xGPS

Информация за всички приложения, специално предназначени за iPhone или iPod touch. Вижте какво ново и интересно може да качите на вашето любимо мобилно устройство...
Публикувай отговор
aphex

xGPS

Мнение от aphex »

xGPS - Приложение, което сваля офлайн карти и може да се свърже GPS модул към него.

Инсталация:

Добавяте в Cydia http://cydia.xwaves.net и инсталирате xGPS. xGPSutil e за настройка за самото GPS-устройство. Тукможе да видите как работи в действителност приложението.Тествах я в момента, като свалих картата на Karlsruhe(400 000 души) и големината е около 34 Mb.

Ето малко скриншоти:

Изображение Изображение Изображение

П.С. не открих да има описано приложението, но ако го има, моля темата да бъде изтрита
Аватар
pavel_9999
Обратна връзка:

Re: xGPS

Мнение от pavel_9999 »

Само не разбрах можеш ли с този програма да използваш GPS на 3Gто нормално
(без да ти трябва интернет да дърпа карти)
Аватар
peerless
Обратна връзка:

Мнение от peerless »

Тези устройства няма ли да ги пуснат вече... макар, че не знам дали си заслужава да взимаш допълнително устройство или да се изчака 3Г да бъде отключен...
 MacBook Pro (Early 2008) 17" C2D @ 2.5GHz - 10.5.4, 2GB @ 667MHz, NVidia 8600GT 512MB
 iDeneb v1.1 10.5.4 on P5K-E WiFi/AP, C2D E6750, 2x Corsair DHX XMS2 1024MB @ 800MHz NVIDIA 7600GT
 iPhone 8GB 1ST GEN - OS 2.1
kkp

Мнение от kkp »

Веднага ще го тествам. Мерси :)
iPhone 4 iOS4.1
Аватар
sonic01
Обратна връзка:

Мнение от sonic01 »

Страхотна програмка, след няколко дни ще ходя до Прага и цялата карта, заедно с околностите, е 125 МБ. Доста полезно... =D>
Един месец ръчкане из телефона спестява 20 мин четене на форума!
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Мнение от ammcfc »

pavel_9999 написа:Само не разбрах можеш ли с този програма да използваш GPS на 3Gто нормално
(без да ти трябва интернет да дърпа карти)
Може.
kkp

Мнение от kkp »

Нещо не работи при мен. В смисъл тръгва, сваля карти ама не вижда GPS-а ... демек само разглеждам картата :(
iPhone 4 iOS4.1
marto1914

Мнение от marto1914 »

Локализира ли те по гсм клетките без да тегли карти?
kkp

Мнение от kkp »

Не. Никак не ме локализира. Нито през клетките нито през GPS-a.
iPhone 4 iOS4.1
Аватар
Sharki_WeeD

Мнение от Sharki_WeeD »

А на обикновенния iPhone (не 3G) може ли да се използва GPS-а без интернет ?:-/ ?:-/
Аватар
Sisq0
Критикар №1

Мнение от Sisq0 »

Sharki_WeeD, "Обикновения" iPhone няма GPS.
Български субтитри за всеки!
Моето творчество!
aphex

Мнение от aphex »

Концепцията на тази програма основно е да се ползва с продукта йм GPS, който се продава за около 50 долара. В момента нямат в наличност устройства, но предполагам, че проектът ще се развива за в бъдеще. Идеята е да се свали картата преди да се тръгне на път от гоогле и след това да се използва с GPS. Това е първата йм официална пусната версия и за в бъдеще ще поддържат Iphone 3G. Идеята е уникална.Повече информация http://xgps.xwaves.net/

Бтв искам да споделя, че имам Ipod Touch от 3 дни и направо съм възхитен от възможностите на тази машинка.
ThUnDeR

Мнение от ThUnDeR »

Ще чакаме поддръжка за iPhone 3G...
iPhone 3GS + Incipio Feather (Black)
MacBook Pro [Late 2008] 2.8GHz, 6GB DDR3 RAM, G.SKILL TITAN 256GB SSD, NVIDIA HybridSLI 9400M + 9600GT

Once you go Mac you'll never go back | Не отговарям на лични съобщения
Аватар
sonic01
Обратна връзка:

Мнение от sonic01 »

Хм..само дето я похвалих толкова, даунлоада е супер бавен, освен това на всеки 3-4 минути ме изхвърля от програмата когато даунлоадвам карта и трябва отново.. :(
Един месец ръчкане из телефона спестява 20 мин четене на форума!
Аватар
Sid

