Това ограничение ми го праскат директно от доставчика. Акаунта ми не може да се ползва от няколко потребителя.nikyyyyyy написа:Това за мен ограничение на компютрите е само на думиКато пуснеш Wireless няма ограничения мисля колко компютъра ще навържеш, не знам някой сигурен да каже.
Интернет доставчик и... как да го излъжа?
Re: Интернет доставчик и... как да го излъжа?
Ай Ем БуЛгАрЧе!!!
ами то не е много сложно при мене е така само трябва да си въведеш потребителското име и парола което ползваш.и да въведеш ако си на PPPoE (вече почти няма хора които не са на PPPoE) и това е пишеш доло кое ип да ти дава на компа при мен е 192.168.1.100 на брат ми е 192.168.1.101 а на телефона ми дава 192.168.1.102 а самия рутер има 5 букси
Снимка
1,2,3,4- за настолни компютри с кабел.
1-за интернетският кабел.
1.Според мен ако си занесеш РУТЕРА + КОМПЮТЪРА във фирма за компютри кажеш интернет доставчика те ще ти нагласят всичко от тебе ще се иска само да си напишеш потребителското име и парола.точно във това нещо бял самоук и според мен ще можеш да се справиш.
2.Към рутера ми имаше Българско ръководство за инсталация,в което си пише всичко точно как се инсталира такаче смятам че можеш да четеш ще успееш да се справиш.
Снимка
1,2,3,4- за настолни компютри с кабел.
1-за интернетският кабел.
1.Според мен ако си занесеш РУТЕРА + КОМПЮТЪРА във фирма за компютри кажеш интернет доставчика те ще ти нагласят всичко от тебе ще се иска само да си напишеш потребителското име и парола.точно във това нещо бял самоук и според мен ще можеш да се справиш.
2.Към рутера ми имаше Българско ръководство за инсталация,в което си пише всичко точно как се инсталира такаче смятам че можеш да четеш ще успееш да се справиш.
Отностно това.Ти като навъзваш Рутери не ти ползва акаунта.акаунта се позлва само и единствено 1 път от рутера.нали това е неговата функция да разпределя интернет на 4 или повече компютъра с 1 акаунт,който си приемат автоматично ИП и не е нужно да ти ползват повторно акаунта.Това ограничение ми го праскат директно от доставчика. Акаунта ми не може да се ползва от няколко потребителя.
Така като гледам си на Комнет-Бургас
Обади ми се утре да ти обясня какво да направиш, ако това е случая. Ограничението е по MAC адрес и TTL=1. Това лесно може да се заобиколи.

I HAVE THE BODY OF A GOD!!!
(Unfortunately it's Buddah)
Наистина случая е такъв. Комнет-Бургас. Ако ми кажеш и как става това с заобикалянето.. грешка няма да имаш.
Ай Ем БуЛгАрЧе!!!
Принципно ако си доволен от интернета за който си плащаш си сложи рутерче настрой си го (ако не можеш викни някой който може) и не се занимавай с бюрокрация 
Ако вече и от нета като цяло не си доволен си хващаш клещите и да си ходят !

Ако вече и от нета като цяло не си доволен си хващаш клещите и да си ходят !
iPhone 3G 8GB FW2.2
iPod Clasic 60GB
iPod Shuffle 1GB
iPod Clasic 60GB
iPod Shuffle 1GB
Мисля, че решихме проблема с тоя доставчик. В Бургас и региона няма по-добър интернет доставчик от ComNet. Само дето тарикатеят и се мъчат да доят народа. Нищо. Нека се мъчат, лошо няма. Само дето тук кравата мъжка 

