iOS 7

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Публикувай отговор
DGT

Re: iOS 7

Мнение от DGT »

deepgeorge написа:колеги лаг-а на клавиатурата може да си го фикснете като просто изключите звуците при натискане на клавиатурата, пробвано и работи на всички модели поддържащи iOS7
Пичага, никога не съм използвал звуци при натискане на клавиатурата, понеже ме дразнят. Лагването, обаче, си продължава. Един от потребителите беше написал как може да се реши този проблем и наистина действа, но се губи чарът на Контролният Център :)
iPhone 5, ФО, iOS 7.1.2, BB 6.02.00
Maui

Мнение от Maui »

След ъпдейт до 7.0.2 нямам абсолютно никакъв лаг :)
iPhone 6 Plus 16GB Space gray
iPhone 5 16GB White
iPhone 4 16GB
iPhone 3G 8GB
iPad 3 Wi-Fi + Cellular 16GB
Apple MacBook Air "Core i5" 1.7 13" (Mid-2011)
the_mave

Мнение от the_mave »

Здравейте момчета! Четох, четох, изпробвах, мисля, че е мой ред да се изкажа по темата! :-) Първо голяма част от Вас забравят да споменат с какво устройство са, следователно останалите не можем да си направим изводи. Аз работя с 4S и iPad3 3G. След това, моите наблюдения са, че батерията на 4S-ката в режим изчакване може би държи колкото и при 6.1.3, но смело мога да твърдя че на 7.02 и 7.0 преди това пада доста по бързо, да речем с 1% на минута и то при яркост не повече от 50%. От тук мога да кажа, че това надали ще се оправи с по-нататъшен ъпдейт, тъй като това не е устройство с 64bit процесор, и съответно не е оптимизирана системата за работа с такова. Някой от Вас има ли понятие как стоят нещата с бързоработата и батерията при iPad 3? Никъде в нета няма подробна информация как работи устройството с новата операционна система.

P.S. Лагът и проблемите с батерията и клавиатурата при 4S, предполагам и при всички останали устройства се премахва като включите Increase Contrast (премахва прозрачността) и Reduce Motion (премахва 3D ефекта при иконките) от Settings >General >Accessibility, тествано и работи. Дано съм бил полезен с нещо, останете със здраве!
Аватар
Хъшо

Мнение от Хъшо »

В момента правя чист рестор с изтеглен файл на 7.0.2 в DFU Mode. Рестора стигна до Preparing iPhone for restore и стои вече 10 мин. така. Нормално ли е да се чака толкова или трябва да направя нещо на телефона? То всъщност в DFU не мога да направя нищо...
iPhone SE 64GB
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Не съм засичал за колко време става, но - да, бавничко е. С две думи - чакай още... докато не свърши (или не даде грешка) - не барай. :-w
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
diffboy

Мнение от diffboy »

може ли или кога ще може да се джейлбрейкни ?
Аватар
donchos

Мнение от donchos »

Не. Никой не знае.
Stay hungry,stay foolish!
- Steve Jobs
diffboy

Мнение от diffboy »

мерси :)
Аватар
Хъшо

Мнение от Хъшо »

mitku написа:Не съм засичал за колко време става, но - да, бавничко е. С две думи - чакай още... докато не свърши (или не даде грешка) - не барай. :-w
Даа... Вече мина повече от час, обаче. Явно нещо не е наред. ?:-/
iPhone SE 64GB
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Според мен - с джейлбрейкването вече е почти "свършено" и вероятността изобщо да се появи джейлбрейк някога е съвсем минимална. Вече джейл не е имало за 3 поредни ъпдейта на иОС (6.1.3/6.1.4; 7.0; 7.0.2... без да броим бета-ите). И щом ъпдейтите на иОС излизат преди да излезе джейл, значи реално джейл вече няма. Да се разчита на пазене на стара версия на иОС и дърти устройства, не е състоятлно. Показателно е, че вече дори слухове не излизат. Така че... няма - светлната, която се е виждала в далечината на тунела, беше изгасена. Излишно е да се пита, тъй като все едно никой не знае. Примирете се, че вече няма да има джейл и си живейте спокойно без него. :-w
Хъшо написа:
mitku написа:Не съм засичал за колко време става, но - да, бавничко е. С две думи - чакай още... докато не свърши (или не даде грешка) - не барай. :-w
Даа... Вече мина повече от час, обаче. Явно нещо не е наред. ?:-/
А защо си теглил файл изобщо? Може да си объркал файла или да е прецакан нещо. Трябваше да си направиш стандартен рестор - само да натиснеш бутона "Рестор" на айТунс и той да си зареди сам от Епъл необходимия иОС. На твое място бих рестартнал телефона с двете копчета и да почна отначало и да си направя нормален "Рестор". Повече не може да се каже само с писане във форума и ако не става, трябва да се види телефона от по-разбиращ човек. L-)

