От Hackulo.us обявиха,че преустановяват работа по поддръжка на приложението и сайта:

Че те Apple ако чакат джела да ги спаси да са умрели до сега! Там си имат анализатори ... направили са си сметката !Sovar написа:Май се вижда края на jail-a. А може би и на големите пазарни покупки на Apple продукти.
Точно тези, които го взимат "ш'от са фьешън", правят jail и прочие. Ама Ш'от трябва да има лаконични коментари и трябва да има изказали се...Alxx написа:Еми, т'ва е - купуваме си смартфонье, ш'от са фьешън и ш'от има аванта
nino_xman написа:Добре че са китайците
Не разбирам израза "прави се на як", но в смисъла, който вероятно сте вложили, определено не е така. Пиша рядко във форумите изобщо, не само в този. Ако си бяхте направили труда да прочетете щателно няколко поста по- нагоре, щяхте да видите отговора на въпроса си. Поздрави.jika702 написа:Драги колеги разбирам ,че всеки от от вас се прави на як в форума.Но дайте да не си губим времето.Форума е всеки да сподели мнение или знание и по този начин да помогне на други потребители все пак.Аз поне използвах самия джейл основно за кракнати приложения.И ще ви бъда много благодарен ако коментарите ви са насочени към някакви алтернативни начини за качване.Няма спор ,че джейла дава много други възможности на вашето устройство.Таа ще ви бъде мн мн благодарен ако някои ме светне как да си качвам кракнати приложения (примерно от ПС или др.)на телефончето.
не ми позволява дава ми някаква грешкаnew-user написа:Отворете си телефончето и напишете в браузера си http://v.appvv.com/en/
изтеглете и инсталирайте алтернативата на Installous, на китайски е но скоро ще го преведат надявам се!
В излишни спорове няма да изпадам. Ползвам почти всички от продуктите на епъл, всеки по предназначението си. Филми на телефона не гледам, но вероятно и затова си има хора. Това е смартфон- прави много неща. С джейлбрейка се добавят много подобрения към операционната система, което от своя страна дава редица допълнителни възможности, не само за гледане на филми. Аз също плащам за редица приложения, но да се твърди, че с джейбрайк телефона не се ползва по предназначение, е най- меко казано нелепо. А що се отнася за пс- просто не става, има си мак. Поздрави.PavelAndreev написа:Изказвам лично мнение,не искам да създавам спор,а по-скоро дискусия.
Предполагам ,че искаш да кажеш ,че jalibreak-вайки си телефона ... така да го кажем разширяваш функциите на телефона си ,защото можеш да си теглиш филми от замунда и да ги гледаш на телефона ,когато ти скимне и т.н. (давам пример с филмите ,може и за друго да го ползваш).Ако предположим ,че съм прав за това - бих ти казал ,че идеята на jailbreak-а издиша още в зародиш.Защо?
Защото за филми си има кина,лаптопи etc. ,за уникални снимки си има уникални фотоапарати ,с които може да правиш 360-градусови снимки, за теглене на софт си има лаптопи,настолни PCs и така нататък.
Разбира се ние "побългаряваме" телефона и го ползваме не точно по предназначение.А за какво е смартфона айфон? - Телефониране ,SMS ,e-mails ,разплащане на сметки ,поръчване на продукти чрез приложения за сайтове (лично аз ползва примерно HappyBar&Grill app-а ,за да си порачвам храна и приложение ,с което гледам програмата по кината и рейтинга им в IMDB) ,правене на лубителски снимки и клипове ,fb (etc.) интеграция ,игри , бизнес насоченост - мисля доста добре развита като приложения (но все пак PC си е PC).
Истината е ,че чрез jailbreak-a (за мен) ние почваме за ползваме телефона не само по предназначението му.Разбира се тук се явява и финансовата гледна точка ,защото айфона струва 1700 лева ,а PС,фотоапарат и т.н. и т.н. биха ни излезли доста солено.
Хубаво е ,ако си даваме реална представа ,какво правим,защото аз също съм си jailbreak-вал телефона и не го отричам и разбира се е било примерно ,защото съм искал да мога да си тегля филмчета ,защото нямам лаптоп или не искам да го разнасям.Разбирам и другата гледна точка.