Дам! Благодаря на всички отзовали се съайфонци! Дарихте ме с много полезна информация! Специални благодарности на tonywoolf за отзивчивостта!
Хайде лека за сега!
Поздрави!
Хайде лека за сега!
Поздрави!
Ай Ем БуЛгАрЧе!!!
TTL е TimeToLive и по принцип е метрика на пакетите, която се използва, за поддържане на качеството на връзката, чрез избягване на големи "обиколки" от вас до сървъра, с които искате да се свържете. При всяко преминаване на даден пакет през нов рутер неговото TTL се намалява с 1. При достигане до 0 пакетът "умира".
Казано с думи прости, ако от вас тръгва пакет (с дори по-прости думи: отделните единици информация, които пътуват по мрежата) с TTL=10 и искате да се свържете с Малайзия, да речем, то след като от вас пакетът стигне до рутерите на доставчика ще стане с TTL=9. След като премине през сървърите на InternetBulgaria или който там е отговорен за свързаността със света ще стане 8, после 7,6,5 и така, докато евентуално стигне малайзиицте. Ако преди да стане това се случи TTL=0, значи пакетът "заобикаля" (кофти рутиращи правила някъде по трасето) или дестинацията е неприемливо далеч.
А връзката на цялата тази работа с нашия интернет е, че в България, особено на времето, честа практика бе (и е) да се пращат пакети към потребителя с TTL=1. Всеки пакет минал през доставчика се ограничава с TTL=1. Тъй като доставчикът очаква, че между него и потребителя няма други устройства интернетът тече. Ако обаче потребителят си сложи рутер, пакетът стига до там, TTL=0 и пакетът умира. Нет няма.
Лечението е в това да се вземе рутер, който може да "лекува" ТТL-а. Има фабрични такива, мисля имаше един на Линксис, а както вече казаха може да се сложи tomato или dd-wrt. Самото флашване не е по-различно от флашване на нормален мобилен телефон. Мушкаш кабела, следваш инструкциите и воала.
За да се преборят с това от доставчиците правят и друго: МАС филтрация. МАС е хардуерният адрес на мрежовата карта - уникална сигнатура. Всяка карта има уникален такъв. При прекарване на интернета се проверява и ако изведнъж на този кабел (или с този юзър при РРРоЕ) започне да отговаря друга карта спират интернета.
лек за това е опция, която я има в някои фабрични софтуери по рутерите, както и в tomato и dd-wrt: Clone MAC address, която позволява използването на МАС-адреса на компютъра, с който имате договор за МАС адрес на рутера. По този начин доставчикът практически не може да разбере, че от към потребителя нещо е променено.
Казано с думи прости, ако от вас тръгва пакет (с дори по-прости думи: отделните единици информация, които пътуват по мрежата) с TTL=10 и искате да се свържете с Малайзия, да речем, то след като от вас пакетът стигне до рутерите на доставчика ще стане с TTL=9. След като премине през сървърите на InternetBulgaria или който там е отговорен за свързаността със света ще стане 8, после 7,6,5 и така, докато евентуално стигне малайзиицте. Ако преди да стане това се случи TTL=0, значи пакетът "заобикаля" (кофти рутиращи правила някъде по трасето) или дестинацията е неприемливо далеч.
А връзката на цялата тази работа с нашия интернет е, че в България, особено на времето, честа практика бе (и е) да се пращат пакети към потребителя с TTL=1. Всеки пакет минал през доставчика се ограничава с TTL=1. Тъй като доставчикът очаква, че между него и потребителя няма други устройства интернетът тече. Ако обаче потребителят си сложи рутер, пакетът стига до там, TTL=0 и пакетът умира. Нет няма.
Лечението е в това да се вземе рутер, който може да "лекува" ТТL-а. Има фабрични такива, мисля имаше един на Линксис, а както вече казаха може да се сложи tomato или dd-wrt. Самото флашване не е по-различно от флашване на нормален мобилен телефон. Мушкаш кабела, следваш инструкциите и воала.
За да се преборят с това от доставчиците правят и друго: МАС филтрация. МАС е хардуерният адрес на мрежовата карта - уникална сигнатура. Всяка карта има уникален такъв. При прекарване на интернета се проверява и ако изведнъж на този кабел (или с този юзър при РРРоЕ) започне да отговаря друга карта спират интернета.
лек за това е опция, която я има в някои фабрични софтуери по рутерите, както и в tomato и dd-wrt: Clone MAC address, която позволява използването на МАС-адреса на компютъра, с който имате договор за МАС адрес на рутера. По този начин доставчикът практически не може да разбере, че от към потребителя нещо е променено.
Devices History: 4xTabletPC, 1xUMPC, 6xPocketPC, 2xInternetTablet, 2xSmartphone, 1xiPod Touch, 1xSony PSP, 1xAndroid
Current: Macbook White 2009 HTC G1
----------
The stereotypical iPod users: an army of iPod wielding zombies who don't notice the world outside their earbuds.
----------
The stereotypical iPod users: an army of iPod wielding zombies who don't notice the world outside their earbuds.
абсолютно си прав за БТК...найстина има и места където почти няма проблемиanthony написа:По този въпрос трябва да се изкаже ammcfc. Той е доста вещ в защита на потребителите, защото това работи. Ти имаш ли подписан договор и какво пише в него? Иначе както казва lafs, много лесно може да се излъже зашитата по МАК адрес или TTL. Аз позвам БТК в офиса от 2 години и само веднъж ми се наложи да търся съпортът им. Много зависи от кабелите им в района.
Последно промяна от lafs на 21 Окт 2008, 12:12, променено общо 1 път.
Договорите между доставчици и потребители не трябва да съдържат неравноправни клаузи!
Давам пример:
При просрочване на задължението ви да дължите лихва, а ако нямате интернет, доставчикът нищо да не ви дължи.
Ако смятате, че договорът с вашия ISP съдържа неравноправни клаузи и вашите права на потребител са нарушени, можете да подадете електронна жалба или сигнал на адрес http://www.kzp.bg
Давам пример:
При просрочване на задължението ви да дължите лихва, а ако нямате интернет, доставчикът нищо да не ви дължи.
Ако смятате, че договорът с вашия ISP съдържа неравноправни клаузи и вашите права на потребител са нарушени, можете да подадете електронна жалба или сигнал на адрес http://www.kzp.bg
много точно и синтезирано си описал нещата...единствено мога да добавя, че и 2те неща се "лъжат" много лесно...дори и без рутер стават нещата, ако някой има 3 пс-та и иска единия да използва като 'сервер' (този който получава интернета от провидера...разбира се той трябва да има 2 лан карти...една за интернета и една за локалната мрежа)...има програми за управление на ТТЛ и може на компютъра-сервер да се сетне ниво на ТТЛ различно от 1...по този начин и другите компютри ще получат нет...а машината-сервер си е дефакто клиентски комп който пуска интернета на другите и играе ролята на рутер(казвам го за да не помисли някой че трябва да има специален сървер)...единственото кофти в случая е че за да има нет в локалната мрежа компютъра с нета от доставчика("сервера") трябва да е постояно включен....разбира се хардуерния рутер си остава най-доброто решение и нещата са точно както ги каза МОРИДИНБГ...най-малкото с хардуерен рутер ще имате и безжична връзка и можете да вкарата всеки лаптоп с wireless в мрежата, а и не трябва да имате постоянно включен комп за да имате интернет в локалната мрежа...този метод,който описах, е малко остарял разбира се...но написах и тази опция за да изчерпаме темата ;-))MoridinBG написа:TTL е TimeToLive и по принцип е метрика на пакетите, която се използва, за поддържане на качеството на връзката, чрез избягване на големи "обиколки" от вас до сървъра, с които искате да се свържете. При всяко преминаване на даден пакет през нов рутер неговото TTL се намалява с 1. При достигане до 0 пакетът "умира".
Съществува още едно ограничение, което прилагат ComNet Бургас. Всяка операционна система има точно определен изходящ TTL. При Windows е TTL=128, при Linux е TTL=64 и т.н. При преминаването си през рутера, TTL намалява с единица, доставчика отчита това и нет пак няма
Но и това се поправя лесно.

