Дискусия: Какви коли, марки и всичко около тях

За всякакви теми, спорове и коментари, които не са свързани с iPhone. Това е мястото да си говорите глупости (не в буквалния смисъл), независимо на каква тема или по какъв повод...
Публикувай отговор
Аватар
Sisq0
Критикар №1

Re: Дискусия: Какви коли, марки и всичко около тях

Мнение от Sisq0 »

Chekara,
победител в 24 часа на Льо Ман - Ауди ТДИ
победител в рали Дакар 2009 - Рейс Туарег ТДИ (първо и второ място)

Аз нямам нищо против да използвам двигател, печелил едни от най-престижните автомобилни състезания. А ти си говори за трактори колкото щеш.
Български субтитри за всеки!
Моето творчество!
Аватар
LUBECA
supporter

Мнение от LUBECA »

Sisq0 написа:Chekara,
победител в 24 часа на Льо Ман - Ауди ТДИ
победител в рали Дакар 2009 - Рейс Туарег ТДИ (първо и второ място)

Аз нямам нищо против да използвам двигател, печелил едни от най-престижните автомобилни състезания. А ти си говори за трактори колкото щеш.
Льо Ман и Дакар са състезания за издържливост. Ако говорим за чиста скорост и ускорение.... Във Ф1 няма още дизелче... Не че съм против дизела. Ужасно много еволюира последните години.
iPhone4s-16gb neverlocked, Apple Cinema display 30",Airport extreme, MacBook Air, 4GB DDR3, 128 GB SSD
Apple Wireless Mighty Mouse, Apple Wireless Keyboard...
Аватар
Sisq0
Критикар №1

Мнение от Sisq0 »

Точно Льо Ман е състезание, което съчетава издържливост и скорост. Нали не ми казваш, че карат с 50км/ч едно денонощие? ;)
Български субтитри за всеки!
Моето творчество!
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Мнение от ammcfc »

Примерите не са само Льо Ман и Дакар. Може и шампионата за туристически автомобили да се проследи ;) Ма да не превърнем темата бензин vs дизел, че става страшно.
Иначе, от дотук изброените състезания, Ф1 е най-далеч от реалната употреба и вида на един личен автомобил.
Аватар
I.Netsov
Money Maker
Обратна връзка:

Мнение от I.Netsov »

Хайде само да вметна ..... Ауди Кю 7 - В12 - 500 Коня --- ТДИ (ДИЗЕЛ)
И да не споменавам тези 500 коня какво животно са и забележете...... 20-25/100 разход в София. Кажете ми бензинов двигател над 250 коня който да дава такъв разход. !!! Ускорение от 0-100 за 5.2 секунди. За сравнение БМВ Х6 50и - БЕНЗИН има ускорение 5.4 секунди. А това се води по бързо от Кайен ГТС и Рейндж Ровър Спорт. Всъщност от този клас СЮВ дизеловия двигател на Кю-то е най-мощния и бързия. Кажете ми бензинов двигател над 250 коня който да дава такъв разход. !!! Наистина нека не почваме спор дизел срещу бензин защото последните години везните много клонят към дизела.
Using MacBook Air + MacBook Air SuperDrive + iPhone 2g with 8GB storage and FW 1.1.4
Аватар
LUBECA
supporter

Мнение от LUBECA »

I.Netsov написа:Хайде само да вметна ..... Ауди Кю 7 - В12 - 500 Коня --- ТДИ (ДИЗЕЛ)
И да не споменавам тези 500 коня какво животно са и забележете...... 20-25/100 разход в София. Кажете ми бензинов двигател над 250 коня който да дава такъв разход. !!! Наистина нека не почваме спор дизел срещу бензин защото последните години везните много клонят към дизела.
Незнам дали клонят към дизела но според мен хибридните модели вече са доста сериозна алтернатива и на двата вида двигатели. Това трябва да се развива защото според мен там е бъдещето.
iPhone4s-16gb neverlocked, Apple Cinema display 30",Airport extreme, MacBook Air, 4GB DDR3, 128 GB SSD
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Мнение от ammcfc »

