Информация за всички приложения, специално предназначени за iPhone или iPod touch. Вижте какво ново и интересно може да качите на вашето любимо мобилно устройство...
xGPS - Приложение, което сваля офлайн карти и може да се свърже GPS модул към него.
Инсталация:
Добавяте в Cydia http://cydia.xwaves.net и инсталирате xGPS. xGPSutil e за настройка за самото GPS-устройство. Тукможе да видите как работи в действителност приложението.Тествах я в момента, като свалих картата на Karlsruhe(400 000 души) и големината е около 34 Mb.
Ето малко скриншоти:
П.С. не открих да има описано приложението, но ако го има, моля темата да бъде изтрита
Тези устройства няма ли да ги пуснат вече... макар, че не знам дали си заслужава да взимаш допълнително устройство или да се изчака 3Г да бъде отключен...
Концепцията на тази програма основно е да се ползва с продукта йм GPS, който се продава за около 50 долара. В момента нямат в наличност устройства, но предполагам, че проектът ще се развива за в бъдеще. Идеята е да се свали картата преди да се тръгне на път от гоогле и след това да се използва с GPS. Това е първата йм официална пусната версия и за в бъдеще ще поддържат Iphone 3G. Идеята е уникална.Повече информация http://xgps.xwaves.net/
Бтв искам да споделя, че имам Ipod Touch от 3 дни и направо съм възхитен от възможностите на тази машинка.
Хм..само дето я похвалих толкова, даунлоада е супер бавен, освен това на всеки 3-4 минути ме изхвърля от програмата когато даунлоадвам карта и трябва отново..
Един месец ръчкане из телефона спестява 20 мин четене на форума!
Значи аз оправих да виждам картата.Смотаното е че отстрани където има + и - трябва да щракате там.На Пловдив има 2-3 увеличения само.Няма да казвам че е супер неточен.Дава ме на 3 преки от реалната ми локализация.За разлика от това мапс ме слага точно където съм.И капака е че офлайн само мога да си разглеждам картата без да ме насочва GPS-а....
iPhone 3G 8GB Black European Unlocked v2.2 + Invisible Shield
cvalio до колкото съм информиран A-GPS-а си е съвсем реален GPS с тази разлика че за него няма разработен софт както си имат Garmin и TomTom и посредством Google Maps интернет-а ти е необходим за да може GPS-а да си тегли картите на телефона и да те позиционира в точния момент.При положение че имаш качени карти на телефона би трябвало да си върши всичко останало без проблем.
johnnybravo при мен кгоато дам на Enable GPS ме държи на начална позиция и дори и да се движа още си стои там.Преди 1 седмица тръгнах от Ямбол и до Пловдив още си стоях на GPS-a в Ямбол откъде и тръгнах.Някакви идеи какво да правя ?
Dennise написа:cvalio до колкото съм информиран A-GPS-а си е съвсем реален GPS с тази разлика че за него няма разработен софт
A-GPS реално е Assisted GPS служи за по бързо локализиране на GSM-a "за първоначалното позициониране" , като използва мрежата на оператора и специални сървъри, за да определи местоположението на телефона. Намаля значително първначалното време за позициониране. С последните ъпдейти на N95 този GPS асистент е наличен. Не съм сигурен но мисля, че и iPhone 3G ползва този асистент.. доста бързо реагира.
Движех се с кола.Там е работата че и пеша да се движа нищо не стана.Единия път ми прикипя и вървях като побъркан с високо вдигната ръка и изкаран айфон-а нагоре с надеждата сателита да ме прихване ама не...той се напрай на тежък и си ме остави локализиран там откъдето съм тръгнал
Да ви кажа един куриозен случай който имах с Google Maps.Отивах към Бургас и спрях в Айтос за едно кафенце и незнайно имаше и интернет в кафето и викам чакай да си пробвам GPS-а.И пускам аз GoogleMaps и чакам локализацията нали и ме ЛОКАЛИЗИРА В ТУРЦИЯ!!! Верно че Айтос е почети само турски град ама тва нещо ме закова в земята.Пробвах 3-4 пъти се същото и накрая един приятел с N96 реши да пробва и познайте.Същото