iPhone 6S

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Публикувай отговор
Lindsay

Re: iPhone 6S

Мнение от Lindsay »

Супер! Много благодаря за отговора! :)
Аватар
keeponrollin

Мнение от keeponrollin »

От няколко дни и аз съм горд собственик на iPhone 6S Silver.

Да споделя впечатления:
- изключителни приятни на допир материали, нещо типично за Епъл..просто телефонът се усеща като бижу в ръката. За жалост обаче се познавам и е въпрос на време да го ожуля целия затова инвестирах 4лв за силиконов прозрачен гръб. Да, несравнимо е да пипаш кейс/протектор ако ще и оригинален да е, спрямо корпуса на телефона, но докато преди 6цата ги ползвах без кейс беще защото ръбестите бяха по-трудни за изплъзване ако мога така да се изразя...6 и 6s с тези заоблени тънки краища смятам че ще го изпускам нонстоп.

- наистина е невероятно бърз във всяко отношение. touch ID-то отключва на момента дори не може да видиш часовника, затова ако само искаш да си видиш часа/нотификациите трябва или да се натиска лок бутона, или хоума с друг нерегистриран пръст. Тези милисекунди за ежедневните операции, с които телефоните стават по-бързи, за хардкор юзърите са безценни и за мен лично това винаги е голям плюс

- камерата..какво да кажа...240FPS на 720 и 4К видео на 30фпс...за някои конкретни пазарни ниши/проекти айфоните ще се наредят до ГоПро и ДСЛР-ите, като разбира се сензорчето отстъпва значително, но пък е устройство което 1. е удобно (спрямо фотоапарат с обективи и пр.) 2. винаги е в теб 3. има дисплей на който виждаш какво се случва (спрямо ГоПро изключае най-новите) 4. имаш набор от всевъзможен софтуер. Аз лично снимам доста фото/видео с ДСЛР, но в немалко проекти ползвам И айфона като допълнителна камера. на 720п за някои неща вади неразличимо за обикновения зрител качество.

- 3д тъч-имам големи очаквания към тази функция, само да я разработят повече девелопъри за приложеняита си, което е въпрос на време. СУпер удобно и интуитивно е, тука положиха много стабилна основа от Епъл и очаквам тази функция да обере доста плодове в бъдеще.

Оверал съм супер доволен, вече за втори път решавам да взема S-поколение айфон и смятам така и да продължавам. Така или иначе между X и Xs разликите са "само" хардуерни, т.ч. между два еднакви дизайна логично е да избера този с по-добри, по-нови и пр. функции. Също така когато пуснат новия дизайн (4,5,6) и видят фийдбека за бъгове ги изчистват в S-версиите, т.ч. съветвам всеки който се колебае да инвестира в това устройство.
iphone X 64GB silver
iPhone 6S 16GB Silver
iPhone 5S 16GB
iPhone 4 16GB
iPhone 3G 16GB
iPhone 8GB
iPod Touch 32GB
Аватар
Търновеца

Мнение от Търновеца »

keeponrollin, страхотен пост, браво!
Аватар
iTouch

Мнение от iTouch »

Някой собственик на 6S, попаднал ли е на някакъв дефект?
Всеки Айфон всяка година излиза с дефекти и се чудя дали започнаха да се показват на този?
Още от 4 - с проблемния хоум бутон, 4S - с проблемната антена, 5 - и лок бутона и лекото разлепване на дисплея от горната лява част, 5S - по-изчистен но пак с лок бутон, 6 - с "луничката" на предната камера или скърцането при натиск...
Един колега на работа купи такъв с няколко изгорели пиксела. Дали е масов проблем или така се е случило? И дали има и друг гаф на първите бройки?
...за един по-съвършен свят...
*iPhone 6S 128GB, Apple Macbook Pro 15' 2012, Apple Watch Steel 42mm, iPod Shuffle 2nd gen*
nike75

Мнение от nike75 »

здравейте, на някой случвало ли му се е телефона да звъни и след минута да продължава, но да не показва кой звъни? Звъни, черен екран, отключваш пак не показва, влизаш в нотификейшън пак не показва. Опрационна с-ма 9.0 при 5s и 6s.
wisdombg123

Мнение от wisdombg123 »

Здравейте ,вчера се сдобих с Iphone 6S и мога да кажа че е уникален с този процесор А9 направо лети,все още не съм забелязвал дефекти, е все пак го имам от 1 ден,но ако открия нещо ще го споделям с вас.

