iPad 2 умря и не иска да се включи.

Таблетът iPad на Apple се явява нещо като големият брат на iPhone. Устройството разполага с голяма част на функциите и възможностите на мобилния телефон, без функционалност на телефон, но е с по-мощен хардуер и по-голям екран.
z3f1r40

iPad 2 умря и не иска да се включи.

Мнение от z3f1r40 »

iPad-ът по принцип имаше проблеми с батерията, държеше много малко време. Една вечер беше оставен на зарядното на много малко % и на сутринта не искаше вече да се включи. Когато го свържа с компютъра не се разпознава от iTunes. Единственото което се случва е на самия iPad се появява една много изтощена батерия и не се зарежда, нито включва. Каква е причината? +:)

Aаа вкарах го в dfu mode и iTunes го разпозна ама много странно, дадох му рестор и ъпдейт, изтегли ъпдейтна но нищо не се промени.

Изображение
Аватар
Alxx
supporter

Re: iPad 2 умря и не иска да се включи.

Мнение от Alxx »

Смени кабела и/или зарядното?
"Мисля-значи съществувам"
z3f1r40

Мнение от z3f1r40 »

3 кабела, 2 зарядни + компютър. Всеки път дава това.

Когато извадя кабела се появява това...
Изображение
Аватар
TheOriginal

Мнение от TheOriginal »

z3f1r40 написа:iPad-ът по принцип имаше проблеми с батерията, държеше много малко време.
Това обяснява всичко.
"Остаряването е въпрос на време, порастването е въпрос на избор."
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Не съвсем. Скапана букса на дока може да причини недозареждане и впоследствие - гореописаното. Търси му сервиз.
"Мисля-значи съществувам"
z3f1r40

Мнение от z3f1r40 »

Захранването веднага го разпознава като го включа (изкача тази картинка). Значи е батерията най-вероятно и да поръчвам една от ибей и да я сменям така ли?
z3f1r40

Мнение от z3f1r40 »

Някой може ли да каже от къде може да се намери батерия на прилична цена? Айпада всъщност май е 3-ка, моделът му е А1416 16GB без 3G
Аватар
TheOriginal

Мнение от TheOriginal »

Тройка е, отивай в Алексервиз или им го прати по еконт. Момчетата ще го направят като нов ;)
"Остаряването е въпрос на време, порастването е въпрос на избор."
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
z3f1r40

Мнение от z3f1r40 »

Обявиха ми цена от около 120лв за смяна на конектора с лентовия му кабел (имал някакъв контролер за заряда на него), а за батерия нямали доставки. И не могат да ми кажат от кое е със сигурност, ако го пратя и сменят буксата с кабела а се окаже от батерията горя с 120лв +:)
Можете ли да икарате някой друг жокер моля?
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Преди да се пробва няма как да се каже дали е от конектора/кабела или от самата бетерия... и съответно с кое "гориш" и с кое да започнеш. Обаче по-вероятно е да е от конектора все пак... защото батериите не умират "от раз" и ако беше батерията, тя щеше да прави проблеми от доста повече време, преди да "сдаде багажа" съвсем. Но все едно - това е начинът. Ако искаш да минеш максимално тъкно - нищо не ти пречи да си поръчаш сам от eBay частите (конектора с кабела и чипа + евентуално и батерия... но в eBay повечето батерии са фалшиви, та трябва добре да си помислиш)... и пак може да "изгориш" с неподходящи чаркове. След което - сам решаваш дали ще се правиш на (пишман) майстор и ще си ги смениш сам или ще отидеш (с твоите части) при някой, който да ти ги подмени все пак.
Аз лично бих ти препоръчал да го занесеш на сервиз (но не в някой квартален гараж, а на такъв, който наистина има сериозен опит с Apple устройства, например като споменатия Алекссервиз) и да оставиш хората да си свършат работата... а колкото излезе - толкова. :-w
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
z3f1r40

Мнение от z3f1r40 »

Ако ще трябва да се дават 100 лв направо го отписвам този iPad... От Бургас съм и не знам честно тука някой специализиран сервиз за apple. Не ми се и праща по куриери :(
Ако може да дадете линк на точния конектор с кабел и чип в ибей който да търся... Ще рискувам първо с него ако мога сам, а ако ли не стане ще стой така iPad-a.

Това ли само е което ми трябва???
Публикувай отговор