Устройствата с iPhone OS 3.0 загряват прекалено при работа

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Аватар
Alxx
supporter

Re: Устройствата с iPhone OS 3.0 загряват прекалено при работа

Мнение от Alxx »

ARM1176JZF chip with TrustZone (enables trusted computing environment for media, apps, network, OS, etc. -- very bad for hackers)
Can vary in clock speed up to 700MHz or more, depending on implementation
Т.е. в зависимост от приложенията.
January 2nd, 2008 — By: ryan

Although powered by an ARM class CPU capable of running at upwards of 667MHz, the iPhone as of firmware v1.1.2 runs at 412MHz with its 128MB of memory clocked at 103MHz for power consumption and operating temperature reasons.

Thusly, the iPhone would get about 15% less battery life and would be very warm to the touch if run at the full 667/133MHz, according to Rumors’ sources at the top of the iPhone Division food-chain in Cupertino.
Всички(почти) с 3.0 се оплакват от загряване и бърз спад на батерията. Какъв е извода от горното-сам прецени.
"Мисля-значи съществувам"
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Alxx написа: Всички(почти) с 3.0 се оплакват от загряване и бърз спад на батерията. Какъв е извода от горното-сам прецени.
Никакъв. Процесора си работи ПАК на 412 Мгхц и тва е. Не е вдигната честотата, не е променено нищо по честотата на шината. Изводите ти са грешни, процесора има възможности но е ограничен софтуерно. И това е факт. Възможностите които цитираш са подтиснати. Процесора никога не работи на по-голяма честота от 412мгхц за 2Г и 3Г модели.
Полезни ръководства за iPhone

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Интересно какво обяснение имаш ти за бързия разряд при ползване на тел-а,и загряването-ядрена реакция може би?
И самия ти с какво измери честотата,че и аз чета наляво-надясно но нищо нагледно не съм видял.Фактите обаче говорят сами за себе си.
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Alxx написа:Интересно какво обяснение имаш ти за бързия разряд при ползване на тел-а,и загряването-ядрена реакция може би?
И самия ти с какво измери честотата,че и аз чета наляво-надясно но нищо нагледно не съм видял.Фактите обаче говорят сами за себе си.
Обясненията съм ги написал в по-преден пост. Освен това на някои телефони проблема идва от червения сняг - версия 0.7.2 прави проблем при пачването и резултата е проблем с пуш и пуш нотификейшън, резултата освен че не работи нормално се изразява в зацъкляне на процеса, освен това с постоянна активност на гсм модула опитвашки се да комуникира с гсм мрежата като доставчик на интернет. Това което го казвам не е измислено - вече се случи на няколко апарата - решението е рестор и джейл наново с 0.7.1 версия или 0.7.

Освен това остави си телефона след рестор с 3.0 без джейл и ънлок за няколко дена и ще видиш разликата - пак си ползвай всички други функции. Не забеляза ли че този проблем с падането на батерията го има само джейлбреакнати устройства.
Никой с фабрично отключен телефон, с чиста операционна система без програми които е съмнително колко подържат версия 3.0 и без джейл няма този проблем. Замислете се....

Ето как да видите на каква честота работи процесора ви.

Код за потвърждение: Избери целия код

sysctl -a | grep hw.cpufrequency

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Допълнителна информация:

Оказа се съшо че телефони на които след ъпгрейд/рестор е избрано Рестор сетингс от Айтуунс /Не е избран телефона да се настрои като нов а е върнат бекъп след ъпгрейда/ загряват повече. Има несъвместимост между бекъпа от версии 2.х и 3.0 ОС. След ъпгрейд сетвайте като нов телефона а не използвайте бекъп.