Лека вечер. :)
nemo

Мнение от nemo »

Сега докато го ъпдейтна до 9.2 и се зареждаше, процентите и индикатора замръзнаха на 47% и показа 100% чак след като го изкл/вкл.
4S, 6S
Аватар
speeder

Мнение от speeder »

nike75 написа:здравейте, на някой случвало ли му се е телефона да звъни и след минута да продължава, но да не показва кой звъни? Звъни, черен екран, отключваш пак не показва, влизаш в нотификейшън пак не показва. Опрационна с-ма 9.0 при 5s и 6s.
На мен ми се случи преди малко. В момента на позвъняване натиснах power бутона и се получи описаната от теб ситуация. Оправи се с двукратно натискане на home бутона и избиране на телефонното приложение.
iPhone 8 64GB
iPhone 6S 16GB
iPhone 5C 16GB
iPhone 3G 8GB
nike75

Мнение от nike75 »

Благодаря :)
nemo

Мнение от nemo »

Голям смях, изчезна ми достъпа до камерата. Иконите за камерата ги няма никъде, а във Вайбър ако искам да направи снимка ми изписва "няма достъп до камерата".

ПП. Ресет оправя нещата.
4S, 6S
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Трябва ли за всяка глупост, която правите да ни информирате?
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
nemo

Мнение от nemo »

Ако нещо си се изпотил от мен, да ти кажа, че за квото преценя - за това ще информирам.
Като почнеш да ми купуваш телефоните или ти дойда на гости, може да ми мрънкаш.
4S, 6S
yordan4002

Мнение от yordan4002 »

Не мога да ги разбера повечето нови собственици на iphone, те го имат от един ден, а вече и горди с него и на другият ден започват с въпросите това как беше онова как беше. Тъй че момчета преди да почнете да пишете разровете се във търсачката има много полезна и ценна информация, не казвам че и аз съм съвършен тъй като съм с айфон от една година .
iPhone 6+
wisdombg123

Мнение от wisdombg123 »

Ами не знам аз съм горд собственик на iPhone от 2010 насам не знам как определи израза,че съм с iPhone 6S от един ден.Бая съм писал и бая съм чел така че обърни внимание на себе си преди да съдиш тоя и ония.
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

nemo написа:Ако нещо си се изпотил от мен, да ти кажа, че за квото преценя - за това ще информирам.
Като почнеш да ми купуваш телефоните или ти дойда на гости, може да ми мрънкаш.
Нямам никакво намерение да ти купувам каквото и да било, а още по-малко да те каня на гости!
А ако случайно забележиш, че от червеното кранче на чешмите тече топла вода - не бързай да ни го съобщаваш, защото вече го знаем!

@wisdombg123 Не разбрах ти па за кво се нервиш след като никой не те е засегнал? И ако си прочетеш предишния пост ще разбереш " как определи израза,че съм с iPhone 6S от един ден."
nemo

Мнение от nemo »

gorgior написа: А ако случайно забележиш, че от червеното кранче на чешмите тече топла вода - не бързай да ни го съобщаваш, защото вече го знаем!
Налага се да повторя, надявам се за последен път - аз си решавам какво и кога да съобщавам.
Не се филмирайте и Весели празници!
4S, 6S
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

По филмиран от теб не виждам. Не е зле да се запознаеш с правилата за ползване на форума и най-вече това:
1.10 Да се старае да не създава нови теми и мнения без да е проверил с помощта на функциите за търсене във форума дали вече не съществуват такива, пуснати в близкия месец или по-скоро. Актуални отминали теми е желателно да се "съживяват", а не да се "дублират". Често повтарящи се теми с едни и същи въпроси ще бъдат затваряни с оставяне на линк към последната такава тема. Мнения, "съживяващи" теми без актуалност, ще бъдат отстранявани.
Така няма да ти се налага да ни съобщаваш за следващия голям смях: -телефона ти изгаснал, но след като си го закачил на зарядно се е оправил! :))
И не се заблуждавай, че ти решаваш какво що! Не и тук.
nemo

Мнение от nemo »

Участието ми в този форум е крайно ограничено, форуми дал Бог. Теми не съм пускал, изказаните мнения са в стил 90% от стила на останалите.
А на теб, мен, 90% от постовете са ти заяждания и спам. Та не давай това, което нямаш, на другите.
4S, 6S
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Там е проблема, че мненията ви са 90% еднакви, но никой от вас не чете какво са написали другите, а бърза да съобщи че е открил топлата вода. А и си далеч от нивото ми за да определяш какво имам и дали да го давам. Смятам въпроса за приключен!
nemo

Мнение от nemo »

Получило се е недоразумение. Или не съм разбран правилно. Целта ми беше да предупредя останалите потребители да внимават с новите 6S, защото аз забелязах проблема едва когато ми се наложи да направя снимка. Е, не я направих и изпуснах момента завинаги, което ме изкара от обувките.
Весели празници!
4S, 6S
Amateur2014

Мнение от Amateur2014 »

Тук от 7 страници някои потребители са си мерили пиш*ите и отново един потребител (няма да споменявам ник) се вживява като форумна полиция.

