Един спор... моля за мнение!

За всякакви теми, спорове и коментари, които не са свързани с iPhone. Това е мястото да си говорите глупости (не в буквалния смисъл), независимо на каква тема или по какъв повод...
siromaha

Един спор... моля за мнение!

Мнение от siromaha »

Зравейте,

Днес цял ден споря с жена ми по един въпрос. Тя твърди, че когато телефонът (демек GSM-ът) е включен в зарядното не било добре да се "човърка" и да се "играе с него", защото това пречело на нормалното зареждане и така се прецаква батерията!?!?
Аз 1000 пъти се опитах да й обясня, че това са глупости, но не мога да намеря така по-технически издържано обяснение, за да я убедя.
Моля, ако някой може да ми даде подробно обяснение, за да приключи спорът веднъж завинаги.

Мерси предварително :)
iPhone 5, 64GB - 6.1.3
iMac (old)
iPad 2, 64 gb
iPod 20 GB - 2003 година :)
mariankata

Re: Един спор... моля за мнение!

Мнение от mariankata »

Същата работа като: проблем ли е да си ръчкаш лаптопа докато е включен в контакта?
Нищо му няма - аз не изкарвам нищо от контакта ако има такъв наблизо.
Аватар
mupo

Мнение от mupo »

Единствения ми известен недостатък е че батерията ще се зареди по-бавно ако се "ръчка".

Edit:
Adamov написа:
mariankata написа:Същата работа като: проблем ли е да си ръчкаш лаптопа докато е включен в контакта?
Аз така си съсипах служебния. По цял ден в контакта и сега като го махна и за 15мин. ми пада батерията.
Моя лаптоп е на две годинки и половина и бих казал, че година и половина е бил все на контакта. Като го взех батерията държеше 4 часа, сега държи към 2.5-3 часа.
Последно промяна от mupo на 05 Окт 2008, 18:02, променено общо 1 път.
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

mariankata написа:Същата работа като: проблем ли е да си ръчкаш лаптопа докато е включен в контакта?
Аз така си съсипах служебния. По цял ден в контакта и сега като го махна и за 15мин. ми пада батерията.
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
mariankata

Мнение от mariankata »

Е тогава не слушайте моите съвети.
Надявам се да не ми се случи нещо подобно.
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Мнение от ammcfc »

Съвременните мобилни компютри си имат специален (режим) на обслужване на батерията и не е проблем да са постоянно включени към захранването. Програма се грижи за автоматичните цикли на разряд на батерията.
siromaha

Мнение от siromaha »

ammcfc написа:Съвременните мобилни компютри си имат специален (режим) на обслужване на батерията и не е проблем да са постоянно включени към захранването. Програма се грижи за автоматичните цикли на разряд на батерията.
тази информация също е полезна... по все пак въпросът по е друг... създава от проблем работенето с телефона по време на зареждане или въобще няма значение?
iPhone 5, 64GB - 6.1.3
iMac (old)
iPad 2, 64 gb
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Мнение от ammcfc »

Ако имаше проблеми, Apple inc щяха да го напишат в ръководството на потребителя.
Естествено, че няма проблем ;)
Като синхронизирваш телефона с iTunes, не е ли същото? ;) Пак, едновременно се зарежда телефона и работи синхронизация или се качват песнички, приложения и прочие....
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

За какво ти е техническа обосновка, опитай с десен прав :)
Естествено, че няма никакъв проблем да го ползваш по време на зареждане. За самата функционалност на телефона е необходимо електричество. За същата тази функционалност няма никакво значение какъв е източника на това електричество, стига да е в необходимите технически параметри -волтаж, ампераж и мощност. От там нататък всичко е въпрос на предпочитание как да го ползваш. Както беше казано по-горе, единствен недостатък е, че батерията се зарежда доста по-бавно докато го ръчкаш. Ако това увреждаше по някакъв начин физическата цялост на който и да е компонент, то Епъл не само щяха да го опишат подробно в инструкцията за експлоатация, а и да ограничат възможността за използването му в такива условия. Американците мечтаят да се съдят за много по-дребни неща и такова недоглеждане би било златна мина :)
Но както и започнах, защо трябва да даваш на жена ти технически аргументи при условие, че тя не ти дава абсолютно никакви такива за нейното твърдение? Все пак поздравления, че имаш жена, която има становище за техниката, различно от нейния цвят и форма :)
Аватар
Sisq0
Критикар №1

Мнение от Sisq0 »

siromaha, жена ти те е излъгала да се вземете и ти още й вярваш? :)
Български субтитри за всеки!
Моето творчество!
siromaha

Мнение от siromaha »

anthony написа:За какво ти е техническа обосновка, опитай с десен прав :)
Естествено, че няма никакъв проблем да го ползваш по време на зареждане. За самата функционалност на телефона е необходимо електричество. За същата тази функционалност няма никакво значение какъв е източника на това електричество, стига да е в необходимите технически параметри -волтаж, ампераж и мощност. От там нататък всичко е въпрос на предпочитание как да го ползваш. Както беше казано по-горе, единствен недостатък е, че батерията се зарежда доста по-бавно докато го ръчкаш. Ако това увреждаше по някакъв начин физическата цялост на който и да е компонент, то Епъл не само щяха да го опишат подробно в инструкцията за експлоатация, а и да ограничат възможността за използването му в такива условия. Американците мечтаят да се съдят за много по-дребни неща и такова недоглеждане би било златна мина :)
Но както и започнах, защо трябва да даваш на жена ти технически аргументи при условие, че тя не ти дава абсолютно никакви такива за нейното твърдение? Все пак поздравления, че имаш жена, която има становище за техниката, различно от нейния цвят и форма :)
:) :) :) Това мнение ми помогна... мерси Anthony!!!!... колкото до десния прав... не мога... пусти морал :)
Sisq0 написа:siromaha, жена ти те е излъгала да се вземете и ти още й вярваш? :)
Sisq0 освен че ни излъгват, после ни карат да си мислим, че ние сме ги излъгали :) ... съдба!

Мерси за отговорите!
iPhone 5, 64GB - 6.1.3
iMac (old)
iPad 2, 64 gb
Аватар
Fil

Мнение от Fil »

хъхъ, дай й пример, който да разбере:

същото е, както например ако тя има леген, в който непрекъснато тече вода, а тя гребва от другия край на легена с лъжичка.
Та дали така може да повреди легена?
downsoft

Мнение от downsoft »

mupo написа:Единствения ми известен недостатък е че батерията ще се зареди по-бавно ако се "ръчка".

Edit:
Adamov написа:
Моя лаптоп е на две годинки и половина и бих казал, че година и половина е бил все на контакта. Като го взех батерията държеше 4 часа, сега държи към 2.5-3 часа.
Батериите зареждаш или не, имат срок и нека не си мислят някои колеги, че им се прецакват батериите от това, че ги държат постоянно в контакта. И в кашона в магазина да стои пак след определено време няма да е като нова. Ако искате вярвайте, това са факти. Другия фактор е броя цикли на зареждане, което според Ейпъл за батерията на Айфон е 400-500 цикъла и става на 80 % от първоначалния капацитет. Друго важно за Литиевите батерии е, че се препоръчва поне веднъж месечно да се прави пълен разряд (до изключване на устройството), свързано е с електроните и удължава живота на батерията, както и времето за издръжливост.

Поздрави.

P.S. Малко информация за по-любознателните: http://www.batteryuniversity.com/index.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор