ПОМОЩ iMac 27 не стартира!!! ПОМОЩ
-
ПОМОЩ iMac 27 не стартира!!! ПОМОЩ
Имам iMac 27 от 4 ден и преди малко заби и го изключих от power бутона и след това изпиука 3 пъти и продължи да пиука по 3 пъти на черен екран, пак го изключих, изчаках малко време и тръгна нормално показа ябълка и после черен екран и изключи го след това пак тръгна и ми показа че имам някаква системна грешка!!! Какво може да му е станало? Какво означава това тройно пиукане? Сега какво да правя???
Re: ПОМОЩ iMac 27 не стартира!!! ПОМОЩ
Това е индикация за проблеми с рамта. Занеси го там от където си го купил, или в сервиза им.
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra
Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
-
Може би пиша глупости но след като изключих мака от контакта той тръгна и сега пиша от него!!!
-
Работи работи и малко както го натоваря пак се забива и след това пиука 3 пъти трябва да мине време и тръгва нормално
Сигурно е рама днеска ще го нося в сервиз. А може ли да има проблем с дъното?
Сигурно е рама днеска ще го нося в сервиз. А може ли да има проблем с дъното?
тройното пиукане е индикация за дефект в рам паметта. може мног други неща да има още, но пиукането значи повреда в рамта
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
...или в слотовете им 
Колега, послушай каквото ти казаха и отиди в сервиза.

Колега, послушай каквото ти казаха и отиди в сервиза.
"Мисля-значи съществувам"
-
Вчера дадох Мака е сервиза и до три дена ще ми кажат какво му е
-
Здравейте днес получих отговор от сервиза и нещата май не са никак добре
„Направихме диагностиката на компютъра. Установихме следните факти: вътре в компютъра разполагате с 3 памети, едната от които е несъвместима с машината ( 2x2GB /1066MHZ ; 1X2GB 1333MHZ). Компютърът ви има дефект в дънната платка, който не позволява паметта да бъде разпозната и затова издава звуковия сигнал и не стартира дисплея. За да се отстрани проблема дънната платка трябва да бъде подменена. Цената на ремонта е 1128лв с ДДС. Моля свържете се с нас, защото няколко пъти, неуспешно звъня на телефоните, които сте оставили за контакт. “
Това означава ли че проблема е в дъното или ако се махне тази рам на 1333MHZ Проблема ще изчезне? А Макът го купих от сайта на НовМак втора употреба и ми показваше че имам само 4GB Рам. Какво трябва да направа? Аз като взимах мака отидох до Този сервиз и те му пуснаха хардуерен тест и ми казаха че всичко е ОК и тогава го купих и след 4 дена се появи този проблем! Как тъка се появи този проблем може ли да се е прецакало дъното от тази рам?
„Направихме диагностиката на компютъра. Установихме следните факти: вътре в компютъра разполагате с 3 памети, едната от които е несъвместима с машината ( 2x2GB /1066MHZ ; 1X2GB 1333MHZ). Компютърът ви има дефект в дънната платка, който не позволява паметта да бъде разпозната и затова издава звуковия сигнал и не стартира дисплея. За да се отстрани проблема дънната платка трябва да бъде подменена. Цената на ремонта е 1128лв с ДДС. Моля свържете се с нас, защото няколко пъти, неуспешно звъня на телефоните, които сте оставили за контакт. “
Това означава ли че проблема е в дъното или ако се махне тази рам на 1333MHZ Проблема ще изчезне? А Макът го купих от сайта на НовМак втора употреба и ми показваше че имам само 4GB Рам. Какво трябва да направа? Аз като взимах мака отидох до Този сервиз и те му пуснаха хардуерен тест и ми казаха че всичко е ОК и тогава го купих и след 4 дена се появи този проблем! Как тъка се появи този проблем може ли да се е прецакало дъното от тази рам?
- angelovarna
- Обратна връзка:
Коя година ти е произведена машината и кога е активирана за пръв път?
Тези от сервиза след като са ти го дали изправен каква гаранция са ти дали?
Кой е този сервиз?
Лепенка има ли някаква? (може да ти сервират, че си го отварял и си му правил нещо)
Ако мака ти е на по-малко от 12 месеца от активация/производство - все още има международна гаранция и трябва да ти го поправят безплатно!
Моите MаcBook Pro 2011 и бившия от късната 2008ма съм ги пробвал с комбинирана рам на 1067MHz и 1333MHz и не са имали никакви проблеми. Просто си занижават честотата на RAMта и си я цоцат безпроблемно.
Обаче ако ти е сложена калпава RAM в машината може да забива/рестартира/замръзва безпричинно през има-няма 2-5-10минути.
Имах такъв проблем с едно MаcMini и след 3 дневни тестове в Криейтив Център София се разбра, че проблема идва от дефектирал модул RAM на Самсунг. Машинката ми обаче не писукаше, а просто си забиваше и във Варна ми взеха ей така 30лв за тест, като ми казаха, че е наред. Беше извънгаранционна и от Криейтив си ме обръснаха яко - 80лв тест, 180лв RAM (възползвах се от случая да направя малък ъпгрейд).
Ако искаш звънни им и ги помоли по сериен номер (може и мейл да им драснеш) да ти проверят машината и им опиши проблема.
Все пак те са единствения сертифициран сервиз от Apple за територията на милата ни родина.
Тези от сервиза след като са ти го дали изправен каква гаранция са ти дали?
Кой е този сервиз?
Лепенка има ли някаква? (може да ти сервират, че си го отварял и си му правил нещо)
Ако мака ти е на по-малко от 12 месеца от активация/производство - все още има международна гаранция и трябва да ти го поправят безплатно!
Моите MаcBook Pro 2011 и бившия от късната 2008ма съм ги пробвал с комбинирана рам на 1067MHz и 1333MHz и не са имали никакви проблеми. Просто си занижават честотата на RAMта и си я цоцат безпроблемно.