Очаквам коментари и наблюдения.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Аватар
azsx

Мнение от azsx »

Според мен не им е стигнало времето да донапишат тази версия на ОС. С 3.0.1 мисля че телефона ще се държи много по-добре. Както беше полужението с 2.0. Колкото до 3.0 мисля че този път процеса на джейлбрейк не е доизпипан и последиците за които всички говорят се дължат на него. Поне за първия модел. Може би ще е добре да излезе червен сняг 0.7.3 в който да се поправят останалите грешки.
Albers

Мнение от Albers »

MadM@X написа:Понеже телефона няма активна система за охлаждане всяко продължително натоварване води до загряване - това няма нищо общо с коя версия на операционната система сте а само колко продължително играете. Съответно сега лятото телефона още по трудно се охлажда - а е нормално да се загрява докато се зарежда, като всички телефони, или докато се играе на него. Съвет - използвайте го продължително само в помещения с нормална температура и без да го държите с цели ръце - така пречите на охлаждането. Съветите които сте чували за употреба на лаптоп важат с пълна сила и за телефона - ипозлвайте в стая с климатик и регулирана температура, осигурете му охлаждане или поне да няма допълнително загряване.

Замислете се че дори вие загрявате телефона докато го държите - все пак натоварвате и ръцете си и температурата им се повишава почти до телесната ви температура така че и вие загрявате допълнително устройството по време на употреба/игра.

Престанете със спекулациите че друг ви е виновен - всичко идва от начина ви на експлоатация на телефона.
Очевидно, че има някакъв проблем с тази версия и изказвания от този род са несериозни.
Не може да дадеш сума ти пари за телефон и да го използваш само в добре охладени помещения държейки го с 2 пръста. Все пак говориме за телефон, а не прахосмукачка.
Съвсем скоро всичко ще се изясни и няма защо хората да прибързват с купуването на 3G S или update на 3.0.
stefanstoev

Мнение от stefanstoev »

От вчера и аз съм с новия firmware 3.0 с iPhone 3G 8GB отключен. И на мен ми направи впечатление, че телефонът, дори и в климатизирано помещение, доста загрява. Не знам доколко опасно е това. Аз лично не посмях да го използвам повече от 1 час.
Малко тъпо е това, защото ако ползваш навигация не може да го ползваш постоянно. Същото важи и за гледане на филми, игри и чат.
Често пътувам и използвам всички функции. Ако някой има разрешение на проблема ще му бъда много благодарен. Обичам си телефона и не искам да го съсипвам
cveto

Мнение от cveto »

MadM@X написа:
Sleepy написа: Истина е, имам и аз такава черта, но е само от лявата страна! b-( ...и вече внимавам да не го претоварвам, за да не се увеличи! :(
Искам също да отбележа, че повечето от думите на MadM@X са истина, но и аз не съм доволен от 3.0, батерията ми пада 1,5 по-бързо от преди! (без да има разлика в експлоатацията на телефона)
Батерията ви свършва по-бързо просто защото нещо работи и я използва. Преди да се оплаквате ползвайте 3.0 без никакви допълнителни програми и т.н. Само отключване ако е необходимо и толкова. И ще видите че няма проблем с батерията. Мажете със софтуер който не поддържа 3.0 или не е оптимизиран и после ви е виновна операционната система. Всичко е проблем на настройки и програми.

Дефектите които вече сте си причинили сте ги направили вие с неправилна експлоатация. Това е.
Вижда се,че си от разбирачите,но преди да правиш забележка на другите-оправи своя правопис!
Освен това мислиш ли,че от всички дето имаме този проблем сме омазали нещата...?
Пък и в крайна сметка имам телефон "чудо".Ако се натоварва от некви игрички...
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Моя не загрява повече от преди - цял ден го тормозя и е наред, затоплен но колкото и преди 3.0. Но повечето програми от сидия правят много мизерии, забиват и могат за часове да ви свалят батериите. Ръчно трих няколко само заради бъговете им.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Аватар
azsx

Мнение от azsx »

Или аз трябва да се върна в първи клас или думите в червено не са сгрешени. Още повече, че са от два различни потребителя.Колкото до MadM@x той получава Mad respect. Не се заяжда и е много услужлив.
Евала на такива хора.
stefanstoev

