Относно зарядно за кола и AC
Относно зарядно за кола и AC
Здравейте, имам iPhone 3G 16GB фабрично отключен и забелязах че като го включа към зарядното на колата, което е с output 500ma не ми зарежда. Намерих си такова, което има output 1000ma и нямам проблем. Аналогично пробвах и с AC adapter с output 500ma - не иска да зарежда. Очевидно от Apple нарушават usb стандарта, който 500ma и ме интересува при поръчка на допълнително AC adapter-че или зарядно за кола, колко е минимума на output-а в ma.
- Bloody
- Администратор
- Обратна връзка:
Re: Относно зарядно за кола и AC
А като го включиш в USB-то на компютъра зарежда ли ти, защото по тази логика отново не би трябвало да зарежда заради максимума от 500 милиампера от порта...? Идеята е че при 1000ma от зарядното зареждането просто става по-бързо.
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Krusell Orbit Black/Red калъф
Естествено, че от PC зарежда. И стигам до извода, че и зарядното за кола с което съм пробвал и AC Adapter-a просто са менте и нямат истински 500ma оутпут, или волтажа им е по-голям.
А някой знае ли оригиналното AC зарядно с какъв максимален изходящ ампераж е?
А някой знае ли оригиналното AC зарядно с какъв максимален изходящ ампераж е?
- Bloody
- Администратор
- Обратна връзка:
5V, 1 ампер е...
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Мерси Bloody.
Не иска, или не го разпознава като зарядно? За да го разпознае трябва на едното краче в USB-то да има 5V (стандартният вариант), отделно в следващите до него трябва да има 2,4V и 1.6V. Моят не разпознаваше перфектно зарядно от HP iPaq с 5V и 1000ma. Замерих с мултицет какво излиза на USB-то на оригиналното зарядно и си го преправих.logche написа:Здравейте, имам iPhone 3G 16GB фабрично отключен и забелязах че като го включа към зарядното на колата, което е с output 500ma не ми зарежда. Намерих си такова, което има output 1000ma и нямам проблем. Аналогично пробвах и с AC adapter с output 500ma - не иска да зарежда. Очевидно от Apple нарушават usb стандарта, който 500ma и ме интересува при поръчка на допълнително AC adapter-че или зарядно за кола, колко е минимума на output-а в ma.
"Мисля-значи съществувам"