3G мобилен интернет в чужбина

Ако сте новобранец и имате iPhone или iPod touch отскоро, то тук е мястото, от което трябва да започнете (+ функцията за търсене на форума), преди да зададете за пореден път някой от най-честите въпроси!
madlena

3G мобилен интернет в чужбина

Мнение от madlena »

Здравейте! :) Аз съм горда собственичка на 4S. Нова съм в този форум, извинявам се, ако нарушавам нещо и темата ми не е за тук. Скоро ми предстои пътуване в чужбина. Абонат на M-tel съм и ползвам неограничен мобилен интернет. Приятел ми каза да си изключа Cellular Data-та и да огранича използването на интернет само през wi-fi. Ако в държавата, в която съм, ползвам vodafone, имате ли представа как стои въпросът на 3G мобилната мрежа?
За да не е off-topic, да попитам достатъчно ли е да изключа Cellular Data-та, за да не се набутам с голяма сметка? Интернетът ще ми е много нужен, защото искам да поддържам връзка с България.
Благодаря предварително!
Мади.
victor11

Re: 3G мобилен интернет в чужбина

Мнение от victor11 »

Изключваш опцията Data Roaming - това е достатъчно.
Аватар
DanteIX

Re: 3G мобилен интернет в чужбина

Мнение от DanteIX »

ако ползваш 3G-то сметката ти ще удари тавана за нула време, а ментел както обичат да не уведомяват за това или да не ти ограничават достъпа, сметката ти направо ще изхвърчи през покрива. ако искаш да ползваш нет в чужбина ползвай wifi. има достатъчно места със безплатен достъп навсякъде
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra
Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!
Публикувай отговор