Мнение от Sid »

Нещо не вдявам - смъквам карта 20 минути и после?!?! Никъде не я виждам, дайте малко акъл къде да проверя какви карти съм смъкнал?
Аватар
izoant

Мнение от izoant »

Качих я тази програма на моя 3Г, качих си и картата на Сф, обаче GPS-a ми е адски неточен и бавен когато съм офлайн, някой да знае защо?
iPhone 3G/16GB/Black and soon hopefully iPhone 3G S
Аватар
Dennise

Мнение от Dennise »

Значи аз оправих да виждам картата.Смотаното е че отстрани където има + и - трябва да щракате там.На Пловдив има 2-3 увеличения само.Няма да казвам че е супер неточен.Дава ме на 3 преки от реалната ми локализация.За разлика от това мапс ме слага точно където съм.И капака е че офлайн само мога да си разглеждам картата без да ме насочва GPS-а....
iPhone 3G 8GB Black European Unlocked v2.2 + Invisible Shield
Аватар
cvalio

Мнение от cvalio »

Dennise написа:....И капака е че офлайн само мога да си разглеждам картата без да ме насочва GPS-а....
и след като си offline - кой ли да те насочва , да следи къде си точно и пр. ?!?!?!?!? :-S

iPad Pro 9.7 - 3G 32G 10.3.1 ; 5S 10.3.1
Аватар
johnnybravo
Обратна връзка:

Мнение от johnnybravo »

GPS-a :)
Аватар
cvalio

Мнение от cvalio »

нали е offline ?
под offline разбирам изключени всички комуникации

iPad Pro 9.7 - 3G 32G 10.3.1 ; 5S 10.3.1
Аватар
johnnybravo
Обратна връзка:

Мнение от johnnybravo »

Offline Само интернета, за да си ползва само кешираните карти. Иначе си имаш бутон Enable GPS и си джиткаш като пич :)
Аватар
Dennise

Мнение от Dennise »

cvalio до колкото съм информиран A-GPS-а си е съвсем реален GPS с тази разлика че за него няма разработен софт както си имат Garmin и TomTom и посредством Google Maps интернет-а ти е необходим за да може GPS-а да си тегли картите на телефона и да те позиционира в точния момент.При положение че имаш качени карти на телефона би трябвало да си върши всичко останало без проблем.

johnnybravo при мен кгоато дам на Enable GPS ме държи на начална позиция и дори и да се движа още си стои там.Преди 1 седмица тръгнах от Ямбол и до Пловдив още си стоях на GPS-a в Ямбол откъде и тръгнах.Някакви идеи какво да правя ? x_x
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Ако кажеш и с какво си се движил, може да отгатнем. Най-вероятно не си имал пряка видимост към сателитите.
jivomir

Мнение от jivomir »

Dennise написа:cvalio до колкото съм информиран A-GPS-а си е съвсем реален GPS с тази разлика че за него няма разработен софт
A-GPS реално е Assisted GPS служи за по бързо локализиране на GSM-a "за първоначалното позициониране" , като използва мрежата на оператора и специални сървъри, за да определи местоположението на телефона. Намаля значително първначалното време за позициониране. С последните ъпдейти на N95 този GPS асистент е наличен. Не съм сигурен но мисля, че и iPhone 3G ползва този асистент.. доста бързо реагира.
Аватар
Dennise

Мнение от Dennise »

Движех се с кола.Там е работата че и пеша да се движа нищо не стана.Единия път ми прикипя и вървях като побъркан с високо вдигната ръка и изкаран айфон-а нагоре с надеждата сателита да ме прихване ама не...той се напрай на тежък и си ме остави локализиран там откъдето съм тръгнал =))

Да ви кажа един куриозен случай който имах с Google Maps.Отивах към Бургас и спрях в Айтос за едно кафенце и незнайно имаше и интернет в кафето и викам чакай да си пробвам GPS-а.И пускам аз GoogleMaps и чакам локализацията нали и ме ЛОКАЛИЗИРА В ТУРЦИЯ!!! Верно че Айтос е почети само турски град ама тва нещо ме закова в земята.Пробвах 3-4 пъти се същото и накрая един приятел с N96 реши да пробва и познайте.Същото x_x o_O x_x
Публикувай отговор