Таблетът iPad на Apple се явява нещо като големият брат на iPhone. Устройството разполага с голяма част на функциите и възможностите на мобилния телефон, без функционалност на телефон, но е с по-мощен хардуер и по-голям екран.
iPad-ът по принцип имаше проблеми с батерията, държеше много малко време. Една вечер беше оставен на зарядното на много малко % и на сутринта не искаше вече да се включи. Когато го свържа с компютъра не се разпознава от iTunes. Единственото което се случва е на самия iPad се появява една много изтощена батерия и не се зарежда, нито включва. Каква е причината?
Aаа вкарах го в dfu mode и iTunes го разпозна ама много странно, дадох му рестор и ъпдейт, изтегли ъпдейтна но нищо не се промени.
Захранването веднага го разпознава като го включа (изкача тази картинка). Значи е батерията най-вероятно и да поръчвам една от ибей и да я сменям така ли?
Обявиха ми цена от около 120лв за смяна на конектора с лентовия му кабел (имал някакъв контролер за заряда на него), а за батерия нямали доставки. И не могат да ми кажат от кое е със сигурност, ако го пратя и сменят буксата с кабела а се окаже от батерията горя с 120лв
Можете ли да икарате някой друг жокер моля?
Преди да се пробва няма как да се каже дали е от конектора/кабела или от самата бетерия... и съответно с кое "гориш" и с кое да започнеш. Обаче по-вероятно е да е от конектора все пак... защото батериите не умират "от раз" и ако беше батерията, тя щеше да прави проблеми от доста повече време, преди да "сдаде багажа" съвсем. Но все едно - това е начинът. Ако искаш да минеш максимално тъкно - нищо не ти пречи да си поръчаш сам от eBay частите (конектора с кабела и чипа + евентуално и батерия... но в eBay повечето батерии са фалшиви, та трябва добре да си помислиш)... и пак може да "изгориш" с неподходящи чаркове. След което - сам решаваш дали ще се правиш на (пишман) майстор и ще си ги смениш сам или ще отидеш (с твоите части) при някой, който да ти ги подмени все пак.
Аз лично бих ти препоръчал да го занесеш на сервиз (но не в някой квартален гараж, а на такъв, който наистина има сериозен опит с Apple устройства, например като споменатия Алекссервиз) и да оставиш хората да си свършат работата... а колкото излезе - толкова.
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Ако ще трябва да се дават 100 лв направо го отписвам този iPad... От Бургас съм и не знам честно тука някой специализиран сервиз за apple. Не ми се и праща по куриери
Ако може да дадете линк на точния конектор с кабел и чип в ибей който да търся... Ще рискувам първо с него ако мога сам, а ако ли не стане ще стой така iPad-a.