LUBECA написа: Незнам дали клонят към дизела но според мен хибридните модели вече са доста сериозна алтернатива и на двата вида двигатели. Това трябва да се развива защото според мен там е бъдещето.
Хм Алтернатива, не е точната дума. Защото в хибрида няма нищо алтернативно, а само един допълнителен електрически двигател към основния.
Аватар
LUBECA
supporter

Мнение от LUBECA »

ammcfc написа:
LUBECA написа: Незнам дали клонят към дизела но според мен хибридните модели вече са доста сериозна алтернатива и на двата вида двигатели. Това трябва да се развива защото според мен там е бъдещето.
Хм Алтернатива, не е точната дума. Защото в хибрида няма нищо алтернативно, а само един допълнителен електрически двигател към основния.
И доста сложна електронна управляваща система която да ги синхронизира перфектно(hibryd synergy drive) . Който е карал Тойота Приус, знае за какво говоря.
И понеже имам лични впечатления от този автомобил, мога да кажа че ускорява много сериозно с 2-та агрегата при старт от място :)
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Мнение от ammcfc »

Тия сложни електронни системи ги има във всички нови автомобили. Ям им л***а редовно ;)
Аватар
johnnybravo
Обратна връзка:

Мнение от johnnybravo »

За градско да, но на магистрала ако и даваш зор, електрическия е само свидетел на събитията, без да е участник в тях. Не го казвам от опит, просто в един Top Gear правиха тестове със Ситроен C2, Тойота Приус и някакво малко Пежо.
Аватар
LUBECA
supporter

Мнение от LUBECA »

ammcfc написа:Тия сложни електронни системи ги има във всички нови автомобили. Ям им л***а редовно ;)
Топ гиър казват това за което им се плаща в общи линии :) Аз го казвам от опит. Но стига за това че е доста обширна темата... ;)
Аватар
johnnybravo
Обратна връзка:

Мнение от johnnybravo »

В един филм гледах за някаква нова хонда в щатите, която е с водороден двигател. Проблема за сега е малкото места, от които може да се зарежда и безопасността. :)

P.S. Ето го и филма, много е интересен ако имате 2 часа за убиване на времето. (Темата с колите е бегло засегната, но има много други любопитни неща за икономиката на братята американци. :) )

Видео
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

БМВ правят водороден двигател от много време. Монтира се в 7-ма серия и произведените бройки се дават на разни звезди за да я популяризират. Радвам се, че най-после още някой се е сетил да инвестира в тази най-екологична алтернатива. От ауспуха излиза само вода. Разбира се, тази 7-ма серия е хибрид също, поради факта, че няма много места за зареждане с водород, както изтъкна Джони. Проблемът му е, че трябва да с държи при температури около абсолютната нула, за да има по-малък обем.

Ето линк за по-любознателните.
Аватар
tonywoolf
Обратна връзка:

Мнение от tonywoolf »

Само си представи милионите автомобили и всякаква гад, която ще ръси вода, както досега е ръсила смрад. В началото това няма да е голям проблем, но представи си водни пари там, където досега не ги е имало в такива количества. Дали това няма да промени климатичния баланс, как мислиш? После, за да получиш тая безвредна вода продължаваш да гориш кислород, все пак това е двигател с вътрешно горене, а те ще стават все повече и повече. Това, разбира се, не е темата за подобна дискусия, но дали това е светлото бъдеще, което смелите и достойни заместници на петролните шейхове ни предлагат? Хм...
I HAVE THE BODY OF A GOD!!!
(Unfortunately it's Buddah)
Аватар
dreamlover
Обратна връзка:

Мнение от dreamlover »