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Аватар
Хъшо

Мнение от Хъшо »

Оправи се, явно беше забил на това. Изключих и включих отново USB кабела и продължи нататък.
iPhone SE 64GB
Maui

Мнение от Maui »

Според мен - с джейлбрейкването вече е почти "свършено" и вероятността изобщо да се появи джейлбрейк някога е съвсем минимална. Вече джейл не е имало за 3 поредни ъпдейта на иОС (6.1.3/6.1.4; 7.0; 7.0.2... без да броим бета-ите). И щом ъпдейтите на иОС излизат преди да излезе джейл, значи реално джейл вече няма. Да се разчита на пазене на стара версия на иОС и дърти устройства, не е състоятлно. Показателно е, че вече дори слухове не излизат. Така че... няма - светлната, която се е виждала в далечината на тунела, беше изгасена. Излишно е да се пита, тъй като все едно никой не знае. Примирете се, че вече няма да има джейл и си живейте спокойно без него.

Ама ти си перфектно информиран бе момче!
iPhone 5 16GB White
iPhone 4 16GB
iPhone 3G 8GB
delta

Мнение от delta »

diffboy написа:може ли или кога ще може да се джейлбрейкни ?
http://www.jailbreakiosevasion.com/
peppu

Мнение от peppu »

the_mave написа:Здравейте момчета! Четох, четох, изпробвах, мисля, че е мой ред да се изкажа по темата! :-) Първо голяма част от Вас забравят да споменат с какво устройство са, следователно останалите не можем да си направим изводи. Аз работя с 4S и iPad3 3G. След това, моите наблюдения са, че батерията на 4S-ката в режим изчакване може би държи колкото и при 6.1.3, но смело мога да твърдя че на 7.02 и 7.0 преди това пада доста по бързо, да речем с 1% на минута и то при яркост не повече от 50%. От тук мога да кажа, че това надали ще се оправи с по-нататъшен ъпдейт, тъй като това не е устройство с 64bit процесор, и съответно не е оптимизирана системата за работа с такова. Някой от Вас има ли понятие как стоят нещата с бързоработата и батерията при iPad 3? Никъде в нета няма подробна информация как работи устройството с новата операционна система.

P.S. Лагът и проблемите с батерията и клавиатурата при 4S, предполагам и при всички останали устройства се премахва като включите Increase Contrast (премахва прозрачността) и Reduce Motion (премахва 3D ефекта при иконките) от Settings >General >Accessibility, тествано и работи. Дано съм бил полезен с нещо, останете със здраве!
За съжаление е така. Аз съм с 4ка и при мен в режим standby се държи точно както се държеше и при 6.1.3. Започна ли обаче да го човъркам за 2 мин ми пада по 1% с включено 3G разбира се.
jeff1980

Мнение от jeff1980 »

Аз пък видях, че 7.0 още се подписва за 4S и свалих на нея. Да видим как ще се държи батерията там. С последните бети и GM-а издържаше повече от 7.0.2.
Аватар
basssforever

Мнение от basssforever »

