Инсталиране на iPhone в кола

Ако сте новобранец и имате iPhone или iPod touch отскоро, то тук е мястото, от което трябва да започнете (+ функцията за търсене на форума), преди да зададете за пореден път някой от най-честите въпроси!
madn3sss

Инсталиране на iPhone в кола

Мнение от madn3sss »

Искам да попитам има ли начин да инсталирам iPhone-а ми в колата,така че да слушам музика през говорителите на колата.Колата ми е Пежо 307 и няма аудио жак.Благодаря предватително :)
Аватар
Icco

Re: Инсталиране на iPhone в кола

Мнение от Icco »

Най лесниия вариянт е да си купиш Alpine за плеър и с кабелчето си пускаш Айфона ;)
Ако си с 3Г гледай да е 2008 модел Alpine със USB за да може да се зарежда от там ;)
iPhone 3G 8GB FW2.2
iPod Clasic 60GB
iPod Shuffle 1GB
madn3sss

Мнение от madn3sss »

Мерси :) А без да си купувам нов плейър няма начин,така ли?
Аватар
Chekara

Мнение от Chekara »

еми ако радиото ти е с касетка .... имаше едни касетки , които имат аудио жак и ръгаш касетката и слагаш жака на къв-то и да е плеър и музиката тръгва
madn3sss

Мнение от madn3sss »

Купих си от ибей едно дето се пъха на мястото на запалката и ти излъчва музиката като FM :) Ще видим дали ще стане :)
Аватар
Icco

Мнение от Icco »

madn3sss написа:Купих си от ибей едно дето се пъха на мястото на запалката и ти излъчва музиката като FM :) Ще видим дали ще стане :)
Така наречените Трансмитери са абсолютни бози !!
Съотношението сигнал шум е 60/40
iPhone 3G 8GB FW2.2
iPod Clasic 60GB
iPod Shuffle 1GB
monda

Мнение от monda »

Icco написа:
madn3sss написа:Купих си от ибей едно дето се пъха на мястото на запалката и ти излъчва музиката като FM :) Ще видим дали ще стане :)
Така наречените Трансмитери са абсолютни бози !!
Съотношението сигнал шум е 60/40
Споделям. Имала съм няколко такива и са абсолютна боза
madn3sss

Мнение от madn3sss »

Лошо...Изгорях с 50 лв за нищо в такъв случай :)
Аватар
Icco

Мнение от Icco »

madn3sss написа:Лошо...Изгорях с 50 лв за нищо в такъв случай :)
Всъщност ако не си претенциозен и искаш просто да слушаш песните без да претендираш за качество и това ще те задоволи , но ако си като мен лут на тема хубав звук ще го подариш на някого или ще до продадеш на някой който няма претенции ;)
iPhone 3G 8GB FW2.2
iPod Clasic 60GB
iPod Shuffle 1GB
madn3sss

Мнение от madn3sss »

Icco написа:
madn3sss написа:Лошо...Изгорях с 50 лв за нищо в такъв случай :)
Всъщност ако не си претенциозен и искаш просто да слушаш песните без да претендираш за качество и това ще те задоволи , но ако си като мен лут на тема хубав звук ще го подариш на някого или ще до продадеш на някой който няма претенции ;)
Хаха като теб съм :) Не понасям да слушам песни с гадно качество :) Ако е с качеството на радио станция може и да го преживея... :)
Аватар
Chekara

Мнение от Chekara »

аз имах Itrip и не беше толкова лошо качество ... просто трябва да му сложил свободна чистота
Аватар
rufles

Мнение от rufles »

AUX му е маиката ако има плеара или Alpine аз съм с Alpine ма си ползвам ауь наи-доброто е па за зареждане си земи зарядно за кола!
Аватар
Icco

Мнение от Icco »

rufles написа:AUX му е маиката ако има плеара или Alpine аз съм с Alpine ма си ползвам ауь наи-доброто е па за зареждане си земи зарядно за кола!
Не съм си мислел че ще мога да срещна някога подобно изказване :))
И ползваш Айфон ? За теб специално издание на Нокиа 5110 !!!
iPhone 3G 8GB FW2.2
iPod Clasic 60GB
iPod Shuffle 1GB
Аватар
ivaylodj
Обратна връзка:

Мнение от ivaylodj »

Icco ти сега в колата с такъв Alpine ли си ? Бих искал да видя как е, чудя се какво да взема ?