И после братята китайци ще наводнят илиенци с подходящи накрайници за ауспусите ни за да можем докато си джиткаме из София да мием и улиците.
iPhone 2G 8GB 2.2
Аватар
LUBECA
supporter

Мнение от LUBECA »

Изцяло електрическите превозни средства са добро решение но има да се развива доста още тази технология.
Ето линк на една суперспортна ел. бегачка :)
http://www.teslamotors.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

На Тесла колата е уникално добра, но дебелия тъпанар в Топ Гиър я оплю доста.
Аватар
LUBECA
supporter

Мнение от LUBECA »

anthony написа:На Тесла колата е уникално добра, но дебелия тъпанар в Топ Гиър я оплю доста.
Мдаааа... Не са платили от Tesla :) Но колата има страхотни характеристики.
Аватар
Zaho
Обратна връзка:

Мнение от Zaho »

За коите е запознат ще знае, че бъдешето е в една супер елементарна технология
на задвижване с сгъстен въздух (граничеща с перпетомобиле направо)
Която на всчко отгоре е и супер проста и ефтина за разработка което явно няма да се хареса на тлъстите Чичковци от автомобилостроенето !
Apple iPhone 3G 16GB OS3 White and Never Locked
Аватар
johnnybravo
Обратна връзка:

Мнение от johnnybravo »

Виж този филм и ще разбереш защо и на кого не е изгодно да има евтина енергия :)
Видео
Аватар
Chekara

Мнение от Chekara »

Ми аз съм карал дизел само toyota landcruiser и мога да кажа че си е перфектно за "камион" ... ама на състезание за скорост... дизела не може да държи същите обороти като бензина , а скоростните кутии стигат май до 7 скорости... извода е че кола със бензин ще смачка дизелова със същия двигател по линия на скорост,ускорение и тн... Дизела си иска внимание ( трее си гледаш реутанчето да загрее ;)... )
Чудно ми е дали има дизелови мотори, сигурно има некой дет е направен за да се види кво ще стане... ама сега като се размисля дизела на 10-14к rmp го няма
slayed

Мнение от slayed »

Chekara написа:Ми аз съм карал дизел само toyota landcruiser и мога да кажа че си е перфектно за "камион" ... ама на състезание за скорост... дизела не може да държи същите обороти като бензина , а скоростните кутии стигат май до 7 скорости... извода е че кола със бензин ще смачка дизелова със същия двигател по линия на скорост,ускорение и тн... Дизела си иска внимание ( трее си гледаш реутанчето да загрее ;)... )
Чудно ми е дали има дизелови мотори, сигурно има некой дет е направен за да се види кво ще стане... ама сега като се размисля дизела на 10-14к rmp го няма
Колега не знам откъде ги измисли тези глупости...идеята на дизеловия двигател е да е нискооборотен, така че няма как да го сравняваш с бензиновия. А за това кой кой щял да "смачка" е много относително, но по принцип искаш ли добро ускорение взимаш дизел, защото ускорението зависи най-вече от въртящия момент, а както е всеизвестно при дизеловите коли той е доста по-голям. За справка просто виж ускорението 0-100 на два автомобила с приблизително еднаква мощност и различни мотори.
uncivilized

Мнение от uncivilized »

johnnybravo написа:Виж този филм и ще разбереш защо и на кого не е изгодно да има евтина енергия :)
Видео
Ето още една алтернатива : http://www.bgfactor.org/index_.php?cm=4&id=18003" onclick="window.open(this.href);return false;

Принципа е явно доста по-стар : http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Nucleon" onclick="window.open(this.href);return false;

Изображение
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

Т'фа е грозно бе.
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Аватар
I.Netsov
Money Maker
Обратна връзка:

Мнение от I.Netsov »

Да, ама наеш как ще лепи погледите :)
Using MacBook Air + MacBook Air SuperDrive + iPhone 2g with 8GB storage and FW 1.1.4
Публикувай отговор