Мнение от stefanstoev »

MadM@X написа:Моя не загрява повече от преди - цял ден го тормозя и е наред, затоплен но колкото и преди 3.0. Но повечето програми от сидия правят много мизерии, забиват и могат за часове да ви свалят батериите. Ръчно трих няколко само заради бъговете им.
Аз нямам нищо допълнително сложено от Cydia. Само SBSettings, Appsync и iFile съм сложил. Програмите, които са ми на телефона са: Facebook, mBox Mail, Skype, Air Sharing, Assasin's Creed, Fizz Weather, iDownload, Quickoffice, Shazam, Sygic и WeDictPro. MadM@X, възможно ли е да се провери дали някоя от тези програми не прави проблеми, всички програми са последните версии.
В SBSettings съм пуснал 3G и EDGE /обълнах внимание, че 3G беше спряно при първо зареждане на SBSettings, въпреки, че от Settings си то бях пуснал/.
Ако има още информация която ти е нужна, за да се провери от къде е проблема с прегряването ще я добавя.

P.S. Прави ми впечатление, че никой от администроторите не се е включил все още. Дали някой от тях няма да сподели мнение по тази тема???
maiz
Обратна връзка:

Мнение от maiz »

Въпреки че съм нов и от 7 дена имам iphonne.Ще споделя малкия си опит тук.Телефона е хардуерно откючен работи с всички оператори, не грееше и батерията си държи как трябва (3 дена), с ръчкане до тук добре.Направих джеилбрейк и като за първи път явно нещо съм объркал , следвах ръководстово от форума и започнах да слагам програми от сидия всичко ок, и почна мъката телфона да грее и то яко а батерията за 2 часа празна, дори се прреба телефона след рестарт черен екран.После след като се прееба udf моде и през и-тунес рестор БЕЗ БЕКЪП, джеилбрик на ново и сега, о чудо нямам никакв проблем батерята си държи напълно нормално 3 дена ... сега загрява съвсем малко и то само при зареждане на батерията и ако играя повече от час или тегля нещо от нет-а но е съсвем слабо.Надявам се да съм ви помогнал.
Nokia 5110 Началото
Nokia 3310
Nokia 7110
Nokia 6600
Nokia E51
Nokia 5800
Jailbreaked/Neverlocked Iphone 3G 8GB FW 3.1.2
HTC Wildfire S
HTC One X Tegra 3 International 32 GB Black , Stock Android 4.2.2
Factory Unlock Iphone 5s 16 GB iOS 9.2
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

На който му грее да влезе в DFU мод, да си инсталира 3.0 директно в iTunes като то сам оси дръпне файла с фирма от епъл а не с шифт и ваш файл, След като качи 3.0 единствено му направете джейл с откючване (2G) или инсталирайте ultrasn0w. Ползвай те така телефона няколко дена и пишете ако тогава имате проблем. Има нова версия на червения сняг - може и нея да пробвате.

Но за чист 3.0 без отпадъци от 2.х версии и предишни джейлвания ползвайте точно както съм написал първото изречение.

И след джейл-а давайте телефона като нов в iTunes (няма да ползвате бекъп)!

Пробвайте. При мен работи супер. 2G с 3.0, джейл и ънлок.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
stefanstoev

Мнение от stefanstoev »

Това, което ми направи впечатление - В климатизирана стая пуснах един филм: за 120 мин батерията от 90% падна до 55% и телефона нямаше промяна в температурата на корпуса. После пуснах Sygic - Turn By Turn Navigation: за по малко от 30мин телефонът видимо се затопли и батерията му падна с 10% /естествено в стаята не можа да ме локализира/
MadM@x можеш ли и ти да направиш подобен експеримент и да кажеш дали и при теб е така.
Според мен е от навигацията, но си е чисто предположение, който може да пробва и да каже.
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Аз не съм си правил чак такъв експеримент - но много програми все още са бъгави с 3.0.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Но за чист 3.0 без отпадъци от 2.х версии и предишни джейлвания ползвайте точно както съм написал първото изречение.

