Проблем с мобилния интернет на Мтел?

Ако сте новобранец и имате iPhone или iPod touch отскоро, то тук е мястото, от което трябва да започнете (+ функцията за търсене на форума), преди да зададете за пореден път някой от най-честите въпроси!
radiboi

Проблем с мобилния интернет на Мтел?

Мнение от radiboi »

Здравейте!
Скоро купих Айфон 7 втора употреба и от няколко дни забелязах един проблем.
От време на време в движение или не, губя мобилния интернет, който е на МТел.
В смисъл от горе си показва, че има интернет , но като се опитам да вляза , само си върти и не влиза?
Като рестартирам телефона или извадя сим картата и пак я сложа, се оправя всичко?
Ако е важно, закупих телефона с IOS 11.2.5 която е бета.
Какъв ми е проблема?
Моля помогнете?
п.п. Още е с международна гаранция, ама нямам никакви документи за покупката.

ИЗВИНЯВАМ СЕ!
ПРЕМЕСТИХ ТЕМАТА В ДРУГ РАЗДЕЛ.
Аватар
centur

Re: Проблем с мобилния интернет на Мтел?

Мнение от centur »

Сложи си stable версията 11.2.2, ако продължава да прави същото - най-вероятно имаш дефектна SIM карта или лошо покритие на мрежата, а може и двете :))
Apple iPhone 12 Pro Max (128GB) Silver
Apple AirPods v2
Apple Apple Watch Nike S6 GPS 44мм
radiboi

Мнение от radiboi »

Благодаря ти много centur!!!
Аз се притеснявам да не е хардуерен проблема?
Има ли начин да ми обясниш, как да си сложа версията 11.2.2 ?
Аватар
centur

Мнение от centur »

Изтегляш: iTunes
На телефона влизаш в Settings > цъкаш твоето име (най-отгоре) > iCloud > изключваш Find My iPhone
Изтегляш официалната 11.2.2 от тук: iPhone_4.7_P3_11.0_11.2.2_15C202_Restore.ipsw (това е за iPhone 7, а не 7 Plus).

Свързваш телефона с USB кабела и когато ти отвори iTunes натискаш и задържаш бутона Shift (от клавиатурата на компютъра) и цъкаш на iTunes бутона Check for Update - така ще ти се отвори прозорец, от където да избереш iPhone_4.7_P3_11.0_11.2.2_15C202_Restore.ipsw и единственото, което ти остава да направиш е да чакаш да започне и като приключи да си го настроиш.
Apple iPhone 12 Pro Max (128GB) Silver
Apple AirPods v2
Apple Apple Watch Nike S6 GPS 44мм
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Аз като по тъп, да питам:
Защо да тегли ръчно фърмуер, след като браузърът няма да му направи хаш чек и са възможни грешки в изтеглянето? Все си мисля, че ако тюнсът сам изтегли необходимото е най-добре. Това като първо, а като второ - мина ли ти през ум, да споменеш, че бета се чисти 100% с рестор, но в ДФУ режим на телефона?!
За последните две години те гледам как се вихриш по форумите и освен да ме напушва на смях, за друго не се сещам. Като искаш да ръсиш акъл, ПОНЕ ГО ПРАВИ КАКТО ТРЯБВА!!!
"Мисля-значи съществувам"
Аватар
Ivan_vylka

Мнение от Ivan_vylka »

бета се чисти 100% с рестор, но в ДФУ режим на телефона
Няма нужда да е в DFU режим, десетки пъти съм връщал от бета към официална версия. Само с рестор става.
iPhone 11
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Вълчо, позволи ми от висотата на скромния ми опит, да има причина да го казвам. Ресторнал си - ок, това е твоят опит. Моят се измерва в стотици телефони и експерименти, осем години си изкарвах хляба с това. Регистрирай се като iOS dev, побачкай, счупи си главата няколко пъти и тогава ще говорим.
Както и да е, първият ми въпрос горе е доста състоятелен и не е обект на спор.
"Мисля-значи съществувам"
radiboi

Мнение от radiboi »

Много ти благодаря за съветите centur!
Относно спора не би трябвало да има заяждане, а трябва да има хора като вас да помагат на такива като мен.
Всеки си има методи на работа и нека ги предложи, а ние сами ще преценим чий съвет да приемем.
А по между другото предлагам друго:
недейте да се заяждате, а съберете си опитите и изградете една готина стратегия за съвети, която ще помага на такива като мен!
Публикувай отговор