Ако авто-радио касетофона е с USB, през него може ли да се командва iPod/а и да се зарежда ? В смисъл USB порта powered (захранен) ли е или е пасивен, и отделно софтуера (фърмуера) на авто радио/то поддържа ли контрол на iPod/а през USB интерфейса ?

Абе накратко ако имаш добро решение в БеЕмВе/то сподели тук, дори можеш да покажеш на живо :-) Аз съм с 3G и се чудя какво да взема.

Имам следните изисквания към бъдещия си авто радио-плейър:
- телефона (3G) да се връзва чрез кабел през USB интерфейса си, а не през стерео жак/а
- да се зарежда през кабела за който говорим
- радио плейъра да управлява посредством своите контроли (дашборд/а) iPod/а на телефона
- да има Bluetooth с вграден микрофон, за да мога да провеждам разговори в колата без слушалка или Bluetooth Огледало примерно
- и не на последно място да е на конкурентна цена :P
iPhone 3GS 16GB Black BG / FW3.1.2 JB
iPhone 3G 16GB Black IT / FW3.0 JB
MBP [late '08]
Аватар
rufles

Мнение от rufles »

AUX върши много добра работа аз не виждам какво смешно намери в думите ми бе!
Последно промяна от rufles на 18 Ное 2008, 19:44, променено общо 1 път.
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Rufles, ще те помоля да си мериш приказките. Забранени са обиди към потребителите. Редактирай си поста за да не го изтрия.
Аватар
Sisq0
Критикар №1

Мнение от Sisq0 »

Аз като му гледам отношение, май него трябва да изтрием... да гледа форума на скрийншот.
Най-комплексирани са хората, дето първата им обида е "комплексар".

Ако не можеш да си сдържаш нервите, по-добре не влизай тук. Още повече пък да реагираш по подобен начин на една шега. Глупава работа.
Български субтитри за всеки!
Моето творчество!
Аватар
rufles

Мнение от rufles »

извинявам се за думите си с одоволствие ще го оправия,но искам да ми отговориш на един въпрос ,разрешено ли е да се заяжда ограничен индивид с мен да не е по-висш , на него забележка не виждам да си направил нали!Аз не го приемам като шега не ми казваи как да приемам думите му моля :-/ те!
Аватар
Icco

Мнение от Icco »

ivaylodj написа:Icco ти сега в колата с такъв Alpine ли си ? Бих искал да видя как е, чудя се какво да взема ?

Ако авто-радио касетофона е с USB, през него може ли да се командва iPod/а и да се зарежда ? В смисъл USB порта powered (захранен) ли е или е пасивен, и отделно софтуера (фърмуера) на авто радио/то поддържа ли контрол на iPod/а през USB интерфейса ?

Абе накратко ако имаш добро решение в БеЕмВе/то сподели тук, дори можеш да покажеш на живо :-) Аз съм с 3G и се чудя какво да взема.

Имам следните изисквания към бъдещия си авто радио-плейър:
- телефона (3G) да се връзва чрез кабел през USB интерфейса си, а не през стерео жак/а
- да се зарежда през кабела за който говорим
- радио плейъра да управлява посредством своите контроли (дашборд/а) iPod/а на телефона
- да има Bluetooth с вграден микрофон, за да мога да провеждам разговори в колата без слушалка или Bluetooth Огледало примерно
- и не на последно място да е на конкурентна цена :P
За тези които не са от Варна ще опиша на бързо нещата в колата а ти можеш да го видиш на живо за какво иде реч ;)
Значи плеърa e: Alpine CDA-9835 US версия към него имам прикачен модул Alpine KCA-420i
Въпросният модул на практика управлява Всичко що е iPod/iPhone като на екрана на плеъра се изписва пълното инфо за изпълнител/песен/албум ;)
Има си Търсене по албум,артист,песен или плейлист както и разнвидностите на Repeat и Shufle.
Абе всичко е супер и има един единствен недостатък , не зарежда 3Г защото пуска 12в през входа на IEEE 1394
За това и искам да сменя плеара с модел 2008 който си има вграден модул за iPod/iPhone и връската я осъществява през USB .
Към колегата rufles!
Това което според теб е върха на сладоледа или майка му там ;) е нищо повече от просто пускане на звук от едно утройство в друго при което ползваш 1% от потенциала на устройството което притежаваш плюс това че въпросния звук вече е минал през DSP тоест добавено му е EQ както самият звук е доста по силен,това на звуков език се нарича ПРЕМOДУЛАЦИЯ и тя води само до изкривяване на звука още в тих режим .
После ще си купиш още едно устройство наречено зарядно защото няма кой да зарежда телефона
и накрая ще трябва да се вреш в екрана му до като шофираш за да си избереш песен ,което често води до ПТП !!!!
И това защо ? Защото си голяма работа и си си купил Айфон защото е модерно ,обаче си се скръндзил за някой лев да си направиш нещата в колата цивилизовано вместо великия AUX !!