Тук е ключа от бараката! Чист фърм-липса на проблеми!
Аватар
DeluxBG

Мнение от DeluxBG »

MadM@X написа:На който му грее да влезе в DFU мод, да си инсталира 3.0 директно в iTunes като то сам оси дръпне файла с фирма от епъл а не с шифт и ваш файл, След като качи 3.0 единствено му направете джейл с откючване (2G) или инсталирайте ultrasn0w. Ползвай те така телефона няколко дена и пишете ако тогава имате проблем. Има нова версия на червения сняг - може и нея да пробвате.

След като си restore 3.0 от apple и го jealbreak-на с червения сняг 0.7.1 после ще бъде ли проблем, ако си инсталирам програмите от Cydia за инсталация на apps от iTunes => Mobileinstalation и Hackers Dot NL?
iPhone 3G 8GB от Глобул.
Аватар
nasitoo

Мнение от nasitoo »

След като си restore 3.0 от apple и го jealbreak-на с червения сняг 0.7.1 после ще бъде ли проблем, ако си инсталирам програмите от Cydia за инсталация на apps от iTunes => Mobileinstalation и Hackers Dot NL?
iPhone 3G 8GB от Глобул.
Виж, никой не може да ти отговори, дали ако го инсталираш телефона ти ще работи или няма да работи добре. Това което до сега обсъждаха хората е, че ако искаш той наистина да работи както трябва е да го джейлбрейкнеш само за да го отключиш и да си инсталираш само приложения от апстора които със сигурност са съвместими с текущата версия на софтуера ти.
Ти си решаваш.. ;)
“The greatest happiness of life is the conviction that we are loved -- loved for ourselves, or rather, loved in spite of ourselves.” - Victor Hugo
Моят другар =)
Iphone 3G 16GB / 3.1.2 - Jailbroken + Belkin Silicone case
Аватар
GVB
iGVB
Обратна връзка:

Мнение от GVB »

Изображение

Мисля, че сами виждате ефекта върху iPhone 3GS.
iPhone 2G 3.1.3 <7E18>|<04.05.04_G> - 8GB
iPhone 5 8.1 Gold (Special Edition) - 16GB
iPhone 5s 8.1 Space Grey NeverLocked - 16GB
Аватар
nasitoo

Мнение от nasitoo »

Искаш да повярвам, като ми показваш снимки 20х20 пиксела, извадени ей така - някъде от нета, че най - новия модел iPhone пуснат от Apple, си прегрява ей така и едва ли не ще се стопи след малко..?
“The greatest happiness of life is the conviction that we are loved -- loved for ourselves, or rather, loved in spite of ourselves.” - Victor Hugo
Моят другар =)
Iphone 3G 16GB / 3.1.2 - Jailbroken + Belkin Silicone case
Аватар
GVB
iGVB
Обратна връзка:

Мнение от GVB »

Не искам нищо от никой :). Просто показвам какво съм намерил по темата в интернет. ;)
iPhone 2G 3.1.3 <7E18>|<04.05.04_G> - 8GB
iPhone 5 8.1 Gold (Special Edition) - 16GB
iPhone 5s 8.1 Space Grey NeverLocked - 16GB
nikiobicata

Мнение от nikiobicata »

Аз съм с първо поколение iphone и загряването и бързото падане на батерията се появиха една седмица след като update -нах на 3.0 =)) и се сетих, че точно тогава инсталирах приложението "ActivateMMS2G" ... махнах го и този проблем при мен изчезна.
Аватар
Steve

Мнение от Steve »

С 3GS съм сега го отключих работи на пушка и не грее изобщо.
iPhone 15 Pro Max & watch Ultra 2
Аватар
DeluxBG

Мнение от DeluxBG »

Steve написа:С 3GS съм сега го отключих работи на пушка и не грее изобщо.
Ако обичаш, използвай ЗАПЕТАЙКИ!!!
Публикувай отговор