Важно!!! Прочети, ако имаш iPhone 1.1.4/3 отключен с Ziphone
Важно!!! Прочети, ако имаш iPhone 1.1.4/3 отключен с Ziphone
Ако все още вашият телефон е с 1.1.4/3 и е отключен с Ziphone и сте решили най-накрая да минете към друга стабилна версия каквато е 2.1, имайте предвид следното.
Не минавайте направо към 2.1, а минете първо през оригинална 2.0.х с рестор и тогава към 2.1.
В противен случай, има голяма вероятност да възникнат проблеми с телефона ви при преминаването към 2.1. Това го установих от моя скромен опит, докато помагах на хора от форума...а и специално се поразрових по чуждите форуми и там са се сблъскали с този проблем.
Ето, как би изглеждал един примерен безопасен и бърз метод на преминаване.
С iTunes 7.7.х шифт + рестор до оригинална 2.0.2., и после шифт + рестор с кастъм на 2.1. И накрая itunes 8.0
Поздрави
Не минавайте направо към 2.1, а минете първо през оригинална 2.0.х с рестор и тогава към 2.1.
В противен случай, има голяма вероятност да възникнат проблеми с телефона ви при преминаването към 2.1. Това го установих от моя скромен опит, докато помагах на хора от форума...а и специално се поразрових по чуждите форуми и там са се сблъскали с този проблем.
Ето, как би изглеждал един примерен безопасен и бърз метод на преминаване.
С iTunes 7.7.х шифт + рестор до оригинална 2.0.2., и после шифт + рестор с кастъм на 2.1. И накрая itunes 8.0
Поздрави
-
- Обратна връзка:
Re: Важно!!! Прочети, ако имаш iPhone 1.1.4/3 отключен с Ziphone
Благодаря за съвета.Аз сам с 1.1.4 и пробвах да мина на 2.0.1 от твоята тема http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... =19&t=3963" onclick="window.open(this.href);return false; но сваления Custom firmware 2.0.1 като дам шифт плюс рестори и не ми се вижда фаила които сам сфалил
Сложи му оригинален 2.0.1 или 2.0.2. По отношения на "виждането", има страшно много изписано във форума. Ползвайте търсачката. Преименувай разширението на сваления файл на .ipsw, като провери първо, дали windowsa-а не "крие" разширенията на познатите файлове.andreev_vs написа:Благодаря за съвета.Аз сам с 1.1.4 и пробвах да мина на 2.0.1 от твоята тема http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... =19&t=3963" onclick="window.open(this.href);return false; но сваления Custom firmware 2.0.1 като дам шифт плюс рестори и не ми се вижда фаила които сам сфалил
-
- Обратна връзка:
А с итунес 8.0 ставали интервенцията от 1.14 на 2.0.1
- Adamov
- iSupport
- Обратна връзка:
Да.andreev_vs написа:А с итунес 8.0 ставали интервенцията от 1.14 на 2.0.1
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Но си сложи оригинална 2.0.х!!! не кастъм версия!
- Adamov
- iSupport
- Обратна връзка:
Да живят оригиналите, не на кастъмите! 

Не е задължително да е рестор по лесната процедура нали .. че като минавах на моя от 1.1.4(Зибри) на 2.0.2 минах по дългия път.
- Adamov
- iSupport
- Обратна връзка:
Аз съм на принципа, че е важно, че си минал. Много или малко, нема значка.nistel написа:Не е задължително да е рестор по лесната процедура нали .. че като минавах на моя от 1.1.4(Зибри) на 2.0.2 минах по дългия път.
- sonic01
- Обратна връзка:
А това трябва ли да се прави ако имам отключен 1.1.4 първо със Зибри, после с ILiberty и накрая с къстъм 2.0.1 

Един месец ръчкане из телефона спестява 20 мин четене на форума!
Идеята е да се мине през 2.0.х....,което значи, че си ок.
А има ли проблем,ако мина от 1.1.4 на 2.0.2(по лесния начин на ammcfc
) и след това да сложа custom 2.1 DedoPedo?Ще ползвам iTunes 8.0.