Обаче ако ти е сложена калпава RAM в машината може да забива/рестартира/замръзва безпричинно през има-няма 2-5-10минути.
Имах такъв проблем с едно MаcMini и след 3 дневни тестове в Криейтив Център София се разбра, че проблема идва от дефектирал модул RAM на Самсунг. Машинката ми обаче не писукаше, а просто си забиваше и във Варна ми взеха ей така 30лв за тест, като ми казаха, че е наред. Беше извънгаранционна и от Криейтив си ме обръснаха яко - 80лв тест, 180лв RAM (възползвах се от случая да направя малък ъпгрейд).
Ако искаш звънни им и ги помоли по сериен номер (може и мейл да им драснеш) да ти проверят машината и им опиши проблема.
Все пак те са единствения сертифициран сервиз от Apple за територията на милата ни родина.

Последно промяна от angelovarna на 19 Дек 2012, 22:34, променено общо 1 път.
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
миналата ни родина? сегашната коя е?
по -въпроса : да рамта може да прецака дъното. но според мен не е нужна смяна на дъното а махане на рамта. по скоро се обади в криеитив център и говори с тях.
по -въпроса : да рамта може да прецака дъното. но според мен не е нужна смяна на дъното а махане на рамта. по скоро се обади в криеитив център и говори с тях.
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
-
Да аз точно към тях се обърнах и там го тестват обадиха ми се по телефона и ми казаха че са го тествали с тяхна рам и так е показало същите грешки казаха че рам слота е заминал или от там идва проблема. А на мен ми показа че имам само 4Gb а не 6 каквито са били налични
Машината е от 2009 но е купена от Мултирама на 20.11.2010 с една година гаранция.
Казаха ми че положението е много зле и че са били изпращани хардуерни грешки до Аpple.
Ако проблема е от дъното може ли от някъде да читаво на нормална цена?
Ако проблема е от слотовете можели на някой от слотовете да не дава грешки?
Възможно ли е да ме пързалят да си взема ново дъно? А проблема да е нищожен?
Машината е от 2009 но е купена от Мултирама на 20.11.2010 с една година гаранция.
Казаха ми че положението е много зле и че са били изпращани хардуерни грешки до Аpple.
Ако проблема е от дъното може ли от някъде да читаво на нормална цена?
Ако проблема е от слотовете можели на някой от слотовете да не дава грешки?
Възможно ли е да ме пързалят да си взема ново дъно? А проблема да е нищожен?
-
Ако дъното се е прецакало няма ли изобщо да не тръгва.
А на мен понякога ми зареждаше ОС но след няколко минути пак забиваше понякога пиукаше 3 пъти друг път не
Но когато тръгваше нормално Мака си издаваше този звук Зъъън
А на мен понякога ми зареждаше ОС но след няколко минути пак забиваше понякога пиукаше 3 пъти друг път не
Но когато тръгваше нормално Мака си издаваше този звук Зъъън
- angelovarna
- Обратна връзка:
За ново дъно на по-тънка цена гледай тук: ebay.
(това е примерно търсене, ти сам трябва да си намериш правилното дъно за твоят компютър)
Тъй като най-вероятно ще се наложи да го вземаш от Щатите ако е през Ebay или който и да е друг онлайн магазин се приготви за:
- 2 до 3 седмици доставка;
- задържане на стоката в Митницата;
- отиваш в Митницата, вадиш си специален номер (чака се около час и половина);
- плащаш 20% ДДС върху цената на продукта, 15лв за митническа декларация, около 4-6лв такса банков превод (за ДДС-то), такса БГ Пощи (от 8 до 15лв).
След това следва забавата по поставянето му.
Иначе има шанс компютъра да си работи ОК и с един неработещ слот за RAM, но не е сигурно до колко ще е стабилен.
Друг вариант е да го разпродадеш на части ако въобще успееш (все някой може да си търси матрица/хард диск/рам/оптично устройство...).
(това е примерно търсене, ти сам трябва да си намериш правилното дъно за твоят компютър)
Тъй като най-вероятно ще се наложи да го вземаш от Щатите ако е през Ebay или който и да е друг онлайн магазин се приготви за:
- 2 до 3 седмици доставка;
- задържане на стоката в Митницата;
- отиваш в Митницата, вадиш си специален номер (чака се около час и половина);
- плащаш 20% ДДС върху цената на продукта, 15лв за митническа декларация, около 4-6лв такса банков превод (за ДДС-то), такса БГ Пощи (от 8 до 15лв).
След това следва забавата по поставянето му.
Иначе има шанс компютъра да си работи ОК и с един неработещ слот за RAM, но не е сигурно до колко ще е стабилен.
Друг вариант е да го разпродадеш на части ако въобще успееш (все някой може да си търси матрица/хард диск/рам/оптично устройство...).
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
Не моце ли просто да се пробва само с една рам памет от 2gb , поне така ще де провери дали е от слота: )
before
iPhone 2G 8GB, iPhone 2G 16GB,iPhone 2g 8gb,iPod Touch 2g 16gb,Nokia E52,Nokia E72,HTC wildfire,HTC Touch pro 2,iPhone 3gs 16gb x2,iPhone 4 16GB,iPhone 4 32GB [GLOBUL]
now
iPhone 2G 8GB,3.1.3
Samsung Galaхy S3 4.1.2
Macbook Pro 15" early 2008 - 2.4Ghz dual core,4GB Ram,8600GT 256mb,10.7.5 Lion
iPhone 2G 8GB, iPhone 2G 16GB,iPhone 2g 8gb,iPod Touch 2g 16gb,Nokia E52,Nokia E72,HTC wildfire,HTC Touch pro 2,iPhone 3gs 16gb x2,iPhone 4 16GB,iPhone 4 32GB [GLOBUL]
now
iPhone 2G 8GB,3.1.3
Samsung Galaхy S3 4.1.2

