..
Последно промяна от ivo098 на 08 Авг 2008, 18:01, променено общо 1 път.
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Мнение от ammcfc »

Версията на iTunes трябва да е 7.7!!!
Аватар
ivo098

Мнение от ivo098 »

ammcfc написа:Версията на iTunes трябва да е 7.7!!!
ше се гръмна ако е от това.... :-t
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

2.0 не може да се качи със версия на iTunes, която е различна от 7.7
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Аватар
djskinar

Мнение от djskinar »

Защо ми изтрихте предния пост ?

Ще го задам пак...

От 12 часа на обед се опитвам да го ъпдейтна до 2.0 но немога постоянно 1601 и 1602..
Правя всичко както е описано... но нещо не се получава... когато му дам а сложи стандартния firmware 2.0 го слага без проблем но когато искам да сложа кустом. немога пробвах да си го направя, теглих много видове от нета и пак неще ?

С нещо да ме насочите ?
Аватар
johnnybravo
Обратна връзка:

Мнение от johnnybravo »

Мина ли през стъпката където ти съобщава че "your iTunes has been Pwned!" това е задължително условие. Пробвай да минеш през всички стъпки описани на Първа страница от там където пише "Ако искате да си създадете сами custom restore файл, трябва да направите следното:" и мисля че няма да имаш проблеми.
Аватар
djskinar

Мнение от djskinar »

баси цял ден се нервя и ето отървал съм тая процедура...... еииии пробвам сега дано стане.....

едит: маи стана номера благодаряти, че ми напомни да погледна пак..... много се бях изнервил и..... мерси многоооо за помоща.
едит 2: жив и здрав да си благодаря тиии многооо...
Аватар
Petk0FF

Мнение от Petk0FF »

Да считам ли, че е безопасно а и препоръчително преминаването на версия 2.0 а гледам вчера и 2.0.1 ама неразбрах отключена ли е вече ?:-/ Или да си разцъквам на познатата стара 1.1.4 :))
http://bgiphone.com/forum" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

От http://www.winpwn.com" onclick="window.open(this.href);return false; може да си свалите последната версия - 2.0.4. С нея може да отключите 2.0.1.
Аватар
aveliky
Обратна връзка:

Мнение от aveliky »

Ето го и в БГ :) Вinpwn 2.0.0.4: http://alekserviz.com/iphone/download/w ... _Setup.zip
Apostol83

Мнение от Apostol83 »

cool 2.0.1 съм вече доста бързо е
tutin

Мнение от tutin »

Всичко ток от първия опит !
Мерси !
pirocorp

Мнение от pirocorp »

Изтеглих си 2.0.1 firmware-а за iphone-а и пробвах да направя custam image както е описано в началото но поради някаква причина winpwn 2.0.0.4 се затваря преди да е създаден custom file-а идеи какъв може да е проблема със XP 64 Съм но пробах и на виртуалното xp което е 32 и двете са със SP2 !!!!!
Аватар
insanne
Обратна връзка:

Мнение от insanne »

да и при мен се получава, но според мен е зареди това че се опитвам да сложа едновременно cydia и installer :)
Ipod Touch 16 gb 2.2 > HTC Touch > Iphone 16gb 2.2
pirocorp

Мнение от pirocorp »

insanne написа:да и при мен се получава, но според мен е зареди това че се опитвам да сложа едновременно cydia и installer :)

Мисля че си прав Тъкмо създадох custom file-а като сложих само cydiа и един само с installer !

Остава само да се реша кой да ползвам което налага един въпрос тази версия на cydia има ли възможност за добавяне на source's или не за разлика от installer-a?

P.S. Ако има възможност за мен ще е cydia вместо installer :)
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Има възможност. Аз си направих къстъм файл и с двете. Не е това проблемът. Ето ви линк за този, който направих - http://4storing.com/free/h0xh2/ec070e4b ... 4dc13.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Има и Cydia, и Installer.
user002

Мнение от user002 »

anthony нали от твоя къстъм файл трябва да се махне само разширението 'зип' - ръчно , за да се ползва?

EDIT: anthony след десетина опита се отказвам да сваля от горния линк, трафика спира след 50 секунди.
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Ако излиза като zip, трябва да го преименувате на .ipsw
Проблемът е в сървъра най-вероятно. Пробвай по-късно пак. Аз вчера имах същият проблем с приложенията на ДжониБраво, но днес се свалят. Сори, но няма къде другаде да го кача.
user002

Мнение от user002 »

благодаря ти ! ще продължавам пробвам.
UltraDev
Обратна връзка:

Мнение от UltraDev »

Привет... Сега си качвам версия 2.0.1 /така ли се водеше?/. Та така.
Всичко мина без никакъв проблем. В интерес на истината даже в момента си ресторвам старите неща, но очевидно става доста бавно. Както и да е. Ще дам коментара си след малко за разликите, бързината и тн.
Вече казах че инсталирането мина много гладко, направих си Къстъм ресторе, телефона се ъпдейтна. Сега възстановявам туй дето бях бекъпнал. Отнема повече време май от инсталирането на новия фирмуеар - можеби е нормално ако сте накачурили 6-7 приложения като мен :) Най-интересното е че цялата тази операция се случва в Варна в кафе наречено Ginger coffee, вероятно се сещате. И тъй, приятно кафенце, правят страхотно лате и- имат безплатен интернет. Изтеглих новия фирмуеър и го сложих. В момента с телефона може да не успеете да хванете интернет, но с лаптоп-а стана. Та тъй. Само да се възстановят нещата и ще продължа с коментарите си. /минава 17 минута на restore, блях... добре че имам търпение/

... тече 32 минута. :( много съм сърдит...

Ta така... 40 минути. Ок. В първата минутка ми каза - No service и малко се смутих, но всичко е наред. Моментен нещо си. Пуснах телефона. Доста чевръст за сега. Сидията се ъпдейтва. Трябва да видя как се държат приложения и тн. Ще пиша по късно коментари. До тогава се пазете :)
Последно промяна от UltraDev на 11 Авг 2008, 11:41, променено общо 3 пъти.
iPhone 8GB 1.1.4/2.0.0/2.0.1/2.0.1/2.0.2/2.1.0 Firmware със защитно фолио и много мазни пръсти.
Публикувай отговор