Не виждам какъв е проблемът да се укаже на рутера да задава определена стойност на TTL (:
С трите РС-та също е вариант, но твърде се усложняват нещата, а едно РС е (в общия случай) една шумна и енергоемка машина, която заема много място (:
П.С. А въпросните ComNet как процедират към потребители използващи и двете операционни системи?!
С трите РС-та също е вариант, но твърде се усложняват нещата, а едно РС е (в общия случай) една шумна и енергоемка машина, която заема много място (:
П.С. А въпросните ComNet как процедират към потребители използващи и двете операционни системи?!
Devices History: 4xTabletPC, 1xUMPC, 6xPocketPC, 2xInternetTablet, 2xSmartphone, 1xiPod Touch, 1xSony PSP, 1xAndroid
----------
----------
Няма проблем с операционните системи (как двете, кои от останалите отрече, мак или линукс?
). Проблем има, когато TTL е различен от стандартните, т.е. при случаите, в които минава през рутер и намалява с 1. За Windows става TTL=127. Това е списък на time to live стойностите, не знам колко от тях поддържа ComNet.

За да не отварям нова тема ще попитам в тази : Рутер Linksys WRT54GR има ли възможност да се инсталира модифициран фърмуер - Tomato или DD-WRT ? Благодаря 

Има
моите са с DD-WRT
Има колкото си искашnikyyyyyy написа:За да не отварям нова тема ще попитам в тази : Рутер Linksys WRT54GR има ли възможност да се инсталира модифициран фърмуер - Tomato или DD-WRT ? Благодаря

моите са с DD-WRT
iPad Pro 9.7 - 3G 32G 10.3.1 ; 5S 10.3.1
Аз съм точно така в нас. За 25 лв. получаваш безплатен Wi-Fi рутер и 12 Mbit/sec (1.4 MB/sec download). Никога не съм имал проблеми с този нет и е супер сигурен.anthony написа:А най-добре направо отивай в БТК и си пусни ADSL. За 25 лв. ще имаш 12Mbit. Надали сега имаш и половината от тази скорост. Виж тук - http://adsl.btc.bg/bg/adsl/homepackage/details/2" onclick="window.open(this.href);return false;
Можеш да си вземеш от тях и безплатен wi-fi рутер.
А тези ComNet в Бургас какво ти предлагат? Бил съм техен абонат и не съм доволен. Почти всеки ден ми се налагаше да им звъня, защото се нямах интернет или връзката беше много лоша. Да не говорим, че като задуха малко по-силно и хоп кабелчето се откачва и оставаш без нет. А да не говорим ако има грамотевична буря как шанса да ти изгори нещо по компютъра е доста голям. Скоростите ли? Скоростта им между юзърите е същата като download на бТК. Международната скорост на бТК е значително по-добра от тази на ComNet (30 kB/sec