Да питам. Шефа ми е още с 1.0.2 Може ли с itunes 8.0 направо до 2.0.1 и отключване с WinPwn 2.5
Може...може...идеята е да не слагате направо 2.1.
-
А като преминавам от 1.1.4 към 2.0.x губя ли си контактите. И може ли да си запазя даннти на телефона след рестор.
Ако някои пита, как да си запази контактите след restor след теб, ще стане 1274-ти.las7resor7 написа:А като преминавам от 1.1.4 към 2.0.x губя ли си контактите. И може ли да си запазя даннти на телефона след рестор.
Здравейте, отдавна ме сърбят ръцете да ъпдейтна фирмуера на моя iPhone, но се притеснявам, че твърде дълго съм отстоявал принципа "Ако нещо работи - не го ремонтирайте!" и нещо ще се омаца ( какъвто съм карък ). По този повод имам няколко въпроса:
1. Аз съм със версия 1.1.2 ( 3B48b, Modem firmware 04.02.13_G ) , а iPhone-a ме е 2G 8GB, а телефона ми е разкодиран през далечния месец февруари когато нямаше още Ziphone - приложим ли е този начин за мен?
2. Правилно ли съм разбрал:
а) С iTunes 7.7.x, shift+restore ъпдейтвам до оригинална версия 2.0.x ( която мога да сваля от тук например http://iphone-bulgaria.com/%D1%81%D0%BF ... %B3%D0%B0/
б) С коя версия на iTunes Shift+restore до къстъм версия 2.1 ( Да кажем тази на DedoPedo от темата тук http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... =19&t=4534
в) Накрая с iTunes 8.0 какво правя?
3. Има ли някакъв шанс телефона ми да се заключи и да духам супата? ( Простете за грубия израз. )
П.С. Знам че на някои от тези въпроси е отговорено, ( прочел съм голяма част от форума ), искам да конкретизирам за моя случай, защото никъде не видях някой да е с такъв архаичен фирмуер като мен.
Благодаря предварително!
1. Аз съм със версия 1.1.2 ( 3B48b, Modem firmware 04.02.13_G ) , а iPhone-a ме е 2G 8GB, а телефона ми е разкодиран през далечния месец февруари когато нямаше още Ziphone - приложим ли е този начин за мен?
2. Правилно ли съм разбрал:
а) С iTunes 7.7.x, shift+restore ъпдейтвам до оригинална версия 2.0.x ( която мога да сваля от тук например http://iphone-bulgaria.com/%D1%81%D0%BF ... %B3%D0%B0/
б) С коя версия на iTunes Shift+restore до къстъм версия 2.1 ( Да кажем тази на DedoPedo от темата тук http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... =19&t=4534
в) Накрая с iTunes 8.0 какво правя?
3. Има ли някакъв шанс телефона ми да се заключи и да духам супата? ( Простете за грубия израз. )
П.С. Знам че на някои от тези въпроси е отговорено, ( прочел съм голяма част от форума ), искам да конкретизирам за моя случай, защото никъде не видях някой да е с такъв архаичен фирмуер като мен.

Благодаря предварително!
Аз искам да попитам дали има нужда от отключване и джейл след рестор от 1.1.4 към 2.0.X оригинален или като приключи рестора до 2.0.X,веднага да ресторвам към 2.1. 

iPhone 4GB,FW 2.2
няма нужда....след оригинална 2.0.2 го вкарваш в рикавъри и слагаш 2.1
ammcfc написа:няма нужда....след оригинална 2.0.2 го вкарваш в рикавъри и слагаш 2.1
Мерси,много си бърз.

iPhone 4GB,FW 2.2
Ох, вижте какво, много е хубаво, че всичко е написано във форума ама има 20 теми в които пише как се прави ъпдейт и сяка една от тях е с по 10 страници, на всяка от които пише по нещо ново с някакви термини дето изобщо не са ми ясни (босспрефс или сидиа или Оупън ССХ) и не знам дали са ми необходими, и пак не става ясно как точно се прави тоя ъпдейт.. Имам 1.1.3 и искам да го направя 2.0, пак да има инсталер, или нещо такова, защото нямам карта че да ползвам АппСтор и без да си губя музиката.. Тази тема http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... =19&t=3648" onclick="window.open(this.href);return false; ли да гледам или какво да правя? Да ми каже някой плсс
Плозвай този метод тук - http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... =19&t=4666" onclick="window.open(this.href);return false;
Не ти трябва карта за да ползваш AppStore. И забрави за Installer, Cydia е за 2.х.х. Музиката няма да си я загубиш, защото тя ти е в Itunes и след това като синхронизираш, ще ти я качи пак. Не забравяй да си ъпдейтнеш Itunes до последната версия. Успех и да кажеш как е минало.
Не ти трябва карта за да ползваш AppStore. И забрави за Installer, Cydia е за 2.х.х. Музиката няма да си я загубиш, защото тя ти е в Itunes и след това като синхронизираш, ще ти я качи пак. Не забравяй да си ъпдейтнеш Itunes до последната версия. Успех и да кажеш как е минало.
Благодаря ти за съвета, обаче и в посочената ми от теб тема прочетох, че телефонът ми може да се прецака ако е ънлокван със ZiPhone и мина директно на 2.1, за което е и опътването... Първо не знам как ми е отключен телефона, беше февруари тая година, мисля, че тогава нямаше ZiPhone, а пък и не ко отклучвах и аз, но пък нямаше в менюто онази иконка с "горящото" Z, която мисля, че се появява принципно при всички откл с тая програма телефони. Второ, не знам каква е раликата между custom и restore? A и как да ъпдейтна първо до 2.0.1 и след това до 2.1 (това ли е последната версия?) Ще ти бъда мн задължен ако ми помогнеш, защото мн ме човърка да го ъпдейтна, но и бая ме е шубе да не омажа нещо 

от 1.1.4 направо опитах на 2.1 и сега като включа itunes излиза THE SIM CARD INSERTED IN THIS IPHONE DOES NOT APPEAR TO BE SUPPORTED. някой може ли да ме напъти какво да направя.