Интересувам се от Ipad Mini, до момента не съм притежавал нищо на Apple (предполагам това е важно да се уточни). Искам да направя промяна и да си купя нещо лъскаво и много красиво. Несъмнено продуктите на Apple са най-добрите на пазара. Имал съм допир до техни устройства и съм очарован от тяхната бързина и качество на изработка. Наясно съм с това че изобщо не гледам параметрите на устройствата, защото просто правят магия и със слаб хардуер постигат неща които андроид базираните достигат с 3 пъти повече усилия. Изгледал съм доста ревюта в тубата, но главно там се залага на суха характеристика и на основните 2-3 неща в дадена платформа. А и ако трябва да съм честен не смятам че буут тайма на едно устроийство е най-важния критерий (това го вмятам, защото по клипчетата главно това се сравнява).
Като цяло искам да купя таблет който да се използва вкъщи и рядко навън, но ще се използва и за пътуване (трябва да е по-малък). Насочил съм се към 7"" устройство. От това което е на пазара в момента мисля че има смисъл да избирам между две - Apple Ipad Mini и Asus Nexus 7. Именно за това реших да пиша в този форум, за да "пия" вода от кладенеца. И очаквам от вас една обективна оценка, за която благодаря предварително.
От бенчмарк тестовете виждам че нексуса не може да стъпи на малкия пръст на минито. Ако не ме лъже паметта единствено в отварянето на facebook пластмасовият нексус беше по-бърз, но пък мен това изобщо не ме грее ...
От написаното до сега явно се усеща че съм се самонавил за Ipad Mini. Предпочитам минито заради по-красивия дизайн (лично мнение) и малко по-малките размери спрямо по-големите му братя от Ipad семейството.
Конктретните ми въпроси са :
1. Поддръжка на Flash виждам че няма, но това какво означава? Никъква изобщо?
2. Гледане на онлайн телевизия (българска например) възможно ли е?
3. Работа с торент файлове, сваляне на устройството директно и възпроизвеждане.
4. Гледане на филми със субтитри без предварително вграждане?
5. Работа с офис документи и Pdf
6. Има ли някакъв начин да бъдат подкарани директно флашки и външни HDD устройства без цялата история да минава през USB хъб с външно захранване.
7. Файлов мениджър (до колкото знам след Jailbreak е възможно)
8. Има ли наличен Jeilbreak за последната версия
9. Съвет за големината на вградената памет - или по-ясно казано, с умерен брой приложения, качена музика и няколко филма 16gb версията има ли свободно място. Въпросът е породен от това че нямам представа как се разделя мястото... за програми,музика,филми и снимки или всичко е общо.
Със сигурност съм забравил някой отвъпросите си и със сигурност е дискутирано доста във форума. Които теми намерих прочетох. Ще бъда благодарен на вашите отговори. И се надявам да ме навиете с положителни отговори