Edit: колега rufles По никакъв начин не съм използвал каквато и да е обидна дума към теб !
Със описания от теб метод можеш да вържеш елементарна флашка или какъвто и да е телефон със слушалки и да изкараш какъвто и да е звук от какъвто и да е плеар , а ти имаш претенции че си направил нещо велико като да откриеш топлата вода ползвайки Алпин и Айфон по най примитивния начин !!
iPhone 3G 8GB FW2.2
iPod Clasic 60GB
iPod Shuffle 1GB
Аватар
rufles

Мнение от rufles »

да но не всеки има пари за нов модел Alpine нали,а повечето евтини плеари си имат AUX и в краина сметка е задоволително до някаква степен не искам да кажа,че е наи доброто защото не е ясно е знам за какво иде реч ,но човека по-нагоре попита а варянт без да сменям плеара за това го питам дали има AUX ,а ти не разбрах защо ме нападш преди да си разрал какво имам в предвид !запомни не всички сме с възможност да отделим пари за скъпа техника ,5 поста преди моя предлагаха касетки с жак и това е варянт,ти не разбра ли ,че човека не е склонен да отдели 400 лв за плеар !НЕ НАЛИ :-w

Edit:прав си за себе си аз открих наистина топлата вода ,но човек понякога трябва да се задоволява и с наи-малкото аз от скоро имам плеар с AUX и за мен е доста добро поради причината ,че до скоро бях на касета не виждам причина да ми се присмиваш !не е нужна обидна дума както и псувня да обидиш някого аз исмиването и предложението за нокиа 5110 го приемам като ,че съм изостанал и неразбиращ човек нз прочети си поста и мисля че ще намериш обидното !ЕДНО ИЗВИНЯВАИ Е ДОСТАТЪЧНО! =;
Аватар
Icco

Мнение от Icco »

Колегата пуснал темата малко преди твоето мнение е казал че е като мен безкомпромисен на тема качество а в първия пост е описал че няма AUX ;)
После 400лв е плеар който е в началото на средния клас но това е друга тема касаеща и пари а аз не съм ги намесвал ;)
Ти се изказа от своята гледна точка която гласи " AUX му е майката" което на практика от всички възможности е почти най нежеланата , след трансмитера ;)

Аз викам да престанем с глупостите защото ти стана ясно че не съм го написал с цел да те засегна :)
iPhone 3G 8GB FW2.2
iPod Clasic 60GB
iPod Shuffle 1GB
Аватар
rufles

Мнение от rufles »

аз от AUX смущения мога да твърдя ,че нямам единственото е ,че няма оправление и захранване от плеъра ,но това не влиае на добрия и чист звук които аз постигам през AUX и да плеара ми е според мен щогоде добър ,но щом няма AUX отпада варянта и остава да си купи плеър !

да искам и аз да престанем ,но ти наистина ме обиди с исказването си ама ще го преглътна и приемам ,че не си го осъзнал !със здраве! L-)
Indiana

Мнение от Indiana »

Продавам един кабел за ALPINE от 2007-ма насам за свързване на iPod - 20лв

Изображение
Аватар
[limp]_STARFISH
Обратна връзка:

Мнение от [limp]_STARFISH »

Добре де... въпрос?
аз в колата ми съм с някъв плейър панасоник, който има USB и принципно пише че подържа ipod.
обаче нешо не можах да го кънектна така че да намира ipoda на iphone. има ли нещо по специфично, което пропускам да направя? идеи? :-/
Аватар
Icco

Мнение от Icco »

Може да иска допълнителен модул !
iPhone 3G 8GB FW2.2
iPod Clasic 60GB
iPod Shuffle 1GB
Публикувай отговор