-
И аз това си го мислих дано стане...
-
Върнаха ми Мака и сега си търся дъно 661-5429 i5 LATE 2009 за iMAC 27 казаха ми че също става 661-5428 27 inch 2.8 GHz i5 iMac Late 2009
-
Днес реших да пробвам Рама на различните слотове. И На този слот който не беше зает поставих Рама който е на 1333 И мака тръгна но за малко! Показва ми е Ябълка и след това мисли почва нещо за зарежда и се изключва след това пробвах с натиснат Alt и тога ми зарежда Като му дам Macintosh HD Пак по същи я начин с Като дам Recovery 10.8.2 продължава да мисли и не се изключва.
Като сложа пак на този слот друга Рам и пиука веднъж и не тръгва
Ако преинсталирам ОС възможно ли е да го подкарам?
Като сложа пак на този слот друга Рам и пиука веднъж и не тръгва
Ако преинсталирам ОС възможно ли е да го подкарам?
Не, продали са ти закрепен за малко боклук - това е! Що ти трябваше да си правиш експерименти? Намери схемата на дъното в нета или си я купи от някой сайт, който продава такива и бегай при някой спец да ти го ремонтира. Куант сервиз в комплекса на БАН, в кв.Гео Милев ремонтират дъна. Няма да е тънко, но в никакъв случай няма да е 1к.
"Мисля-значи съществувам"
-
Смених рама преинсталирах ОС и работи без проблеми за сега
Дано това му е бил проблема
Дано това му е бил проблема
-
На оригиналнта Рам памет на някои от резисторите бяха изкъртени и явно от там са идвали грешките
и при мен имаше такъв проблем само 4е с лаптопа ми (acer)
от тогава не е правил проблеми
от тогава не е правил проблеми

before
now
iPhone 2G 8GB,3.1.3
Samsung Galaхy S3 4.1.2
now
iPhone 2G 8GB,3.1.3
Samsung Galaхy S3 4.1.2

а дъното? смени ли го или само рамта?
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
-
Само Рама смених, дъното не съм го питал
ще се окажа прав накрая пак. здраве да е, добре че не скочи веднага да купуваш дъноSimeon911gt написа:Само Рама смених, дъното не съм го питал
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi