Здравейте ! Не съм ползвал до сега абсолютно айфон,но по принцип не съм фена и на други марки.
Подариха ми няколко 5s'чета-не работещи (тук таме се занимавам със смяна на тъч дъно т.н. но никога не съм поправял айфон !) и реших, че мога от 3 един да направя.. имам опит 5,6 години с PC GSM хардуер и си казах колко ли ще е трудно, но не е било така както си мисля !
Първо пробвах със зарядно няколко минути да ли ще светнат изобщо... после включване със задържане на хоум бутона,само с хоум бутона НО нямаше ефект.След като разглобих всичките измерих да видя коя батерия има поне малко някакъв заряд и от трите намерих кой имаше признак на живот и със тази батерия изпробвах другите и най сетне светна единия айфон ОБАЧЕ ДО ТАМ ! Изгасих го да сложа конектора на зарядното и малкото "буферче" о след това НЕ тръгна !
Извиках приятеля ми който ползва айфон и разглобих неговия 5s за да видя с неговата батерия да ли ще тръгне ииии с неговата не тръгна до тук всичко е ОК ! След като му върнах батерията ииии неговия айфон не светнааа

Въпросът ми е от какво може да е този проблем,като се сложи работеща батерията на този телефон и след това батерията умира? При демонтаж на батерията внимавам така както е показано! Внимавам и със конектора на батерията да не се огъне и т.н. Днес купих 2 нови батерии една за айфона на прителя ми която я изгорих, а с другата си направих вкрайна сметка един телефон от другите 2 и сега се радвам понеже ми ги подариха! А този айфон който като му се сложи батерията ги изгаря си седи и макар че си направих телефон бих искал да разбера от какво може да е причината.Някой ми казаха че дъното на този проблемен айфон ако неработи коректно прави така че батерията да не рати изобщо, ако ще да е нова ... малко съмнителна работа не знам вие може би ще кажете? И другото е че един път се включи и всичко си работеше....Благодаря за вниманието малко го разстегнах,но на ли съм вече развълнуван собственик на 5s