Автоматично сверяване на часовника - iPhone 3GS от Globul ?

Ако сте новобранец и имате iPhone или iPod touch отскоро, то тук е мястото, от което трябва да започнете (+ функцията за търсене на форума), преди да зададете за пореден път някой от най-честите въпроси!
Заключено
Аватар
lambreto
Обратна връзка:

Автоматично сверяване на часовника - iPhone 3GS от Globul ?

Мнение от lambreto »

Нямам опция за автоматично сверяване на времето. Някакви идеи как мога да си го пусна ?
На 123 от Глобул ми казаха, че трябва да я има опцията за 3GS в Settings->General->Date & Time, което аз много добре го знам, но я нямам. Там има само 24-Hour Time, Time Zone и Set Date & Time.

Телефона не е jailbreak-ван и отключван.

Ако някой друг има 3GS от Глобул моля да сподели дали я има опцията.

Принципно знам, че с jailbreak и промяна на файла за оператора мога да си я пусна, но искам да знам проблема само при мен ли е или при всички други с телефон от Глобул.
Аватар
noo_good
Обратна връзка:

Re: Автоматично сверяване на часовника - iPhone 3GS от Globul ?

Мнение от noo_good »

На Time Zone като сложиш България не се ли сверява автоматично ?:-/
by NoGood
iPhone 8GB O.S. 3.1.3 ; iPhone 4 16GB iOS 4.0.1

Peace X:)
tchav

Мнение от tchav »

lambreto написа:Принципно знам, че с jailbreak и промяна на файла за оператора мога да си я пусна
Ако някой знае как става това, да каже.
Аватар
lambreto
Обратна връзка:

Мнение от lambreto »

noo_good написа:На Time Zone като сложиш България не се ли сверява автоматично ?:-/
Ами Time Zone ми е Sofia, Bulgaria, обаче до колкото знам тази опция трябва да я виждам само ако съм дал Set Automatically на Off. А аз въобще нямам опцията Set Automatically, само Time Zone и Set Date & Time.

tchav написа:
lambreto написа:Принципно знам, че с jailbreak и промяна на файла за оператора мога да си я пусна
Ако някой знае как става това, да каже.
В чужд форум бях чел, че се намират в Date & Time.plist в Preferemces.app, но какво точно трябва да промениш не мога да ти кажа.
Аватар
lambreto
Обратна връзка:

Мнение от lambreto »

Стана ми интересно и се разтършувах малко. Проблема го има и при Vodafone Холандия с neverlock телефони и хората са го решили като се променя ipcc файла на оператора. Става дори и с не jailbreak-нат iPhone, но трябва iTunes 8.2 с включена поддръжка на "carrier testing". Ето и линк с описано как става http://www.cyberhq.nl/2009/06/18/update ... tings.html, а ето и друг линк как да се пусне "carrier testing" за iTunes под Windows (за Mac е описано в предния линк)http://www.ihackintosh.com/2009/06/how- ... c-windows/. Разбира се там хората са си пуснали ipcc файла на техния оператор - Vodafone_nl.ipcc. Това е .zip файл и вътре има файл carrier.plist, който е в xml формат от където се настройват доста неща като APN, MMS, Tethering, операторско лого и т.н.
Предполагам редовете за пускане на опцията за автоматично сверяване на часовника са:
<key>SupportsNITZ</key>
<true/>

Сега остава само някой да даде ipcc файла на Глобул :P
tchav

Мнение от tchav »

Пробвах го, появи се автоматичното сверяване.
А файла го имаш в телефона. Намира се в /System/Library/Carrier Bundles/ в папката на Глобул ТMobile_bg.bundle
<key>SupportsNITZ</key>
<false/> се променя на <true/>
Не е необходим рестарт, нито респринг.
Заключено