от известно време долната част на тъч скрийна отказа да отговаря на командите. вече не е възможно да извикам центъра за управление чрез приплъзване, а използването на най-долния ред на фабричната клавиатура е почти невъзможно .. в същото време, с друга клавиатура(swiftkey) долния ред се използва, макар и не толкова интуитивно като при фабричната. и все пак със swiftkey-a успявам примерно да сменя на числа и символи, докато с фабричната това е напълно невъзможно(на места ми се е налагало да copy/paste-вам дадена информация съдържаща числа и символи, поради факта че е активна само фабричната клавиатура).
телефона го ползвам с tempered glass(отпред и отзад). имал съм изпускания, но те по никакъв начин не са повлиявали на функционалността му. досега. единственото за което се сещам и което стана преди тъча да откаже в долната част, беше лек удар във вратата на колата, но не отдадох голямо значение, тъй като тогава телефона освен със "стъклен" протектор, беше в armband калъф, а и както споменах имал съм и по-сериозни изпускания.
питането ми е следното - преди да пристъпя към поръчването на нов дисплей/тъч скрийн, има ли някаква вероятност проблема да е софтуерен? пробвал съм всякакъв вид reset-ване на телефона, но не даде резултат. с 8.3(12F70) съм и с jailbreak. поради тази причина не съм се решил да update-на до последната версия, за да видя дали това ще сработи, но ако все пак някой е имал подобен случай ... ще бъда благодарен, ако сподели опита си

благодаря предварително
п.п. още едно уточнение за slide-ването отдолу нагоре ... при заключен екран мога да активирам камерата със слайдване долу в дясно, където е самата икона.