[quote="mitku"]Според мен - с джейлбрейкването вече е почти "свършено" и вероятността изобщо да се появи джейлбрейк някога е съвсем минимална. Вече джейл не е имало за 3 поредни ъпдейта на иОС (6.1.3/6.1.4; 7.0; 7.0.2... без да броим бета-ите). И щом ъпдейтите на иОС излизат преди да излезе джейл, значи реално джейл вече няма. Да се разчита на пазене на стара версия на иОС и дърти устройства, не е състоятлно. Показателно е, че вече дори слухове не излизат. Така че... няма - светлната, която се е виждала в далечината на тунела, беше изгасена. Излишно е да се пита, тъй като все едно никой не знае. Примирете се, че вече няма да има джейл и си живейте спокойно без него. :-w

А...ко риече??Пълни глупости!!!
iPhone 6s White FO iOS 9.2
iPhone 5 White FO iOS 7.1 (beta1)
IPad 3 iOS 7.0.4 JB
IPad MINI i0S 7.0.4 JB
IPad MINI 2 ios 9.3.2
Аватар
alexsoon

Мнение от alexsoon »

Може би ще има джей за 6.1.4
iPhone 3GS
iPhone 4S
iPhone 5
iPhone 5C BLUE
iPhone 5S GOLD
iPhone 6 SPACE GREY
iPhone 6S
iPhone 7 PLUS RED
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

mitku написа:Според мен - с джейлбрейкването вече е почти "свършено"...
Maui написа:Ама ти си перфектно информиран бе момче!
basssforever написа:А...ко риече??Пълни глупости!!!
К'о... Нье. =))
Мен лично ме бОли фара дали ще има джейл. Отдавна свикнах без екстрите от Сидия, а и изобщо не ми трябва и за кражби на приложения - каквото приложение ми е трябвало, съм си го купил. Та и да се появи джейл - на мен не ми трябва и вече нямам намерение да го ползвам. Само изказах едни мнение... малко "смело", наистина, но само предположение. Не е нужно някой да се "впряга". А ще видим дали ми е било правилно предположението и дали съм хвърлил правилно боба. Времето ще покаже. Но и проблемът не е мой, а за тези, които го чакат... а колкото и изненадващо, току-виж - може и да не го дочакат. B-)
Но както и да е... да спрем офтопика за джейла. :-w

Аватар
TheOriginal

Мнение от TheOriginal »

Мога да ви заява, че вече джейл почти никой не ползва. Повечето екстри вече ги има включени в iOS, смисъл от джейла вече няма.
"Остаряването е въпрос на време, порастването е въпрос на избор."
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
Kissman

Мнение от Kissman »

Напълно съм съгласен с това затова не съм правил джейл на моя телефон .
Maui

Мнение от Maui »

Някои хора правят джейл не само заради "безплатните" приложения, просто им харесва да имат достъп до файловата система на своя Iphone ;)
iPhone 5 16GB White
iPhone 4 16GB
iPhone 3G 8GB
Аватар
TheOriginal

Мнение от TheOriginal »

Да, да ровичкаш. И най - много да бъгнеш нещо..
"Остаряването е въпрос на време, порастването е въпрос на избор."
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
Аватар
donchos

Мнение от donchos »

Това, че ти не знаеш как да "ровичкаш" във файловата система, не означава, че другите не знаят.
Stay hungry,stay foolish!
- Steve Jobs
DGT

Мнение от DGT »

Само едно ми е странно - с каква цел да имат достъп до файловата система на своят телефон!?
iPhone 5, ФО, iOS 7.1.2, BB 6.02.00
BeOnEdge

Мнение от BeOnEdge »

Ами най - малкото има поне 2 програми от cydia които на мен ми липсват- iScheduler и call counter , kоито нямат аналог в аппстор ....всъщност втората има (call timer) но не е толкова функционална. За iPad ми липсва roqyBT когато ми се налага да ползвам навигация (затова и там съм задържал на 6.1.2)
Май JB-а ще дойде по-скоро от очакваното :
http://www.jailbreakiosevasion.com/7.0. ... supported/
Iphone 4 /FW4.3.3/ФЗ + Ipad 2 /FW4.3.3
Публикувай отговор