Към момента само обмислям да сменям Петицата с 6S. Още съм сравнително далеч от крайното решение. От малкото нормални и добре написани мнения (т.е., точно две) разбирам, че софтуерно всичко е точно, камера, 3D Touch, Интернета лети и пр. За това - благодаря на keeponrollin и sdimov, написали го. Но преди време нали много хора се оплакваха от някакви чудесии като огъване на телефон, а дори се появи информация, че iPhone 6 бил скубел!!!! Не претендирам за достоверност, просто споделям какво бях чел относно Шестицата. Та въпросът ми е, някой от собствениците на iPhone 6S има ли някакви подобни проблеми - разлепени дисплеи, огънати телефони, скубане, дърпане, щипане!?

За мен лично функциите като Live Photo, 3D Touch и отключване с отпечатък изобщо не ме интересуват. Та в този ред на мисли също ме интересува именно бързина на реагиране, Интернет и (колкото и субективно да е) удобен ли е размера на телефона сравнени с тези на iPhone 5? Нямал съм възможност да боравя с 6S, така че нямам абсолютно никакви впечатления. Или нека по този начин да задам въпроса: толкова ли е голяма разликата, че да си заслужава да захвърлиш Петицата и да си вземеш 6S?

Мерси предварително.
iPhone 7 Black 32GB; ФО; iOS 10.3.3
chocho_

Мнение от chocho_ »

Аз имам 6-ца повече от 1 година вече и не съм забелязал никакво скубене и т.н. Относно огъването то ставаше върпос за 6+, а и все пак ако си 130 кг., сложиш го в задния джоб и му седнеш хубаво отгоре сигурно ще се огъне L-) Аз минах от 4S на 6 и разликата е огромна, много по-бърз, с дисплея се свиква бързо, а пръстовия отпечатък е супер удобен и ще ти хареса, Wifi-то ми хваща повече чертички на едно и също място. Това е за 6, а миналата седмица взех не приятелката 6S и той направо лети дори сравнено с 6. 3D touch-a е супер готина функция, а отключването с пръстов отпечатък е за части от секундата - изобщо не можеш да видиш лок скрийна :)
Според мен си заслужава, от 5 на 6S ще усетиш огромна разлика, но всичко опира до едни 1000 лв. и дали си готов да се разделиш с тях :)
iPhone 6 16GB M-tel 9.2
iPod Classic 5G 80GB
Amateur2014

Мнение от Amateur2014 »

Мерси за изчерпателният отговор. Не опира въпроса до наличността на парите, а до това дали има смисъл да се купува при перфектно работеща Петица. Но както си го описал, определено подобренията са значително и за крайният потребител, който не разбира грам от телефони и не разбира какво означават някакви тестове за бързина.

А какво ще кажеш за размера на телефона? Не е ли прекалено голям за боравене с една ръка?
iPhone 7 Black 32GB; ФО; iOS 10.3.3
chocho_

Мнение от chocho_ »

За мен беше важното да може да влиза в джоба да дънките и с този размер е ОК. Сега като видя 4S-ката се чудя как съм карал с него. Удобното на по-големия размер е, че можеш да пишеш без да въртиш телефона хоризонтално. Уцелвам буквите дори и с моите дебели пръсти. За браузването е ясно, че по-добре на голям екран. Иначе най-горния ред икони няма как да ги достигнеш с една ръка, но Apple са го измислили:
iPhone 6 16GB M-tel 9.2
iPod Classic 5G 80GB
Аватар
speeder

Мнение от speeder »

Аз също минах от 5 на 6S. Каквото и да си говорим 6S е звяр, без нито един, познат на мен, недостатък. Единствено размерът е малко странен/не-много удобен в началото, но това усещане бързо отминава.
Съветът ми е, ако можеш не харчи пари за 6S щом и 5 ти върши работа! Все пак след по-малко от година ще излезе още по-добър. :) Но пък, ако искаш да се изкефиш още сега и да се влюбиш във всичко, което 6S представлява, тогава не се чуди!
iPhone 8 64GB
iPhone 6S 16GB
iPhone 5C 16GB
iPhone 3G 8GB
Публикувай отговор