Та аз по-добро от това решение не знам.
iPhone 2G 8GB 3.1.3 HardCE iMat Black
Жената, ако има пари, мъж не й трябва!
Не вярвай на Cvalio изцяло. Повечето работят, но не всички. Много зависи от версията на рутера. Ето тук можеш да видиш - http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Su ... l_today.29" onclick="window.open(this.href);return false;nikyyyyyy написа:За да не отварям нова тема ще попитам в тази : Рутер Linksys WRT54GR има ли възможност да се инсталира модифициран фърмуер - Tomato или DD-WRT ? Благодаря
Ако ти е с Broadcom, значи ще работи. Ако е v7, няма шанс.
TeDDy написа:Аз съм точно така в нас. За 25 лв. получаваш безплатен Wi-Fi рутер и 12 Mbit/sec (1.4 MB/sec download). Никога не съм имал проблеми с този нет и е супер сигурен.anthony написа:А най-добре направо отивай в БТК и си пусни ADSL. За 25 лв. ще имаш 12Mbit. Надали сега имаш и половината от тази скорост. Виж тук - http://adsl.btc.bg/bg/adsl/homepackage/details/2" onclick="window.open(this.href);return false;
Можеш да си вземеш от тях и безплатен wi-fi рутер.
А тези ComNet в Бургас какво ти предлагат? Бил съм техен абонат и не съм доволен. Почти всеки ден ми се налагаше да им звъня, защото се нямах интернет или връзката беше много лоша. Да не говорим, че като задуха малко по-силно и хоп кабелчето се откачва и оставаш без нет. А да не говорим ако има грамотевична буря как шанса да ти изгори нещо по компютъра е доста голям. Скоростите ли? Скоростта им между юзърите е същата като download на бТК. Международната скорост на бТК е значително по-добра от тази на ComNet (30 kB/sec).
Та аз по-добро от това решение не знам.
А да те попитам.. има ли някаква такса за потреблението? Казват че имало някакви такси за използване на рутера.
И Потреблението, оказва ли някакво влияние върху таксата на телефона? В смисъл да се надчислява нещо над тези 25 лв?
П.С. Благодаря на всички отзовали се

Ай Ем БуЛгАрЧе!!!
Глупости. Няма никакви такси, неограничен трафик.
Смея да те опровергая! Сега ми казаха, че се прилага такса 2.40лв, ако не си на пълна такса за домашния телефон!anthony написа:Глупости. Няма никакви такси, неограничен трафик.
Ай Ем БуЛгАрЧе!!!
Това какво общо има с потреблението? Какво значи пълна такса?
Ами казаха ми, че имало намалени такси за домашен телефон! Средната била 13лв ( или нещо такова).
Ако си с намалена такса, трябва да даваш още 2.40 за ползване на рутера. Поне това ми обесниха преди малко. Поправете ме, ако греша и не съм разбрал правилно. Ако е така, извинявам се.
Ако си с намалена такса, трябва да даваш още 2.40 за ползване на рутера. Поне това ми обесниха преди малко. Поправете ме, ако греша и не съм разбрал правилно. Ако е така, извинявам се.

Ай Ем БуЛгАрЧе!!!
Аз плащам 2.40 лв на месец за рутера, защото се включих веднага щом вдигнаха скоростта.
В момента има промоция за нови абонати - при сключване на 12 месечен договор за 12 Мbit, получаваш безплатен рутер
http://adsl.btc.bg/bg/adsl/wifi_promo" onclick="window.open(this.href);return false;
" Офертата е валидна от 23.09.2008 до 31.10.2008 г.
Услугата БТК ADSL Wi-Fi не се предлага за клиенти с ISDN BRA.
Промоцията важи за нови клиенти, при сключване на 12-месечен договор.
Офертата не се предлага за клиенти на план БТК Минимум и Социални планове за домашен телефон."
В момента има промоция за нови абонати - при сключване на 12 месечен договор за 12 Мbit, получаваш безплатен рутер
http://adsl.btc.bg/bg/adsl/wifi_promo" onclick="window.open(this.href);return false;
" Офертата е валидна от 23.09.2008 до 31.10.2008 г.
Услугата БТК ADSL Wi-Fi не се предлага за клиенти с ISDN BRA.
Промоцията важи за нови клиенти, при сключване на 12-месечен договор.
Офертата не се предлага за клиенти на план БТК Минимум и Социални планове за домашен телефон."
iPhone 2G 8GB 3.1.3 HardCE iMat Black